Son Dakika Haberler
“width=“1293

Herkes Kendini Patron Sanıyor! Mustafa Balcı

Herkes Kendini Patron Sanıyor! Mustafa Balcı
Okunma : 739 views Yorum Yap

Mustafa BALCI
Mustafa BALCI

Siyasette geleceği kuranlar farklı insanlardır. kimin ön plana çıkacağı, kimlerin projeler üreteceği, bir merkez tarafından oluşmaktadır.
Oyunun kuralının kararını verenler, siyasetin içinde oyuncu olan, bu oyunun parçası ve bir o kadarda kullanılan insanları belirlerler.
Genel de kurulan kurgunun yerelde görev dağılımı ise herkese nasip olmaz. Herkes oyuncudur, yerel oyuncularda kurgunun içinde yer alırlar ve proje içerisinde yetkiler alanlar belirlenen hedef doğrultusunda kendi oyuncularını sahaya sürerler.
Geçmiş ise daha farklı yaşam tecrübelerinin bir arada olduğu kurguların bütünleşmiş siyasi hayallerin gerçekleştiği, oyun kurucuların istediğinde oyunculara vermiş olduğu “görev yetkileri ” ile bütünleşmesi sonucu oluşan sorumluluk bilinci yüzünden, oyuncular, kurgunun bulunduğu bu oyunda zaman içinde kendilerini patron olarak görürler…
Gerçeklerin dayanılmaz ağırlıkları vardır!
Varoluş nedeni kazanmak ve belirlenen hedefe hatasız yürümektir.
Bir seçimin, oyunun kurucuları ve Mali destek sağlayanları farklı olabilir,hiç umulmayan, Buda mı? Diyebileceğimiz bilinmeyen gerçekler her zaman vardır.
AKP kurulurken Rahmi KOÇ’un açıklamaları unutulmamalıdır.sayın koç bir milyar doları var derken beni telafuz etmemiştir.
★ ★ ★
Makaleler ve röportajlar bazı insanların kelimelere yansıması ve kendilerini görmelerini, doğruları gerçek ağızlardan bilmelerini sağlamak için yapılmaktadır,satırlarda gerçeklerle yüzleşmek,gerçeği aydınlatmak, bilinmeyenleri, kulaktan dolma bilgileri gerçeklerle karşılaştırmak için yapmaktayız,
Bazı satırlarda kendilerini göremeyen insanlar, tahmin etmediği ve karşılarında farklı insanları gördüklerinde ise şaşkınlığa uğramış vaziyette tepki göstermektedirler,
Birileri ” yanlış biliyorsun””yalan söylemiş”” doğrular daha farklı” “bende varmıyım”” Murtaza kim””gerçekler öyle değil””sohbet ettiğin yanlış biliyor”
Dediler.
“Ben gerçeği bir bilenden öğrendim” yazı dizisi ilk günden gündeme girdi ve çok güzel tepkiler aldım,
Soru işaretleri ile dolu tepkiler!
“Tepkileri verenlerin hepsi oyuncu olanlardı, oysa oyun kurucular, oyunu onlara oynattığı için onlarda kendilerini oyunun parçası değil kurucusu olduklarını sanıyorlardı”
Bugün siyasetin önemli yerlerinde olan bazı dostlarımızda aslında oyuncu olduklarının kabul edilmesini hazmedemiyorlar veya kendilerini farklı yerlere koyuyorlar.
Hayır!
Kimse sizleri kullanmadı.Bir amaca hizmet ettiniz ve kazandınız,sizlerde çok emek harcadınız,gecenizi gündüzüne katarak mücadele yaptınız.
Siz emek verenlere kimse bir şey demedi, neden üstünüze alındınız,röportajın ilk sayfasında sonucu tahmin etmeniz siyasi tecrübeden mi kaynaklanmaktadır,
Öyle mi? Diyelim…
Yoksa, çok erken davrandığınızı, tez canlı olduğunuzu ve yine oyunculuğun içinde kaldığınızımı düşünüyorsunuz.
★ ★ ★
2009 seçimlerinden 6 ay öncesinden kurulan seçim kazanma projesinde bulunanlar bilirler ve yaşanan gerçekleri hatırlıyorlar, o kadar eski bir zaman değil,aynı kadro ve oyuncular yine siyaset kurgusunu nasıl planlayacakar bunu belkide röportajların içinde küçük mesajlarla göreceğiz, belkide kurgunun kendisinden bahsediyoruzdur.
“Belki başkaları olacak!”
2012’nin son altı ayı içersinde yapılan ve devam eden toplantılar ve kişisel olarak gerçekleştirilen toplantı organizasyonları farklı oyunun kuralı değil mi?
Bir çok argümanla seçime hazırlık yapılıyor.seçenekler oldukça fazla, kurgu merkezleri farklı.
Argümanları,CHP, AKP, DSP,MHP kombinasyonu içinde değerlendirmemiz gerekiyor.son dakika transferleri olabilir mi? Yoksa yeni bir “şike dosyası” açılır mı?
Her takım kazanmak için mücadele ediyor. Devre arasında veya oyunun son dakikalarında her zaman olduğu gibi oyuncu değişiklikleri olabilir ve olacaktırda..
Oyuncular, oyun kurucularını etkilemek için olsa gerek, piyasa çalkalanmaya başlamış durumda, heran ” bak gol atarım haa..” Söylemleri yine siyasi yelpazenin içeriklerini doldurmaya başladı.
“Yalancı Kürt baharı” yaşanması beklenilen 2013 yılında, siyasi oyuncular, kurucuların karşılarına gitmek için barış turlarına başlamaları bence kaçınılmazdır.
Mustafa Balcı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)