Son Dakika Haberler
“width=“1293

Mehmet DENİZ, Gol Yedi!

Mehmet DENİZ,  Gol Yedi!
Okunma : 730 views Yorum Yap

Her zaman diyoruz siyasette 24 saat çok önemlidir. Tuzla – Sarıyer hattında ki tünel projesinden bahsediyorum. Çok iyi niyetlerle bir plan yapmış olabilir. Belki de sizin üzerinize planlar yapılmıştır, artık oyunun bir parçasısınızdır. Bu oyunu kuralına göre oynamalısınız,
Oyunun kuralı, Başrol oyuncusuna bir senaryo verilecek ve siz rolünüzü ezberleyerek oynayacaksınız. Bu rolde tiyatro oyunun gibi sufle vermek yoktur. Lakin senaryoya kendinizden ilaveler yapamazsınız, görünen o ki, başrol oyuncusu ilk deneyiminde heyecan’ a kapılarak senaryoya ilave yapmak istemiş ve yönetmen karşı çıkmıştır. Maalesef dizi oyunculuğu böyle, Bu dizinin pek fazla bir reytinğ olmayacağı için stüdyosun da hazırlığını gördüğümüz bu dizi 8 haftalık bir sürede bitecektir.
Sarıyer CHP de ilçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri atama ile değişti.  Mehmet Deniz atama ile Başkan oldu ve Yönetim Kurulu için görüşmeler başladı. Hata zinciri başlıyor! ilk görüşmede Şükrü GENÇ isimler önerdi. Sonra Tuzla Tüp Geçit proje müdürü Cemil Ekşi Sarıyer Merkezden isim listesi istedi. Tüm görüşmeler aynı hızla devam ederken. Proje içinde bulunan, Ali Rıza Yılmaz, Hüseyin Çoşkun, Erol Aydın ve Erdal Sarıgöl arasında görüşmelerde listeler şekillenmeye başladığı söylenmektedir.
Konuşulan liste ile açıklanan listenin arasında dağlar kadar fark vardır. Şükrü Genç’in sunduğu isimlerden kimse alınmamıştır, Sarıyer Merkezden ise sadece Beren Kızıltuğ ve Armutludan Nazmi Kabiloğlu listedeydi. Nazmi Kabiloğlu görevden alınan Yönetim Kurulu üyesi olduğu halde listeye alınmıştı.
İSTİFALAR BAŞLIYOR
İlk aşamada Beren Kızıltuğ ekip arkadaşlarımdan kimse yok gerekçesini göstererek, ekip arkadaşlarını toplantıya çağırdı ve listeden bana teklif geldi, mevcut listede tanıdığım kimse bulunmamaktadır, İl yöneticisi Cemil Ekşi’nin defalarca aramasına rağmen görev için acele karar vermek istemedim. Bu yüzden düşünmek için kendime tanıdığım süre dolduğunda hem yeni ilçe Başkanı Mehmet Deniz’e hem de CHP il Başkanlığına istifamı verdim.” Oysa istifa gerekçesinde hukuk son sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Beren Kızıltuğ, öğrenciliğini ve bu onurlu görev için daha erken olduğunu öne sürerek gerekçeli istifasını sundu”
Sarıyer Spor Kulübü İlk futbolcularından ve eski Kulüp Başkanı İsmail Kızıltuğ’ un torunu Beren Kızıltuğ CHP Kılcal Damar Örgütlenmesi, Kuzey mahalle çalışmalarında asistan olarak görev yapmış, Sarıyer merkez Mahallesi ve köyleri sokak sorumluları ve sandık kurullarının oluşumunda sorumlu asistan olarak hizmet etmeye devam etmektedir.
Yönetimde ikinci istifa ise yurt dışına çıkmadan hemen önce görüştüğümüz Nazmi Kabiloğlu dan beklenmektedir.
Liste hazırlanırken hangi güç Şükrü Genç ‘in sunduğu isimleri engellemiştir. Bunu kamuoyu merak etmektedir. Almış olduğumuz duyum, yapılanmada bazı eski hesapların akıllardan geçtiğidir. yoksa neden liste dışı kalınsın.
Şükrü Genç Ankara seyahatlerinde Sarıyer İlçesinin görevden alınacağını duymuş ve eğer böyle bir oluşum içerisine girecekseniz seçimlerden sonra olması gerekmektedir. Bunu Sarıyer kamuoyuna açıklamak oldukça zordur düşüncesinde hareket ederek, siyasi erk olarak elinden tüm gelen çabayı göstermiş lakin Genel Merkez’ in dışında ve içinde gelişen olayların neticesinde diğer ilçelerle birlikte görevden alınmıştır. Başkan burada her zaman dik duruşunu göstermiş ve gelişmeler karşısında elinden geleni yapmıştır.
Ali Rıza Yılmaz ‘ın liste ye bakıldığında hiç karışmadığı gözlemlenmektedir. Bir önceki Mehmet Deniz’in aday olduğu lakin çekildiği kongrede liste duyumlarında adı geçenlerden hiç kimse olmadığından böyle yorumlamak yanlış olduğunu düşünmekteyim.
Erdal Sarıgöl etkisi ise ne derece olduğunu kestirmek oldukça zordur. Lakin Belediye Başkanlığı aday adayı olan bir insanın böyle bir strateji ve liste hatası yapacağını aklımın ucundan geçirmek dahi istemiyorum.
Bu şekilde listenin bir yabancı tarafından yani Sarıyer delegasyonunu tanımayan Cemil Ekşi etkisi ile yapıldığı gözlemlenmektedir.
Asıl ilginç olan ise. Mehmet Deniz siyaset geçmişi olan ve siyaseti bilen, CHP genel kurulunda Başkan adayı olan bir insan olarak nasıl böyle bir hataya düştüğünü anlamakta zorluk çekmekteyim.
Mehmet Deniz, Kim tarafından ve hangi aşamada iken yalnız bırakılmıştır. kimlerin etkisi altında kalmıştır. Listeleri kabul etmeyen güç kimlerdir?
CHP Sarıyer İlçe Başkanı, İlk katıldığı Grup toplantısından neden erken çıkmış ve sonra şiddette içeri girerek toplantıya devam etmiştir. Başkan Mehmet Deniz içeride neler yaşamıştır. Listelere tepki olmuş mu?
Sonuç olarak önümüzde bir Genel Seçim var. Tüm CHP delegasyonu elinden geldiği kadar motivasyonunu yüksek tutarak seçimlere aynı hızda hazırlanmalı ve İlçe Başkanı ile birlikte bir bütün olarak görev yapmalıdır.
Seçim arifesinde bunlar olmamalıydı!
Mustafa Balcı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)