Son Dakika Haberler

Neden Şükrü Genç Olmalı (4) Mustafa Balcı

Neden Şükrü Genç Olmalı (4) Mustafa Balcı
Okunma : 915 views Yorum Yap

MB_20İstanbul’un Kuzey bölgesinde boğazın en uç noktasında bulunan Sarıyer, 30 yıl önce Belediye olma hakkını kazandığından bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesinden en az maddi ve manevi desteği almaktadır.

Sarıyer’in nüfusu 130 bin  olarak kabul edilerek bütçeye katkı, diğer ilçelerde nüfus gerçek bazda gösterilerek verildiği halde, Devlet tarafından bu imkan hak ettiğinden düşük olarak Sarıyer Belediyesine verilmektedir.

++++

Sarıyer Belediyesi elindeki bütçe imkanlarını geçmiş belediyelerden farklı kullanarak projeler üretmiş ve “halkın kullanım hakkı” olan alanları değerlendirerek hizmete sunmuştur.

“Geçmiş belediye çalışmalarında.  Muhtarlar Belediyeden Muhtarlık binası istemiş kira bedellerinin yüksek oluşu muhtarlara yük olacağından muhtarlık binaları yapılmıştır.”

Sadece evrak hizmeti verilen bu binalarda vatandaşlar istenildiği gibi yararlanamamaktaydı.

++++

darusafakaBugün Şükrü Genç Belediyesinde “Muhtarlar halkın içinde” ve “halkla beraber yönetim” şekline bir yenisini daha ekleyerek  “yaşamı ortak paylaşalım” projeleri gerçekleştirilmiştir.

“Yaşamı Ortak Paylaşalım”

Muhtarların kontrolünde, vatandaşların sadece evrak hizmetleri için değil, Ortak yaşam alanları oluşturmak, temel sorunları yerinde incelemek, ihtiyaç sahiplerine gerekenleri yerinde ulaştırmak, Sağlık ve Eğitim konularında kazanımlar sağlamak, atıl olarak kabul edilen üretime katkısı olmayan “Ev hanımı” ve “Yaşlı “ olarak kabul edilen vatandaşlarımızı biraz olsun aktif hayat’a katabilmek adına toplumsal projeler sunulmuş ve gerçekleştirilmiştir.

“Yaşam Evleri” bu projenin birinci ayağını oluşturmaktadır.

Yaşam Evleri, Emekli insanların atıl olarak geçen yaşamlarını daha aktif hale getirmek, sorunlarını çözüme kavuşturmak, engin tecrübelerinden yararlanarak yaşam evlerinde faaliyetler yapmak, sosyal ve kültürel hizmetlerde paylaşım yaratarak “Belediye Hizmetlerini İyi Bir Yaşam İçin Ortak Paylaşım” amacı ile kullanıma açılmıştır.

++++

2_temmuzSarıyer Belediyesi, bu proje ile “Paylaşımın Yönetilmesi” ni değil. “Yaşamı ortak paylaşarak, sosyal yardımların yerinde organizasyonu, Sosyal çalışmaların aktif olarak kazanımlara dönüştürülmesini sağlamıştır”.

“Bugün Yaşam Evleri mahallelerin bir çok etkinliklerinde kullanılmakta, yaşlı, genç olsun gündelik aktif hayatın imkanları neticesinde, tiyatro, film izleyebilecekleri, oyun oynayabilecekleri, kütüphaneden yararlanabilen, gazetelerini okuyabilen görevliler tarafında hazırlanan ikramları sunulan ve ücretsiz olarak tüm olanaklardan yararlanabilecekleri hizmetler ve imkanlar sunulmuştur. “

Yaşamı Ortak Paylaşım merkezleri bugün tüm mahalleliler tarafından etkin olarak kullanılmaktadır.

Yaşam Evleri hizmeti bugün 150 bin kişiye hizmet verebilmekte ve bu hizmetler Şükrü Genç Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılanmaktadır.

++++

Sarıyer halkına hiçbir ayrım gözetmeden, tüm olanaklarını seferber etmiş ve 6 yeni proje ile “Yaşam Ortak Paylaşalım” alanlarını hizmete açmaya devam ediyor..

5 yıl boyunca yapılan hizmetler ve gözlerden uzak sanılan çalışmalar, yerel ve ulusal basında görsel ve yazınsal olarak yeteri kadar yer almamış olsa da, “Yerinde Hizmet” gören vatandaşlarımız gerçekleri kaliteli bir yaşam sürerek hissetmektedirler.

“Sosyal yardımlar gösteriş için kullanılmamıştır”,  Vatandaşa yapılan “görünmeyen hizmetler”  “ailelerin ihtiyaçları” reklam amacı ile kullanılmamıştır. “Vatandaşın onuru” her zaman için CHP Sarıyer Belediyesinin onuru olmuştur.

Soruyorsunuz Neden Şükrü Genç..

İşte Bunun İçin.

Mustafa Balcı

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)