Son Dakika Haberler

Özkancılar, Cemilciler. Mustafa Balcı yazdı.

Özkancılar, Cemilciler. Mustafa Balcı yazdı.
Okunma : 1.147 views Yorum Yap

Yaşamınıza kimlerin karıştığının farkındamısınız!
Siyaset yapıyorsunuz, beklide yaptığınızı sanıyorsunuz. Yönlendireceğinizi sanıyorsunuz. İlgilenileceğini, ilginin farklı boyutunda sizlerle daha farklı dialoglara girileceği, her birinizin ufuklarında beklentilerinde ortak yönün partiye hizmet olduğunu ve en yakın birebir ilişkilerde çözüm olmak veya çözüm vermek için çaba harcadığınızı sanacaksınız. Fikirleriniz alınacak, kerhen de olsa üyesinizdir veya oy atmışsınızdır. Hedefleriniz vardır. Seçilmiş veya seçilecek olansınızdır. Görevli beklide gönüllülerden birisiniz, Siz oy verensiziniz, üye olmak için can atansınız. Kendiniz için değil çocuklarınız için geçen belirli zaman süresince yetiştirilerek siyasete girmesine ön ayak olacak ve 2023 Cumhuriyetin 100 yılında millet vekili olması için çaba sarfececeksiniz.
Hayal görüyorsunuz; Gerçekleri görmenizi sağladığım için, Pişman’ mısınız? Birazda kendinizin aynaya bakma zamanı gelmedi mi?
Bakınız sizin çocuklarınızın hayallerine dur diyen sebepler neler. Hangi entrikalar yaşanıyor. Artık yürüyen merdiven ve asansörlerin mutlak olduğu günümüzde sizleri zorla taşlı ve mıcırlı yolarda yürüten sebepler neler.
“Günlerden 02.05.2011 pazartesi CHP meclis gurup’u toplanmış ve yeni atanan ilçe başkanı gruba başkanlık yapacak ve bir hışımla dışarı çıkıyor. Tekrar giriyor gene çıkıyor. Ancak çok sonraları ögrendiğim grup toplantıları bundan sonra ilçede yapılacak, denilerek ilçe başkanı odadan çıkıyor.”
“Günlerden 06.05.2011 Cuma, meclis grup odasında meclis üyeleri toplanmış ve ilçe başkanı meydanda yok. Guruptan çıkılıp meclis açılıyor ve toplantıya geçiliyor.” Gurupta ne ilçe başkanı var nede yöneticiler! Yazık.
Bu gerginliğe sebep olan listeleri yapanlar ne zaman açıklanacak. Hangi kulisten neler duyacağız. Bir ilçe başkanının gurup toplantısına gelmemesi ne amaçla açıklanabilir. Yoksa gurup toplantısında zaten listenin gerçek sahipleri olan Ali Rıza Yılmaz, Hüseyin Çoşkun ve Erol Aydın olduğundan ilçe başkanı guruba gelmesine gerek yoktur, İlçe atama yönetimini biz yaptığımızdan mevcut gurup’a arkadaşlarımızdan Erol Aydın başkanlık edecektir mi? denmek istenmiştir. Hakkıdır yani.
Daha büyükler mi? Bekleniyor. Tüp geçit projesi sorumlusu Cemil Ekşi mi gelecekti? Meclis gurubuna Başkanlık yapmak için. Uzak mesafede olduğu için Sarıyer’in malum iş çıkış trafiğinde mahsur kaldıklarından maslak’ı geçemediler mi?
Biraz daha konuyu derinleştirelim!
CHP Sarıyer’i DSP eskilerimi dizayn ediyor.
Listelerde başrol oynayan ve etkili olan Erol Aydın kimden icazet almış. Bir DSP büyüğünün Sarıyer de etkileri neler ve ne amaçla bu dizayn yapılamaktadır. DSP li Hüsamettin ÖZKAN bu işin neresinde.
Erol Aydın’ arkasında ki güç Hüsamettin Özkan mı?
Yönetim kurulu üyeleri kimler. Onları alanlarda veya çevrede tanımak isteriz. Kimlerdirler. Nereden gelmişler. Hepsi takım elbiseli janti genç arkadaşlar, şekil ve dizayn verilmiş. Lakin toplantılarda bulunmamaları neden? Tavır mı? Tepkimi? İsteksizlikli? Mahçubiyet mi? Acaba hepsi partilimi? Araştırmak lazım. Neden, Niçin. Nasıl, Nerden, Kuzeyden mi? Doğu, Batı, yoksa Güneyden de biz mi bilmiyoruz. Pardon Türkiye den.
Dönüşümlü Başkanlık ve başkan yardımcılıklarının görevden alınışı döneminden bu güne kadar geçen süre içerisinde, her hangi çalışma yapılamamış, boş olan atamalar beklenmiş. Belki tekrar başkan yardımcılıkları geri verilebilir denilerek yaşanan beklentiler. Maalesef atamalar yapılınca görev alınılamamış ve düğmeye basılmış. İlçe yönetimine operasyon yapılmıştır düşüncesindeyim.
Devreye Cemil Ekşi ve Hüsamettin Özkan konularak içten parçalanma sağlanmış ve 1 yıl önce görevden alınmanın hesabı Şükrü Genç’ten sorulmak istenmiştir. Oysa bunun böyle olmadığını ve bizler başkandan liste istedik kulisleri dolaşmaktadır. Doğrudur. Şükrü Genç listeye 8 kişi vermiş ve Sarıyer merkez mahallesinden de 6 kişi istenerek merkez listesi de kabul edilmiş, iş dizayn kısmında sadece Sarıyer merkezden bir kişi alınmış Şükrü Genç’in vermiş olduğu listeden kimse alınmamıştır. buna mukabil Sarıyer den istifa gelmiştir.
Burada hiçbir şekil de seçim geleceği. CHP nin seçimlerde ki hedefleri düşünülmemiş ve büyük hesaplaşma başlatılmıştır. Acaba bu hareket 13 Haziran hareketimi?
Siyasi etik olarak grupta yaşanan birinci hareket “tokalaşma” liste tepkisi dir. İkinci hareket buna muhalif ve tepki olarak yapılsa da yerinde olmamıştır. İlçe başkanı her hangi koşul olursa olsun meclise gelmeli ve grubun başına geçmeliydi. Meclisteki görüntü CHP adına hiç iyi olmamıştır.
Birden ortaya çıktılar.
Yeni yönetici arkadaşlar birden ortaya çıkarak bizleri şaşırtmış durumdalar. Geçmiş tarihten böyle birden, habersizce kimselerin tanımadığı birileri çıkmıştı. Aklıma geldi !!
“ bir an geçmişe döndüm. Bizim piyasada bir ekip göze batmaktaydı, yeni insanlardı, basında genç, zengin. Alımlı ve bakımlı, hepsi farklı bir güzellikte, yemeleri içmeleri, oturup kalkmaları, özel olarak yetiştirilmiş. Her türlü tedrisattan geçmiş. Siyasi ve kültürel olarak yetiştirilmiş, Cemiyet hayatında sınırsızca para harcayan mükemmel bir çevreye sahip olmaya başlamışlardı. Basın peşlerinden koşmakta ve resimler boy boy çıkmakta, sanki aynı kalıbın. Aynı okulun. İnsanlarıydılar. İngiltere deki zerafet okulundan mezun birer insan olarak hareket ediyorlardı, toplum içinde saygınlık kazanmış, mevki edinmişlerdi. Zamanla ticarete girmişler, farklı bir yapı oluşturmuşlardı, hepsi birer kusursuz cemiyet üyesiydiler artık. Sonradan öğrendik ki Onlar Adnancılardı,”
CHP Sarıyer’dekiler nereden geldi?
Sarıyer de şimdi Özkancılar gezmekte ve siyaseti Cemilciler yönlerdirmektedirler.
Sonuç olarak, Sarıyer siyasetini kaosa sürükleyen, tüm teklif edilen listeleri dışarıda bırakan, reddedilen ve sunulan tüm insanlara karşı vazgeçilmez olarak herkesi liste dışına atabilen gücün kim ve nereden geldiğini bilmek istiyoruz.
Yoksa biliyormuyuz…
Mustafa Balcı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)