Son Dakika Haberler
“width=“1293

Recep YEL Geri Dönmelidir. Mustafa BALCI.

Recep YEL Geri Dönmelidir. Mustafa BALCI.
Okunma : 835 views Yorum Yap

Bürokrat kadrosu boş! Görev başına. Ahde vefayı düşünmek lazım. Gerçekleri görmek lazım.
Rüşvet operasyonundan dolayı tutuklu olarak yargılanan Recep YEL, bir üst mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanma nedenlerini kamuoyunda defalarca yazıldı, sekiz sütuna manşet oldular, Tüm yerel ve ulusal haberler yayınları ile adeta Sarıyer Belediyesine Yüklendi. Basında Linç girişimleri sürekli olarak ve bir düzen içerisinde devam etti. Bir kişi inanmadı.Bir çok kişi ise neden inanmıyor diye tepki gösterdi.
İnanmıyorum. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın böyle bir şey yapabileceğine inanmıyorum. Belgeler ve kayıtlar verildi. Soruşturma tamamlandı ve mahkeme aşamasına geçilmeden bir üst mahkemeye itiraz edildi ve böylece dava hızlandırılarak tutuksuz yargılanmaları sağlandı. Elbette mahkeme devam edecek lakin bir suç yok ortada ve suç olmadığından serbest kaldılar. Dava inceleniyor.zaman haklı olduğumuzu gösterecek demişti Başkan.
Bu dava Belediyenin Ergenekon davasına dönmeye başlayacak. Lakin eski haberlerimizde Ergenekon’un Belediye Kanadı diyerek yapmış olduğumuz haberlerde, mevcut bulunan bu suçun taraflarının aslında başka yerlerde aranması gerektiğini izah etmiş ve yayınlamıştık.
Sarıyer belediyesi bu işten yüz akı ile çıkmıştır.
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü GENÇ’ e bir görev düşmektedir.
Recep YEL göreve dönmelidir. Recep Yel dönemi yani aktif görevde bulunduğu kısa sürede işinin profesyoneli olup, Belediyeyi farklı ve çevresel etkilerin ve hızı çalışmanın. Problem çözümünün, tecrübelerini birleştirerek sağlamış olduğu hızı diğer arkadaşların yürütmesinde zorluklarla karşılaşılmış, lakin yerel hizmetlerde ve kamusal alanda yavaşlama olmuş, Mevcut kadronun alışıla gelmiş hizmetlerinde zaman, zaman aksamalar olmuştur.
Aslında sitelerde ve tv kanalarında yapılan maksatlı haberlerin pek de doğruluk payı olmadığını biliyoruz. Konuşamıyoruz. YAZAMIYORUZ.
Neden YAZAMIYORUZ!
Dün gece erkenden yattım meğerse kıçım açıkta kalmış.
Ama rüyamda gördüğüm kadarı ile CHP Sarıyer belediyesini ilgilendiren 4 dava varmış, Ak saçlı dede birden beni dürttü. Geçmiş dönemden 18 dava varmış. Nasıl rüya anlamadım. Kan ter içindeyim. Kendimi dosyaların içinde görmekteyim, tozlu bir arşive girmiş. Vekaletler. İhaleler, Satın almalar, İmar dosyaları, Listeler. İsimler gözlerimin önünden geçmek te. Birden farklı bir yolculuk yapmaya başlamışım. Kocaman bir çarşının içerisinde dolaşıyorum, yığınla insanlar üstüme, üstüme geliyor. 2 dükkan görüyorum bu onun diyor. Ak saçlı dede. kocaman valizlerde paralar görüyorum. Kalabalıktan duruyorum birden ayaklarım yerden kesilmiş vaziyette ben duruyorum, ama gidiyorum farkına varmadan, sanki bir şey beni çekiyor üst katlara doğru, kocaman deri koltuklar ve genç güzel kadınlar görüyorum. Duvar açılıyor. Takım elbiseli adamlar. Valizler ellerinde tanımadığım yapancı paralar paket halinde. 3 çanta hazır vaziyette masanın üzerinde bekliyor. Elimi uzatıyorum. ellerim boşluğa gidiyor. Senden önce gelip aldılar.
Sıkılıyorum. nefesim daralıyor, Sarıyer in üzerinden süzülerek geliyorum. eski zaman dilimine gidiyorum. Birden gene dosyaların arasındayım daha eski döneme ait 4 dosya geçiyor gözlerimin önünden, biri kapatılmış. Üç’ü açık vaziyette. Kim di bu diye soruyorum dedeye.
Ak saçlı dede. Karşıma geçmiş sana bir haber vereyim diyor. Dinle oğul.
Biri seni gözlüyor. Biri dinliyor. Biri okuyor. Biri ama biri hiç bir şeyden habersiz olduğunu sanıyor. Sen diyor, bilirmisin ormandan gelen adamın nasıl pazarlık yaptığını, davayı üstlenmek için para teklif ettiğini, araya adamlar soktuğunu, bilmemen gerekiyor diyor, aksaçlı dede. Bir süre daha sen bilme..yatakta dönmeye başlıyorum, bilgisayar ekranı karşımda, yılların birikmiş dosyaları, üstüme geliyor. Dönüyorlar, başım dönüyor. işte ERGENEKON’un BELEDİYE KANADI diyor. Harddiskler den isimler geçiyor gözlerimin önünden. OKUYAMIYORUM…Acaba bu kayıtlardan kimlerin isimleri çıkmıştır. Bilmiyorum.
Bütün mesele bazı isimlerin saman altı edilmesi değimlidir. Ve uyanıyorum…
Recep YEL neden dönmelidir. Üst mahkeme tarafından serbest bırakılan bürokratın suç isnadı sabit olmadığından kanunen görevine devam etmesi gerekmektedir.
Bugün Recep YEL fırtınası Sarıyer de durulmuştur. Oysaki görevde iken rüzğar fırtına biçmiş ve yağmur’a dönüşmüştür. Bilgi ve becerisini doğal yetenekleri ile birleştirerek belediyede aktivitasyon sağlayan Recep Yel hızla aynı görevine dönmelidir.
Şayet göreve dönmediğinde veya görev verilmediğinde suç kabul edilmiş olacak ve suçlu ilan edilecek. Komuoyunda ise belediye suçlanacaktır. Oysaki durum bundan ibaret değildir. Gerçek olan, suç sabit olamadığından atılan iftira ve kendisini ilgilendirmeyen dönemlerden dolayı tutuklanan şahsın davası ne şekilde devam ederse etsin sonuçlanmadığı surece suçlu olmayacağı kesindir. Ne yazık ki siyasi kamuoyu böyle bir gerçeğin görülmemesini ve göreve getirilmeyerek çalıştığı kurum tarafından suçlu ilan edilmesini beklemektedir.
Sarıyer Belediyesi bu siyasi tuzağa düşmemelidir.
Bu Dönüş. Recep YEL ‘in göreve dönmesi, hem Sarıyer Belediyesine prestij kazandıracak, hem de suçlu olmadıklarını ve atılan iftiraların gerçek dışı olduğunu gösterecektir.
Mustafa BALCI.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)