Son Dakika Haberler
“width=“1293

Sarıyer Belediyesinde Neler Oluyor. Mustafa BALCI

Sarıyer Belediyesinde Neler Oluyor. Mustafa BALCI
Okunma : 821 views Yorum Yap

Sarıyer Belediyesinde Neler oluyor diye meraklanmaya başladım.

Bir şeyler oluyor!

Çok hızlı ve kontrolü mümkün olmayan çalışmalar ve hareketlilikler var.

Bir tarafta,  Belediye Başkanı Şükrü GENÇ  toplantı da. Kahvaltı da. Semt evinde, söyleyişiler de, halkın nabzını tutmaya çalışıyor.

Diğer tarafta Başkan Yardımcısı Sevgi ATALAY, ilçenin en büyük sorunu olan 2B sorunları için halkının içinde birebir yüz yüze, kimseden çekinmeden tüm sorunları dinliyor. Sorunlara cevap veriyor. İstekler çözüm arıyor. Zorlukların ve olabilecek muhalif unsurların tek düze ve alternatifsiz kanunların halk tarafından anlaşılabilir şekilde uyumu ve izahına çalışıyor.

Sarıyer Belediyesinde bir şeyler oluyor!

Yıllardır siyasetin içindeyim.

İlçenin tüm katmalarında yakın temaslarında bulundum, böyle bir şey ne duydum ne gördüm.

Bir ilçeyi tamamlayan unsurlar, muhtarlar ve halktır.

Muhtarlara yapılan toplantı. Haklı olarak yaşanan tepkiler doğal yollardan karşılanacaktır. Muhtarda kendini gösterecektir,her muhtar kendi mahallesine biraz daha ilgi için direnecektir, savaşacaktır, Ve tepkiler çoğunluk olarak da istenilmeyen ve kanunsuz olarak ve de kanunsuzluklara direnmek için belediye başkanı muhtarlar tarafından zorlanacaktır. Her muhtar Başkanı kendi mahallesinde daha fazla görmek istemektedir.

İşin enteresan tarafı Muhtarın kendisi bunu istemektedir. Çok İlginç. Neden Acaba?

Lakin! Olayı siyasi olarak ele aldığımızda, samimiyetin ve korkusuzca toplumun karşısında dik durarak çıkan lider kadrolara saygı duymak gerekmektedir.

Her sabah bir mahallede kahvaltı toplantıları. Her öğlen sorunlarla kucaklaşma ve yakın temas. Akşam ise mahalle sorunları, her iki günde bir ayrı bir etkinlik, devamlı halkla kucaklaşma…

Dedim ya bir şeyler oluyor Sarıyer de…

Hangi birine nasıl yetişelim. Hangi çalışmayı ne şekilde sunalım. Hangi duyguyu nasıl anlatalım.

Toplum mühendisliğinde yakın temas yapan içsel duyguların adamı Şükrü GENÇ,

Teknik konuların temel sorumlusu, Acil ilaç kavramı dediğimiz can simidi Sevgi ATALAY her an halkın içinde ve sorunları takipçisi,

Sorun Söyliyelim..

Yazın Yazalım. Yayınlıyalım.

Ben böyle bir çalışma görmedim.

Sarıyer de bir şeyler oluyor… FARKINDAMISINIZ…

Elbette eksiklikler yok mu?

Bu tempoya ayak uyduramayanlar uyarılmalı. Dikkat çekilmeli..

Aksayan fen işleri tempoya cevap veremiyor! Tez elden düşünülmeli.

Fen işleri Başkan yardımcısı Metin Metilli ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek yerine bu çalışma temposuna ve hızına yetişecek birinin tayin edilmesi veya kadro tamamlanması “eksik mi var?” gerekmektedir.

Bir güzel taraf ise Recep Yel gibi yıldızı parlayan ve haddi olmayarak her yere koşan bu insanın daha fazla yetkileri olan bir yere gelmesi gerekmez mi?

Kim nerde? Nasıl? Daha iyi değerlendirilir.

Bunu gören insanlar elbette mevcuttur. Lakin cesaret ve bira daha cesaret diyoruz.

Bir küçük atılım bekliyoruz…

Sarıyer’i kucaklaya insanlar elbette vardır. Çalışmalar her zaman en üst düzeyde olmaktadır. Bizler seyrediyoruz. Şahit oluyoruz. Görüyoruz. Sarıyer için tüm güzelliklerin takipçisiyiz. Bu satırlarda yerdiğimiz ve eleştirdiğimiz gibi gerçekleri ve yaşanılanları yazıyoruz. Halkın sesi olmaya çalışıyoruz.

BİRAZDA ÇÖP KUŞLARI DİYELİM. Dikkatimizi çeken…

Çöp müdürümüz Mustafa bey nasıl oluyor da AKP meclis üyesi kadir beyin sözlerinden dışarı çıkmıyor. Çöp Müdürü kadir bey mi. yoksa BBP li Mustafa Bey mi?

Dikkat ediniz CHP li demedim.

“Benjamin Franklin Airlines” yazı dizimde “Çafer’i”  devreye sokmak istemiyorum!

Cafer konuşursa Balcı neler yazar… Kimyasal konularına girmek istemiyorum. Bu hafta ulusal malzeme olarak doluyum. Küçük duyumların büyük sorunları var demektir.

Ben sorun istemiyorum!

Küçük, ama aşılması gereken sorunlar var. Fazla büyük değil. Kendi içinde aksaklıkların giderilmesi için son bir operasyon gerekmektedir.

Çünkü bizler Sarıyer Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları beğeniyoruz. Aksaklıkların neler olduğunu görüyoruz. Biliyoruz.

Sadece hata yapılmasını istemiyoruz…

Her şeye yetişemeyiz demeyin. Yetişin. Koşun. Herkes kendinden bir fazla çalışmak zorunda. Sarıyer ve Sarıyerli hata istemiyor.

Daha fazla dokunun.

Herkes, her birim, en az Şükrü Genç kadar, Sevgi Atalay kadar Sarıyer halkına dokunmak zorunda. Sevmek zorunda. Çalışmak zorunda.

Sarıyer Bunu Hak Ediyor..

Sizler de bu çoşkuyu ve kalabalıkları hak ediyorsunuz…

Mustafa BALCI

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)