Son Dakika Haberler

Sarıyer’de tezgaha gelmeyiniz! Mustafa BALCI

Sarıyer’de tezgaha gelmeyiniz! Mustafa BALCI
Okunma : 869 views Yorum Yap

Daha çok sorun, daha çok problem, daha çok uzaklaşma, daha çok Kemalizm ile hesaplaşma, ve nihayet son kaleyi ele geçirme! Çoktan kaybetmeye başladığımız güzelliklerimiz, ellerimiz, kalbimiz, duygularımız, bilincimiz, içsel hesaplaşmaların etkisi altında biriken hırslarımız, bastıramadığımız arzularımız, teslimiyete alıştırılmış bedenimiz.

Korkularımız, korkularınız.

Korkaklar…

Sizlere kaybedilmiş şatolardan bahsetmiyeceğim, uzaktan seyretmeye doyamadığınız başkalarının hayallerini dahi yazmayacağım, şüpheniz olmasın, sizleri kendi halinize bırakıyorum.

Korkularımızdan, kaybetmeye az kalmış bulunan Mustafa Kemal’in son kalesinden, CHP den bahsedeceğim, Y.CHP mi? F.CHP mi? farkına varamadığınız gerçekleri görmekten kaçındığınız, rüya aleminde, hayallerin içinde yüzdüğünüz, bugün yaşanılanların hangi boyutta olduklarından söz ederek aynaya bakmanızı sağlamak istiyorum.

Ankara’da yaşanılacak olan gerçekten KURULTAY mı? Yeni dizayn edilmeye çalışılan bir CHP mi?  Yeniden dizayn edilen CHP ne kadar Atatürkçü olacak, biraz düşünmenizi ve yapılan bu operasyonun taraflarının hangi direnişi yaptıklarını görmenizi ve ilgilenmenizi isterim,

Bir yıldır yapılmak istenen ve Türkiye genelinde farklı ve bilinçli örgütlenmelerde bulunduğumuz CHP ‘nin illerinde ve ilçelerinde son bir yılda yapılmak istenen operasyonların hangi boyutta olduğunu bilmeniz gerekmektedir.

Düşünmeniz bir kere daha düşünmeniz gerekmiyor mu?

Kaç ilde Sarıyer gibi kayyum sorunu var?

“Kaç ilçe ne amaçla ve ne şekilde görevden alınmış. Ne amaçla! Neye hizmet olarak gerçekleştirilmiş, bu operasyonu yapanlar kimler, yavaş, yavaş içimize giren ve köşeleri kapmaya çalışan kadrolar nereden çıktı?”

Y CHP adı altında bir hareket olarak gelişen, yapının içinde barındırılan veya sızan F CHP yapısını yerleştirmeye çalışan ve uygulamanın iki yıldır devam ettiği bu süreçte, Sarıyer de patlak veren bu durum, nasıl gelişmekte ve nasıl bir senaryo içinde devam etmektedir.

Yerel seçimlerde kaç F tipi üye partiye sızmış ve önemli yerlere gelmiştir!

“Jet Fadıl ile başlayan Özkancılar ile devam eden Sarıyer’deki değişim nasıl bu günlere taşınmıştır.”

CHP İstanbul İl Başkanlığının üst üste 4 ataması ne amaçla ve ne şekilde gerçekleşmiştir?

Birileri bir oyun oynuyor, içimize girdiklerinin farkında olmayan dostlarımız var, problem olarak gösterilen ve güçlü oldukları Sarıyer ilçesinde operasyona başlayan kimler? Hangi aşamalardan geçilerek bu günlere gelindi!

Kim farkında!

F tipi yapılanmanın, CHP üzerinde etkisi olan, uzaktan ve derin sol siyasetinin içsel duvarlarını birer, birer yıkarak operasyonu gerçekleştirenler kimler?

Sarıyer de KAYYUM sorunu yaşanması ve partinin bugün geldiği sonuçlar, her şeyden önce hesaplaşma olarak kabul edilmeli ve gerçekleri görmeniz ve sorgulamanız gerekmektedir.

“Sarıyer CHP nin hangi şartlarda bu sorunları yaşadığı, kimlerin nasıl siyasi arenadan koparılarak tukaka edilmesi, yayın organlarının ve cephesel olarak AKP destekli kamuoyunda konuşulması, yayınlanması ve yaygınlaştırılması, bir kere daha düşünülmesi gereken sorunlardır.”

“Hedef önümüzdeki yerel seçimlere sorunlu ve problemli bir CHP yaratmak, dağınık olan bu süreci daha da körükleyerek, siyasi malzeme yaparak Sarıyer’in gerçeklerinden uzaklaşmış bir parti meydana getirerek, Seçimleri rahat bir şekilde kazanmanın planlarındır”.

Sorunlar bilerek çıkarılmaktadır. 2014 de yaşanılacak olan seçimlerde toplumsal tepkinin had safhada olması sebebiyle kurgulanmış, bilinçli olarak derin siyasetçilerin el altından piyonlarına yaptırdıkları bir operasyondur.

Bir sene öncesini düşününüz, Genel seçimlere az bir süre kala İl atamalarından, ilçe operasyonlarına kadar gelinen süreci bir kere daha düşününüz. Bugünlere nasıl gelinmiştir, neler yaşanmıştır, bugün neler yaşanmaktadır. Fazla uzaklara gitmenize gerek yok,

Aynaya bakınız. Gerçekleri görmeye çalışınız.

Birilerini tekrar görmek istemeye bilirsiniz, Birilerini yaşanılan bu yapılanmanın ayyuka çıkması yüzünden eleştirebilirisiniz. Oysaki unutmayın!

Kemalistler mutlaka bu bayrağı devralacaktır.

Bu küresel bir sömürgeye direniştir. Küresel emperyalizme karşı Kemalist devrimin ayakta kalma mücadelesidir.

Yaşanılanları düşünün Sizlere bu günleri kimler tezgahlamış olabilir.

Tezgaha gelmeyiniz..

Mustafa BALCI.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)