Son Dakika Haberler
“width=“1293

Seviyorum Bu İnsanları..Mustafa BALCI

Seviyorum Bu İnsanları..Mustafa BALCI
Okunma : 1.169 views Yorum Yap

Hani iyilik yap denize at derler, bende sevdiğim insanlara iyilik yapmayı görev edindim.

Sabah kalkıyorum bugün kime iyilik yapsam diyorum, sitelere bakıyorum, yorumları okuyorum, dedikodu haberleri gırla kıyamet,  birde sürekli haber taşıyan dostlarımız var.

Bak Ahmet şurada sıçtı!

Mehmet kendinde değil,

Neden?

Başkanı ve yönetimini sevmiyor!

Hangi başkanı yani, kimi sallasan her taraf başkan, ben hayatımda bu kadar başkan olan bir memleket daha görmedim. Selam demeye kalkma hemen başkan hoş geldin.

Tabii. Bende vay başkan diyorum.

Şükrü beyi’ sevmiyormuş.  Bizim Şükrü bey işte halktan yani,  Vur dedim de bu kadar değil.

Arkadaş diyor Yusuf Tülün daha iyiyiydi, “iki göz iki çeşme arar olduk”, Biz bu adamın nasıl kıymetini bilemedik, bir daha ellerim kırılsa oy vermem CHP ye diyor.

CHP’ ye mi? Şükrü’ye mi? oy vermezsin! Her ikisini de!

Yani, sen CHP gelince Şükrü bey yeni bir yönetim yaptı, ilk dönemler iyiydi, 1.5 yıl sonra kadro değişliğine gitti ve sen mağdur olarak memnuniyetsizliğini meydana çıkardın.

Maaş alıyorsun, herhangi bir kesinti yok.

Sadece yollar ve sular kesildiği için olmasın şikayetler. Bir düşünün bakalım!

Bir dönem önce kimin eli cebin belli değil. Her tarafın raiç fiyatları belli. Çalışan müdür tayfası memnun, içeri giren boş çıkmıyor. 3000 tl maaşla altında arabalarla istediğin gibi at koşturuyorsun şimdi Şükrü beyi sevmiyorsun.

Seviyorum bu insanları diyorum inanmıyorsunuz.

Vallahi seviyorum.

Adamlar şikayet ederken. Mal varlıklarını beyan ediyorlar,

Mesela diyor ki açık, açık, Ben her sene bir daire veya villa alamayacaksam neden burada çalışayım.

Emekli ol kardeşim.

Emeklilikten beter olduk diyor.

Yani sizler Yusuf Tülün’ü o yüzden çok seviyordunuz. Hatta Sedat’ı bile öve, öve bitiremiyorlar.

Seviyorum bu adamları ben, hem de çok seviyorum.

Geçmiş zaman, En iyi arkadaşları ölmüş benim haberim yok. Tanımıyorum, en samimi mesai arkadaşı anlatıyor. Adam ölmeden önce bir villa daha aldı diyor. Bu kadar hırslı bir adam daha görmedim, demez mi! yedi tane dairesi oldu, yinede uslanmadı.

Ben öldü mü?  farkındamısın demeye kalmadı! Geberdi dedi, İyimi!

Farkındamısnız, neden Yusuf Tülün’ü sevdiklerini iyi anladım. Yemede yanında yat. Peki halk severmiydi? Birde halka sorun balkım.

Geçen sene Beşiktaş’ta bir dostum yolumu çevirdi. Balcı sen Yusuf Tülün Zekeriyaköy de benzinci açılacak demiştin bak beş sene oldu, “senin kadar yalan yazan olmadı”, hep sen bizimle uğraştın dedi. Bende yalan yazmam. Bekle gör dedim yinede.

O zamanlar Sariyerliler.com da yazmıştım yazıyı. aradan tam beş-altı sene geçti.

“Adres aynı. Yer aynı. Sahipler kim bilmiyorum.”

Hem de sitenin girşinde, beş sene önce yazmışım, şimdi o arkadaşı etrafımda göremiyorum. Şayet bu satırları okuyan varsa bir hatırlatı verinde. Kimin kimseden haberi olmadan, beş sene önce yazıp şimdi gerçekleşen haber-yorum yazımız boşa yazılmadığını görsünler..

Seviyorum bu insanları ben.

Şükrü beye takmışlar tabi. Nerden vuracaklarını bilmiyorlar. Hemen Ramazan etkinliklerini takmışlar kafaya, hani bir eğlence filan, gören duyanda, farklı şeyler var sanacak.

Siz değimliydiniz bunları başlatan. İnsanların eğlenmesi için İstinye’ yi kuran ve bu ramazan eğlencelerini geleneksel hale getiren, İspatı var. Yalan yok.

TANRI GOOGLE, YALAN SÖLEYENİ SEVMİYOR. 

Günaha girmeyiniz, Ona sığının, ondan yardım isteyin, ona biat ediniz, Sadece doğruları bulacaksınız, bakınız size link vereyim.

http://www.ascihaber.com/v4/haber/devam.asp?haber_id=9188

SARIYER:

Sarıyer’de ise yarın saat 20.00’de Mehter ve Türk Tasavvuf Müziği konserleriyle başlayacak Ramazan etkinlikleri, 16 Kasım’a kadar İstinye Tersane Meydanı’nda gerçekleşecek.

Etkinliklerin yapılacağı şenlik alanında 750 kişilik çadırda iftar da verilecek. Burada, Osmanlı mimarisine uygun dekore edilmiş evler ve otağ çadırı, Anadolu mimarisine uygun kıl çadır ile küçük ve büyük oyun gruplarından oluşan lunapark yer alacak.

Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, her yaştan insanın bu eğlencelerde Ramazan ayını doyasıya yaşayacağını ifade ederek, şenliklerin Ramazan Bayramı’nda da süreceğini kaydetti.

http://www.esenlerhaber.com/preview.php?nID=652

Etkinlik çadırı renkli geçecek 

Geçen yıllarda da olduğu gibi bu yıl da düzenlenecek kültürel etkinliklerle vatandaşlar Sarıyer’de Ramazan’ın ayrıcalığını yaşayacak. Sarıyer Meydanı’nda kurulacak çadırda ise Ramazan boyunca her akşam birçok etkinlik düzenlenecek. Çocuklara yönelik Karagöz-Hacivat, kukla tiyatroları, palyaço, illüzyonist, tahta bacaklar gibi gösterileninin yanında, sohbet programları da yer alacak. İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen, Yazar Dursun Gürlek, Star Medya Yayıncılık İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karaalioğlu, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, İlahiyatçı M. Emin Noyan, Kişisel gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, Yazar Vehbi Vakkasoğlu gibi isimler sohbet programlarıyla Sarıyerliler ile buluşacak. Çadır etkinleri içerisinde ayrıca Ahmet Özhan, Zekai Tunca, Dursun Ali Erzincanlı, Mehmet Akça, Uğur Arslan, Bedirhan Gökçe, Kürşat, gibi ünlü sanatçılarda vereceği konserler ile tasavvuf ve sema gösterileri de yer alacak.

Birkaç ay önce “Hıyarın biri” röportaj vermişti. Sokakta gezecek yüzünüz yok diye. Kafama takıldı. Kayıtları dinleyeme aldım. Aynı şeyler mecliste de söylenmiş. “Sokakta gezin halkı dinleyin, bütün Sarıyer şikayetçi. Utanmayın! Bir gezin bakalım. Neler duyacaksınız. Belediyeden dışarı çıkamıyorsunuz! Sayın Başkan Utanmayın.

Hiç üşenmedim. Takıldım bizim Şükrü beyin peşine.

Ya bunlar gerçekten salak. Ya da halkı salak sanıyorlar.

Günlerdir. Her mahallede, her sokakta, günde iki veya üç yerde iftar veriliyor, İstinye de gecenin ilerleyen saatine kadar, sabahlıyorlar. Herkes kuyruğa dizilmiş. Türbanlısı. Çarşaflısı, Hemşerisi. Lazı, kürdü. Çerkezi, Büyük, küçük, yaşlı, genç hemen hemen her kesimden insanların Başkanla yani Şükrü ile fotoğraf çektirmeler, oynamalar, konuşmalar, sohbetler. Yanında sürekli görevli insanlar not alıyorlar, kimin istekleri varsa çözüm buluyorlar. Her an her dakika.

SİZ NEREDESİNİZ.

Beyler. Biz AKP döneminde de yazdık, çizdik. Sizin meclis dönemlerinizde de bulunduk, toplantılarınıza girdik. Siz kendiniz. Yusuf Tülün’e ulaşamıyordunuz, Bırakınız Yusuf Tülün’ü, Ali Usta’nın yanına yaklaşamazdınız, Bir de Birisinin? Mümkün değil.

Gerçekten yinede değerli saygılı başkanlardı. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Bir isim daha yazardım esas duruşta durduğunuz ama neyse, mecburiyetten yazamıyorum, yani “adamı ipten alırlar” hikayesi..

NEDEN YAZMIYORUM. Sizce!!!

Biz dönem gereği yazmıyorsak korktuğumuzdan değil. Kimin nereye sıçtığını iyi biliriz, Buna adamı bokundan tanırız derler. Her boku da iyi biliriz…

Kısa keselim aydın havası olsun.

Neden mi? Şükrü bey diyorum. Adam olan adam ismi ile anılır. Adam olmayana edindiği mevkisinden dolayı sıfatıyla hitap edilir. “ Türkçede buna, eşek aynı eşek ama semer değişik derler.”  Bende adam gibi adama ismiyle hitap ediyorum. O yüzden Şükrü bey diyorum..

Üşüttürmeyin….

Mustafa BALCI.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)