Son Dakika Haberler

Siz Tatildeyken Neler Oldu?Mustafa Balcı

Siz Tatildeyken Neler Oldu?Mustafa Balcı
Okunma : 918 views Yorum Yap


mbalci_1HAKAN FİDAN’A TEHDİT Washington Post’un “MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İsrail’in 10 İranlı ajanını İran’a bildirdi” iddiasının ardından, Yahudi cemaatine yönelik yayınlar yapan Jewish Press’in yazarı Yanover “Bir sabah otomobilinde özel bir sürpriz görmeyi hak eden biri varsa o Hakan Fidan’dır” yazdı. Fidan’a yönelik tehdit gibi sözlere tepki gösteren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Kim bizim bir yetkilimizi tehdit etme cüretine sahip olabilir. Bu haberler üzerinden kim kime ne mesaj vermek istiyor? Ne eski dünya var ne eski oyun var. Ya yeni dünyaya intibak ederiz ve bunun devlet olarak gereğini yapmaktan tereddüt göstermeyiz. Ya da birileri bizi o eski dünyaya döndürmek ister. O bakımdan adımlarımız sabittir ve kararlıdır. AK Parti hükümeti böyle bir oyunun içine girmez” dedi.

PİLOTLAR EVİNE DÖNDÜ Lübnan’da 9 Ağustos’ta kaçırılan Türk Hava Yolları pilotları, serbest bırakılarak İstanbul’a getirildi. Pilotları havaalanında Başbakan Tayyip Erdoğan ve yakınları karşıladı. Şiddet görmediklerini ve umutlarını hiçbir zaman kaybetmediklerini söyleyen pilotlar, “Vatan toprağı gibisi yok” dediler.

YİNE ONLARCA ‘KURBAN’ VERDİK Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatili bulundukları yerlerin dışında geçirmek isteyenler yollara düşerken, yetkililerin tüm uyarılarına ve alınan önlemlere karşın trafik kazalarıyla yollar yine kan gölüne döndü. Uzun bayram tatili henüz bitmeden 8 günde meydana gelen kazalarda 115 kişi öldü, 637 kişi yaralandı.

İMRALI’DAN MESAJ VERİLDİ, BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken İmralı’ya gitti. BDP’den yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan’ın “Süreç ile ilgili umudumu korumakla birlikte bu umudun hayal kırıklığına dönmemesi için tarihi çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum” dediği ifade edildi.

MECLİS’E BEŞİNCİ PARTİ GELİYOR BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder, Mersin Milletvekili Ertuğurul Kürkçü ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, 26-27 Ekim’de yapılacak kongreden önce Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) geçecek.

SIRRI SÜREYYA SONUNDA ADAYLIĞINI AÇIKLADI CHP OYLARIMI BÖLMESİN DEDİ.İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için adı geçen isimlerden BDP’li Sırrı Süreyya Önder, Birgün Yazarı Doğan

ODTÜ’DE YİNE OLAY ÇIKTI yol çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ve iş makinelerine Cuma akşamı saat 22.30 sıralarında çalışmaları protesto eden bir grup tarafından taş atıldı. Bunun üzerine polis, eylemcilere gaz bombasıyla müdahale etti. Ağaçların sökülmesini protesto eden yaklaşık 40 kişilik grup daha sonra kampüsün 100. Yıl Mahallesi çıkışındaki A4 kapısı önünde toplandı. Güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarısına rağmen eylemi sürdüren gruptan bazı kişiler polise taş attı. Güvenlik güçleri de bunun üzerine göstericilere biber gazı ile karşılık verdi.ılıç’ı telefonla arayarak, “İstanbul’dan adayım. Sakın ola ki CHP oylarımı bölmesin” dedi.

GÖKÇEK’TEN MHP’LİLERE ÇAĞRI Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Habertürk TV’de yayınlanan Başkent Gündemi programına konuk oldu. Gökçek, MHP yönetimine ve tabanına yaptığı çağrı ile “MHP’li arkadaşlar bizden çok farklı kişiler değil. Bu işi, inadı bırakıp AK Parti’ye katılmalı. Küçük büyüğe katılmalı” dedi.

KAN DONDURAN İDDİA, ESAD’IN ADAMLARI SİGARA İDDİASI Suriye’de beş hafta boyunca gönüllü olarak çalışmış bir doktorun anlattıklarına göre Esad ordusunun keskin nişancıları, ‘sigarasına iddiaya girip’ hamile kadınların karnındaki bebeği kim vuracak yarışması yapıyor.

BİR GO-KART FACİASI DAHA Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Go-Kart oyun arabasına binen bir kişi, hızla oyun parkı duvarına çarpınca arabadaki demir cisimlerden biri karnına saplandı. Kaza sonucu bağırsakları delinen 15 yaşındaki genç, ameliyata alındı.

İSTİKLAL’DE FECİ OLAY Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde restore edilen 6 katlı binanın 1’inci katından aşağıya taş düştü. Düşen taş yolda yürüyen İsmail Keskin’in (57) başına isabet etti. Bir anda yere yığılan Keskin, kafasından yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kafasından yaralanan vatandaşa müdahale etti. Müdahale esnasında kimliği üzerinde olmayan vatandaş, polis ekiplerinin kimliğini sorması üzerine isminin İsmail Keskin olduğunu söyledi. Daha sonra olay yerine çok sayıda polis ve olay yeri inceleme ekipleri geldi. Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırılan İsmail Keskin’in sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

İKİNCİ KEZ İDAM EDİLECEK İran’da, uyuşturucu ile ilgili bir suçtan dolayı idama mahkûm edilen Alireza M. adlı 37 yaşındaki adamın cezası infaz edildi. Ancak mahkûm, 12 dakika darağacında asılı kalmasına rağmen hayatta kalmayı başardı. Asıldıktan sonra öldüğü sanılarak cezaevinin morguna kaldırılan adamın halen hayatta olduğu, bir gün sonrasında nefes alıp vermeye devam etmesiyle anlaşıldı. İdamın başarısız olduğu, ailesinin, defin için oğullarının cenazesini İran’ın kuzeydoğusunda bulunan Bojnourd kentindeki cezaevinden almak istemesi üzerine anlaşıldı. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, mahkûmun durumu ‘düzelir düzelmez’, idam cezası tekrar infaz edilecek.

VE SİZLER BAYRAM TATİLİNDEYKEN BİR DEVRİMCİYİ KAYBETTİK

OKTAY EKİNCİ’Yİ KAYBETTİK Mimarlar Odası eski Genel Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Oktay Ekinci hayatını kaybetti. Ekinci, bir süredir beyin kanaması nedeniyle Alman Hastanesi’nde tedavi altındaydı.

ALTIN YÜKSELDİ, DOLAR DÜŞTÜ Borç tavanı krizinin geçici olarak çözüme kavuşturulmasının etkisiyle dolar, önceki gün 1.96 TL’ye kadar geriledi. Dolar, pazartesi öğlen 1.9750 TL’den işlem görüyordu.

ABD BORSALARI UÇUŞA GEÇTİ ABD borsalarında yaşanan yükseliş trendi, Washington’da geçici süreyle sona eren siyasi çekişmelerle birlikte hız kazandı. Ülkenin en büyük 500 şirketini kapsayan S&P 500 Endeksi ise bu yıl yüzde 22 yükselirken son 1 aydır hemen her hafta tüm zamanların zirve rekorunu tazeliyor. Cuma günü en son rekorunu kıran S&P 500 Endeksi 1744 puanla yeni tarihi zirvesine yerleşti.

ABD’DE HÜKÜMET KEPENKLERİ AÇTI ABD’de hükümetin kapanmasına neden olan bütçe krizinin ve ülkenin temerrüde düşme tehlikesinin sona ermesinin ardından, 16 gün boyunca işe gidemeyen federal çalışanlar 17 Ekim’de işbaşı yaptı, kapalı olan milli parklar ve müzeler yeniden açıldı.

TÜRK KAHİN ÖLDÜ Finansal piyasaların önde gelen isimlerinden Garanti Bankası Ekonomik Araştırmalar Müdürü Ali İhsan Gelberi, hayatını kaybetti. Gelberi, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu arttırmadan 6 ay önce ‘Başbakan Erdoğan’ın, ABD Başkanı Obama ile görüşmesinden sonra Türkiye’nin kredi notu artacak’ şeklinde tweet atarak kredi not arttırımını önceden bilmiş ve Türkiye gündemine oturmuştu.

‘KIDEM TAZMİNATI SİSTEMİ YÜRÜMÜYOR’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Kıdem tazminatını şu anda hak edenlerin ne geçmiş ne de geleceğe dönük bir hak mahrumiyetinden yana bir karar alma peşinde değiliz” dedi. “Biz diyoruz ki; bu kıdem tazminatı sistemi yürümüyor” diyen Çelik, Başbakan Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda konuyla ilgili uzlaşma arama durumunda bulunduklarını ve bu doğrultuda da uzlaşma sağlamaları gerektiğini söyledi.

PASAPORTTA YENİ DÖNEM Pasaportta yeni dönem başlıyor. Hazırlanan kanun tasarısıyla pasaport tanzim yetkisi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne geçecek. Hizmet pasaportları da hususi (yeşil) damgalı pasaportlar gibi 5 yıllık verilecek.

ERİM MASAYA Türkiye Futbol Federasyonu, 4 maçlık ‘hatıra imzası’ atan Fatih Terim ile önümüzdeki hafta bir araya gelecek. A Milli Takım’da tüm kategorilerin başına geçmesi planlanan İmparator’a 1 yılı opsiyonlu 3 senelik sözleşme önerilecek. Tecrübeli çalıştırıcının alacağı ücret ise yıllık net 3 milyon Euro olacak.

AVRUPA’YA DAMGA VURDUK Basketbol THY Avrupa Ligi’nde 2013-2014 sezonunun gruplarda ilk maçlarında Türk takımları sahadan galibiyetle ayrıldı. Sonuçlar: Montepaschi Siena – Galatasaray Liv Hospital: 75-84. Budivelnik Kiev – Fenerbahçe Ülker: 84-102. Anadolu Efes – EA7 Emporio Armani: 87-67

TBMM’DE BU HAFTA Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekilleriyle İçtüzük konusunu görüşmek üzere 23 Ekim Çarşamba günü kahvaltıda bir araya gelecek. AK Parti ise anayasa konusunda partilerin kapısını çalacak.

ŞÜKRÜ GENÇ CHP’de BAYRAMLAŞTI, CHP Sarıyer belediye başkanı Şükrü Genç görev yaptığı dönem boyunca ilk defa örgüt ile bayramlaştı. Bayramlaşmada CHP Millet Vekili Sezgin Tanrıkulu partililerle bayramlaştı.

CHP ADAYLARI İLÇE BAŞKANINI GEZDİRDİ. CHP Sarıyer belediye başkan aday adayları, İlçe başkanına eşlik ederek, halka bayramlaşmasını sagladı. Birlik ve beraberlik mesajları vererek Belediye başkan adaylarında bir gurup aday adayı bayramlaşmaya katılmadı. Dr. Cengiz Alp, Dr. Cengiz Tamer, Erol Aydın’ın bayramlaşma gezisine katılmaması siyasi gerçeklerin ayyuka çıkmasına neden oldu.

SARIGÜL GELMİYORUM DEDİ.Mustafa sarıgül. Deniz Baykal’ın nasıl gelecek hakkıında raporlar demesi dolayısı ile ben gelmiyorum. Beni çağırsınlar dedi. CHP’de parti tüxüğüne göre böyle bir kural olmadığından çağrı yapılmayacak.

CHP Belediye Başkan Adayı AV. NECETİ YILDIRIM. Zuhal ÜNVERLE başbaşa yemek yedi. CHP Sarıyer belediye başkan aday adaylarından Erol Aydın’ın tartışmasız ekibinden olan Zühal Ünver ‘in Av. Necatı Yıldırım ile başbaşa yemek yiyerek  gündem sarıyer siyaseti oldu.

AYAZAĞADA CHP RÜZGARI ESTİ, CHP sarıyer ilçesi bayramda ayazağada İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve partliller bir araya geldi. Ayazağa aday adaylarında Yusuf Yürekli ve diğer meclis üyeleri katılım sağlayarak mahallelilerin ilgi odağı oldu. Meclis üyesi aday adaylarında Reyhan Öztürk ise seyyahatte olduğundan katılamadı.

BÜYÜKDERE DE ADAYLAR VİTRİNDEYDİ. Büyükderenin namıdeğer çaybahçelerinde siyasi kulisler bayram boyunca sürdü, CHP Meclis Üyesi aday adayları masa masa dolaşarak siyasi  çalışmalar yaptılar..

HÜKÜMET DÜŞDÜ!! Sarıyer’in siyasetçilerinin katıldığı ve bir ugrak yeri olan cafede kendilerine ait Başbakan ve Hükümetin olduğu ve hükümetin güven oylamasında yeterli oyu alamayarak düştüğü tespit edildi.

Aslında başka şeyler de oldu. Az sonra…

Mustafa Balcı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)