Son Dakika Haberler
“width=“1293

SON DÜZELTME.Mustafa Balcı

SON DÜZELTME.Mustafa Balcı
Okunma : 798 views Yorum Yap

Yeni CHP nin yeni sendromu oluşmaya başladı.

Biraz kafamızı yormamaya başladık, içimiz acıyor kimse farkında değil. Yeni dedik bağrımıza bastık. Her türlü gelişim ve stratejik araştırmaları yaparak ve her bölge yılların verdiği hataları içinde ve en derinden hissederek çalışmalarını tam gaz sürdürmeye başladı.

Eski ve küskün siyasiler vardı, aslında idealleri uğruna partiye yıllarca gönül vermiş olan insanların son nebzede değişiklik içerisine girerek bir şeyler yapabilmenin huzur ve güveni içerisindeydi. Yaptı da. Yeni adı altında herkes içinde birikmiş bulunan hislerine tercüman olabilecek siyasi çalışmaları her hangi bir menfaat beklemeden karşılıksız olarak yapmaya başladı.

Diğer konu farklıydı.

Baykal döneminde bir yer edinememiş ve fırsat bulamamış insanların seçim adı altında parti için gözü kara bir şekilde çalışmalarından ibaretti. Oysa ki ben bununla pek ilgilenmiyorum.

Yeni CHP de ilk aşamada boşluktan yararlanmak ve artık bizde sesimizi gür bir şekilde duyuralım mantığıyla yapılan çok eşli açıklamalardan ibaretti. Çok çeşitli değil di bu açıklamalar, lakin çok eşlilik vardı.

Çok eşliydiler, hem devrimci. Hem eski sol. Hem liberal hem de biraz faşist idiler, kimin ne için hangi amaçla açıklama yaptığını bilmiyordum. Ve dinlediğimizde hemen ertesi gün eğer basından bir tepki varsa düzeltme yapılıyor. Beğenilmediğinde tekrar bir düzeltme daha yapılıyordu.

İşte buna son düzeltme diyorlar.

Kim kimi ne zaman düzeltecek onu henüz bilmiyoruz, lakin düzelen bizler veya halk olacaksa arada kaynayan o zaman hepten yandık arkadaşlar. Yıllar dır düzeltilmekten zaten eğri bir yanımız kalmadı. merak etmeyin.

Yani partinin ulusal politikasını belirleyen bir insan, aynı zamanda ekonomi den de bilgi verebiliyor. Uluslar arası arenada dış politikamızı yani partinin geleceğini ilgilendiren en derin açıklamaları yapabiliyor.

Bende biraz borsa hastalığı var. Deniz bey bir konuştuğunda borsa düşer ve biz sosyal demciler kağıt alırdık. Şimdi yeni chp de ise Kadıköy daimi meclis üyesi, konuşuyor. Pardon 2 bölge vekil adayımız açıklama yapıyor tık yok iyi mi?

Sosyal demciler olarak bayağı sarsılmış durumdayız. Lakin bunun kimse farkında değil. Ekonomi için açıklamaları yapan zatı muhterem ortaokul terk, bunu arkadaşlarla konuştuğumda cevap hazırdı. Edison ne mezunuydu dediler. Ben o dönemde yaşamadığım için bilmiyorum.

Ve yapılan açıklamalarda son düzeltme modası oluşmaya başladı.

İş öyle bir alışkanlık oldu ki, Sarıyer de ise atama ile gelen yönetim de aynı modaya uymaya başladı. Sarıyer CHP elbette güzel şeyler yapmak için caba harcıyor, lakin koordinasyon eksikliği ve içeriyi yeterli ki düzeyde kontrol edememe işleri gülünç duruma getiriyor.

Seçimlere çok az bir zaman kaldı. Her seçim bürosu elinden geldiği kadar çalışıyor. Lakin parti merkezsinde oluşturulan komite veya komiteyi oluşturan güçler ya da hasbel kader bir daha hiçbir zaman CHP nin yanından geçemeyecek olan bugünkü görev almış insanlar ne amaca hizmet ederek ve hangi gerekçeleri dikkate alarak bazı açıklamalar yapmakta ve yapılan tüm açıklamalar da düzeltmelere gitmektedirler.

Cenaze oluyor. Bir SMS mesaj ve ardından hemen düzeltme. Aynı yazı sadece bir harf değişikliği ile bu sefer SON DÜZELTME olarak yayınlanıyor. Yazık arkadaşlar bu işler böyle olmaz.

Beni ilgilendiren siyasi çalışmalardır. Davranış biçimleridir. Programdır. Beni birilerinin düğünleri ilgilendirmiyor. Bu arada CAFER’in kızına söz kestiler yeni CHP den mesaj gelmedi. Ama kirveler toplantısı için gelen çağrı mesajları yayınlanmak üzeredir sanırım.

Bu iş DSP lilerle olmaz. Adamlar yönetici bulamadılar. Cemilciler ve Özkancılar kalktılar adamsızlıktan olacak SMS nin başına akrabalarını getirdiler sanıyorum. Ve hiç birini tanımadığım gibi artık partimi de tanımakta güçlük çekiyorum. Ve bunları Mehmet DENİZ’in hak etmediğini düşünüyorum.

Siz hasbel kader yerel seçimlerde CHP ye yamanmış bulunan DSP li dostlarımız lütfen vakit çok geç olmadan çekilmenizde yarar vardır. Benden yazması gerisi size kalmış.

Tüm arkadaşları KAV kafe de içkiye bekliyorum..

Düzeltme. Kav kafe de rakı balık yapılacaktır. Herkes davetlidir.

Son Düzeltme. Kav kafe de rakı balık yapılacaktır, herkes davetli olup. Herkes kendi hesabını ödeyecektir.

Mustafa Balcı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)