Son Dakika Haberler

SONDAN BİR ÖNCEKİ ZAMANDAYIZ!

SONDAN BİR ÖNCEKİ ZAMANDAYIZ!
Okunma : 741 views Yorum Yap

Siyaset Kontrol Merkezinde “SKM” umutlar tükenmek üzere, Şok üstüne şok yaşanmakta, Yerel politikanın ötesinde.
Ulusal siyaseti konuşmak dahi yormaya başladı insanları. Yaz yorgunluğumu desem. Yoksa sonbaharın rehaveti insanların üstüne çöküyor, Bir yorgunluk söz konusu ise mesele yok. O zaman çaresi elbette bulunur. Lakin problem, Ulusal siyasette, Akıllara durgunluk veren gelişmelerin üzerimizde bıraktığı
etkiyi, Bir nebze atmaya çalışıyorsak eğer, O zaman bu durgunluk için çare beklemek değil, Proje üretmek, Eylemsel ve örgütsel çalışmalarda bulunmak olmalıdır.
Şok yaşıyoruz. Geçmişin vermiş olduğu dinamiklikle, Yürütülen iç siyasetteki gelişmeler nezdinde bugün sanki kullanıldığımızı düşünür pozisyona geldik.
CHP’nin Ulusal çapta düzenlediği ve Cumhuriyetçi Kadınlar grubunun öncülüğünde ADD nin desteklediği ve bizlerinde içinde bulunduğu bu çalışmalarda. Maalesef. TÜRBAN konusunun en büyük şoklarından birini yaşamaktayız. İki yıldır sessiz ve derinden gelişmiş ve tamamen unutulmuş bulunan bu olayın tekrar gündeme gelmesi, Bunun bayraktarlığının bizlere yaptırılması, Genel olarak içimdeki inancı ve çelişkiyi gün yüzüne çıkarıyor.
Ulusal siyasi politikada bu görev devlet olarak bizlere verildiyse . Ulusun gelecek 50 yıldaki siyasi geleceğinde böyle bir misyon yüklendiysek. Yıllarca politika üreten ve yaygınlaşmasını sağlayan zatı muhteremler bizlere nasıl bir açıklama yapacaklar. Merak içindeyim.
CHP yi anladık. Pekte yanılmadık. “ADD” Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bakış açısı ne durumda.?
ADD Genel Merkezinde ses seda yok. Tansel Çölaşan, Başkan olduktan sonra, Sadece kendi kabuğuna çekilerek, Eylemsizlik kararı alan, Dernek Şubelerinin ise sadece yıldönümleri ve cenaze törenleri dışında pekte bir çalışmalarını görememekteyiz. Seminerler. Paneller, Yürüyüşler yapılmaması, Kuvvay-i Milliyenin toprağa ebediyen gömülüşümüdür.
Bu durgunluğa. Bu sessizliğe kim dur diyecek. Bu içe kapanış neden? İçeride olanların matemi bu kadar uzun sürmemesi gerekir. Korku Toplumu olduk. Korkunun ecele faydası yok. Milletinden ve devletinden önce, Kendi hayatını ve ailesini düşünen, Yaşlı ve yenilmiş, Ürkek, Lakin! Laf salatası yapmakta öncü olan yöneticilerden normal şartlarda kahraman çıkması zordur.
Yeniden yapılanma kaçınılmaz olmalıdır…
Bugün geldiğimiz koşularla bakın ki, Hayat bizlere ne süprizler yapmak ta?
Daha dün, Yakın zamana kadar, Sol gruplar üzerinde uzman olan, Yıllarca ulusal çapta yapılan operasyonlarda nice gençlerin ve aydınların, Malum koşullar altında tecrit edilmesine vesile olan, Bugün yazmış olduğu “Haliç’te Yaşayan Simonlar” kitabıyla gündeme oturan Hanefi AVCI’ yı, Biz solcu, Sosyal Demokrat ve Atatürkçülerin savunan kısımda yer alması ise, Gelinen yozlaşmanın. Korkak siyasetin. Hedefsiz ve amaçsız politikanın eserinden başka bir şey değildir.
Bugün yaşanan, Ilımlı İSLAM, Bize dayattırılan ise Ilımlı KEMALİZM.
Mustafa BALCI

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)