Son Dakika Haberler

Şükrü Genç’i Anlamak Zor…

Şükrü Genç’i Anlamak Zor…
Okunma : 1.013 views Yorum Yap

mbalci_11İkinci defa seçimleri kazanma başarısı gösteren Şükrü Genç’i anlamakta zorlanıyorum..

2014 yerel seçim sonuçları ile toplumun her kesiminden oy alan ve toplumun her kesime hitap etmeye çalışan, ulaşmaya ve yanında olmaya çalışan bir başkan’ın güncesini nasıl yazacağız…

Bugüne kadar alışıla gelmişin dışında ezberleri bozan adam olarak kabul ediliyor!

Prensip olarak kabul edilen, rutin ve periyodik çalışmaların dışında aklı yatan tüm projelere imza atan ve gerçekleştirmeye çalışan, sadece yenilik peşinde koşan, üretilebilecek akli ve dengeli projelere anında destek veren ve bu destekleri verirken tarih çakışmasını kabul etmeyen bir başkanı nasıl analiz edeceğiz.

KUMDA ZAMBAK, BAHÇEDE KARALAHANA

Düşünce bazında gerçekleştirilen ve olabilirliği yüzdenin 40’ını geçmeyen projeleri yaşama sokan ve aktif destek vererek olumsuzlukları olumluya geçirmesinin altında farklı bir güven duygusu yatıyor.

Aynı hafta içinde Üç farklı organizasyon gerçekleştirerek toplumsal yaşama katkı sunan ve takipçisi olan bir başkanın Sarıyer’in gelecek vadeden projelerinde neler yapabileceğini merak ediyoruz.

Bu hafta gerçekleşen, Kilyos Kum Zambakları Festivali, Sarıyer Belediyesi Kumda Sanat Etkinliği ve Sarıyer Belediyesi Türkiye Motokros Şampiyonası akıllara durgunluk verecek şekilde başarı ile sonuçlandı.

YOK OLAN DEĞERLERE SAHİP Mİ? ÇIKIYOR

Sarıyer Belediyesi Kum Zambakları Festivalini Türkiye geneline yayarak, Ege, Akdeniz ve Karadeniz olmak üzere tüm sahil şeridine şimdiden yayılması için çalışmalar yapıyor.

Pamucak, Kuşadası dil sahili, Büyük Menderes Deltası kumullarında, Didim Tavşanburnu, Nergisgillerden KUM ZAMBAĞI (Pancratium maritimum) için seferberlik yapılmasının farklı bir nedeni ve kültürel mozaiğin zenginleştirilmesi Belediyecilik anlayışlarında farklı kültürel düşünce olarak algılanıyor.

Doğa’yı koruyoruz!

ŞÜKRÜ GENÇ EVRENSEL KÜLTÜR HİZMETİNDE Mİ?

Kum heykel sanatı son yıllarda dünyada yeni yeni yaygınlaşan özel bir “ephemeral” (geçici) sanat türüdür. Alternatif sanatlar kapsamında yer alan kum heykel etkinliklerinde sadece su ve kum kullanılmaktadır. Kum Heykeltıraşlar yapılan heykelin boyutları da göz önünde tutularak çalışmalarını solo ya da 2-3 kişiden oluşan ekipler halinde yürütürler. Sonuçta ise ortaya yüzlerce ton ağırlığında, metrelerce uzunluk ve yüksekliğe sahip sadece suyun ve kumun kullanıldığı muhteşem eserler ortaya çıkar.” Kum Heykel Sanatı hiçbir şeyin kalıcı olmadığı ve her şeyin bir gün yok olacağı felsefesini taşır.” Bu yüzden izleyenleri hayrete düşüren bu eşsiz eserler kısa bir dönem sergilendikten sonra yıkılarak tamamen ortadan kaldırılırlar.

Üç günlük etkinlik içerisinde, Dünyada “Global Design Art Works” tarafında  düzenlenen etkinlikler, bugün Sarıyer Belediyesi Tarafından Kilyos’da düzenlenmektedir.

Önümüzdeki yıl “Sarıyer Belediyesi ve Global Design Art Works” organizasyonunda gerçekleştirilecek.

Bireysel bazlı çalışmalarda oldukça başarılı olan ve eserlerin sergilendiği yerleri gezen Şükrü Genç, “Gelecek sene yapacağımız etkinlikte konuları biz seçeceğiz, İmparatorluklar, Kahramanlar ve Düşlerimiz konusunu işleyeceğiz”  derken olayın Uluslararası boyutu olacağının şimdiden mesajını verdi.

MOTOKROS NERDEN ÇIKTI?

Sarıyer Belediyesi nerden aklına geldi bilinmez doğal ortamı müsait olan araziler üzerine kurulu bir mahalle. Kuzey Ormanları çevresinde oluşu farklı bir önem arzediyor,

  1. Köprü’nün yapılması ile Sarıyer Belediyesi inadına Ulusal ve Uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Şampiyonası gerçekleştiriliyor ve Motokrosta Türkiye VI. ayağı olan şampiyonayı düzenliyor ve sponsor oluyor, Fen işlerini ve Sosyal Hizmetlerini seferber ediyor, Organizasyonun ilk oluşu neticesinde Mükemmelliyetçi olan Şükrü Genç bazı aksaklıklara seyirci kalamıyor ve daha iyisi nasıl olur diyerek tüm ekiplerini seferber ediyor.

Motokros Türkiye vı. Ayağı Sarıyer Belediyesi olarak kabul ediliyor ve Motokros Federasyonu tarafından uluslar arası düzeyde bundan böyle Sarıyer Belediyesi Türkiye Motokros Şampiyonası olarak anılacağının kalıcı adımını atıyor.

DAHA NELER NELER…

Sarıyer Belediyesi olarak yapılan 4 yeni yol çalışması, Başkanlık Binası, Nikah ve Kültür Merkezi, Yeni aks yollar, Ayazağa Ek Hizmet Binası, Sarıyer’in her parkına geri dönüşümlü  hayvanlara destek hizmeti. Evrensel Dünya Barış Günü Festivali ve bu hafta neler olacağını bilmediğimiz sürpriz etkinlikler.

Bu kadar hıza yetişmek zor! 

Mustafa Balcı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)