Son Dakika Haberler
“width=“1293

Susma’lımıyım?

Susma’lımıyım?
Okunma : 744 views Yorum Yap

Bir kazan içinde siyaset pişiriliyor. Boyutları ve amaçları farklı, Hedeflenen uç noktalar başarılmış, konuşması gerekenler susturulmuş. Yazmaları gereken yazarların macbook ları bozulmuş. Siyasetin gerçek boyutunu gün yüzüne çıkaracak delil olabilecek bu resimleri çekecek Nikon D90 bile yok.
Haber yapamamak. Gerçekleri görmemizi engellemiyor. Düşünmemize engel olabilecek kimseler yok. İlhan Selçuk ne demiş. “Düşünüyorum Öyleyse Vurun.” Ben biraz fazla düşünmeye başladım herhalde beyin açlığı çekiyorum. Beynimdeki açlığı kontrol eden hipotalamus merkezim işlemiyor.
“Düşünceden ürken kişinin sonunda kavramı da yoktur. Goethe”
Gerçekci düşünmek lazım. Eczacıbaşı olayı gelişimi ve Sarıyer siyasetinin kirlenmesini, uygulanan stratejinin, Boyutunun siyasi propaganda aracı olarak nerelere taşındığını ve içlerinde kimlerin? Olabileceğini farklı bir düşünce yapısı içinde Soru işaretleri ile açıklamak ve sormak istiyorum. Sorular beynimi kurcalamaya başladı.
Eczacıbaşı olayı. Büyükşehir Meclis’inden geçti. Mİ?
Sarıyer Belediye Meclisinden geçti. Mİ?
Hatırı geçen spor kulübü ile hatırlı federasyon üyesinin hangi boyutta ilişkisi vardır?
Yıldırım çarparken, Uzun çakar şimşekleri. Havada renk cümbüşleri oluşur, Bulutlar kararır ve yağmur başlar, Bunlar bereket yağmurlarıdır. Elbette ki bu yağmurlardan Sarıyer Spor Kulübü de bereketlenecektir.
Ne tuaftır ki. Büyükşehir Meclisinden OYBİRLİĞİ ile geçen karar. Sarıyer Meclisinde ise çoğunluk zor sağlanarak geçmiştir.
Neden? AKP 2. madde görüşülürken toplantıdan ÇIKARAK grup odasına KAPANMIŞTIR! Bir emir mi söz konusu dur?
Mahkeme yolunun açılabilmesi için Şer veya Hayır oyu neden VEREMEMİŞTİR?
Kural hatası denilerek toplantı yeter kararı, Oylaması usulsüz ve eksik vede yanlış açıklaması yapılmış, AKP Meclis üyesi karar mahkeye taşınabilir. İyi düşünüp inceleyiniz denmiş. Lakin projenin oylamasında hayır dememişlerdir. Bu strateji Genel Merkez de uygulanan projenin Sarıyer ayağında suçun karşı tarafa işletilmesi ve Tiyatronun seyredilmesinden ibarettir.
Düşünmemize vesile olan AKP Sarıyer’in tepkisi mi? Yoksa Büyükşehir de büyük Eczacıbaşı projesinin kahramanları farklı yerlerde mi? Neden konuyu sadece Sarıyer de tartışıyoruz!
Büyük Pastanın pişirilmesine vesile olan PASTACI kim?
“ Mecburiyet” olarak üretilen, Gerçek kahramanları her zaman gizlenen “siyasi rant’ ın” dayanak noktası kimlerdir? İşin ucu nereye ulaşıyor. Kimlere ulaşıyor. Sadece yapılan haberler genel olarak yerel siyasileri etkileşmiş olsa da. Dayatılarak Büyükşehirden geçirtilen ve Sarıyere havale edilerek.Ceremesi CHP ye çekmek zorunda bırakılarak uygulamaya konulan bu projenin beyin takımı kimler?
Siyasi strateji, Suçlamak adına yapılıyorsa yazık. O zaman “gerçek suçlular” da gün yüzüne çıkarılmalıdır. Sariyer siyasetinin kirlenmesine vesile olan ve bölgesel olarak uygulamaya geçirilen operasyonun, Sarıyer versiyonunun gün yüzüne çıkması bizleri daha derin düşüncelere sevk etmesi gerekmez mi?
Bir siyasi partinin uygulamaya koyduğu projeden, Neden başka bir parti suçlanıyor?
Birlikte hareket yapılıyorsa, Strateji neden yıpratma üzerine kuruluyor!
Şu unutulmamalıdır ki. Büyük projeleri ilçelere yedirmezler.
Tereddütsüz olarak oybirliğiyle çıkan kararların onay makamı olarak uygulamaya sunulması ve Sarıyer Meclisinden Evet kararı çıktığı gibi pekte fazla umursanmaması, Evet kararının bugüne kadar “kurgu sebeplerinin” konuşulmaması, İster istemez bizlere bu projenin farklı yönlerini, Boyutlarını düşünmemizi gerektirdi, Farklı hedeflere “Yöneltilmemize” sebebiyet veren siyasi stratejiyi doğru analiz etmemiz lazım.
Yazmalı mı? Yazmamalı mı?
Mustafa BALCI

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)