Son Dakika Haberler
“width=“1293

Taşerondan Müdür Olmaz. Mustafa BALCI

Taşerondan Müdür Olmaz. Mustafa BALCI
Okunma : 778 views Yorum Yap
Mustafa BALCI

CHP’nin taşeron işçileri kadrolu olma telaşındalar,

Haksız yargılama – Haksız mevki,

İçimizdeki dostların kadrolaşma savaşı, işe alınan kadroların hayallerindeki mevki ve makam planları ve beklentileri bulunmaktadır.

3.5 yılda beklentiler tükenir mi? Yoksa aç tavuğun kendini buğday ambarında görmesinden mi kaynaklanmaktadır.

Dışa vurum, tepkisel dayanılmazlık, sabredemeyen kadrolar ve bir o kadar da tutucu içimizdeki dostlar kendi halinde dedikodu savaşları üretmektedirler,

Beklemesini bilmeyen insanlar, siyasi arenada öncülerin ve duayen kadroların işi organize bir şekilde idare edeceğine körüklemeleri, siyasette daha farklı düşünce ve tepkinin örgütlü dedikoduya dönüşmesi ve dönüştürülmesine yol açmaktadır.

Elbette azda olsa bir beklenti ve olanaklar kullanılacaktır.

20 yıllık Kadıköy, 20 yıllık Beşiktaş, 20 yıllık Şişli ile kadro kıyaslanması yapılmamalıdır, Sarıyer Belediyesi 3,5 yıllık bir CHP belediyesidir.

Sadece diğer ilçelerle benzerlik 20 yıl sonra iktidar olmaktır.

Bu haksız dedikodu için yazıktır diyorum.

               *                              *                                 *

Geçmişe baktığımızda İhsan Yalçın döneminden önce Reşitpaşa, İstinye,Cumhuriyet, Tarabya üstü, Kazımkarabekir, Kozdere,Yeniköy sırtları,Hisarüstü, Armutlu, kars mahallesi, Maden ve Sarıyer Sırtları, Sarıdağ gibi bazı yerleşim yerlerinin bir kısımları yoktu.

İhsan Yalçın döneminde Sarıyer Kentsel Dönüşüm değil, Kent İçinde Gecekonduya Dönüşme vardı,  Sarıyer de yerleşim patlaması yaşanmış, bugün aynı yerlerde oturan bir çok insan ev sahibi olmuşlardı.

CHP ‘nin tüm duayenleri, o zaman partililer ve yakınları için tüm olanakları seferber etmiş ve bu olanaklardan yararlanmaları sağlanmıştı. Lakin bu yerleşimler yapılan bu yapılaşma CHP ye seçim kaybettirmişti.

Tıpkı bugün AKP nin 2009 yerel seçimlerine yeni ilçeler yaparak yerleşime açması ve bu yerleri kazanacağını sanırken tam tersi CHP yeni ilçelerde seçimleri almıştı.

Aynı hatayı bizler 20 sene önce gecekonduya dönüşürken yaşadık.

20 yıl öncesinin gecekonduları bugün siteler, apartmanlar, Villalar olmuş durumda, bir çok kazanımlar elde edilmiş, 1 koy üç al modeli gerçekleşmişti.

Geçmişi unutarak siyaset yapılamaz. Gerçekleri konuşmadan, hak edenlere hakkı verilmeden siyaset yapılamaz. Hak etmeyenlere de cezası verilmeden particilik olmaz.

Bu evlerde doğan çocuklar farklı bir yapılaşmaya gitmiş, farklı örgütlenmeler olmuş mahalleler modernlermiş, aynı gelişim ekonomiye yansımamış ve bugün gençler tarihin akışını ve gelişimini unutarak fazla acele ederek sabretmesini unutmuş gözükmektedirler.

Elbette Örgüt içerisinde kadrolaşma olmalı ve gerekenler yapılmalıdır. Lakin bu korku 3,5 yıl gibi bir zaman diliminde yaşanan işçi alımları ve bu taşeronların biran önce kadro olmak istemeleri içsel korkumudur?

İçlerinde nasıl bir korku besliyorlar!

Bir şekilde işe giren insanlar bir daha iktidar olamayız korkusu ile şuan iktidardayken kadro olalım telaşında mı?

Biraz sabır göstermek ve seçimleri kazanmak için çalışmak hedef olmalıdır. Gün gelir taşeronluk imkanlarınız olmayabilir. Bunun için çalışan kazanacaktır.

 *                        *                            *

 İdari kadro yapılaşmasında ilk 1,5 yıl hatalar olmuştur. Bunu kimse inkar etmemektedir, gereken yapılmış ve hatalardan çabuk dönülmüştür, Fakat eleştirilen ve hedef olarak gösterilen Sevgi Atalay seçilmiştir.

21 yıldır Sarıyer belediyesinde görevli, Yusuf Tülün, Ali Usta, Şems Çakıroğlu triosunda görev yaparken iyi ve başarılı, lakin aynı durumda bugün AKP medyası tarafından da eleştirilmektedir.

Fakat AKP damara basmamaktadır! Neden Acaba?

Sizce AKP kendileri değilde neden “maşa” kullanmaktadır.

İlginç…

CHP kadroları tarafından da hedef gösterilmektedir.

Bugün Belediyemizin başarılı işlerinin bir kısmının başında bu insanın var olduğunu hepimiz biliyoruz.

Taşeron kadroların bu mevkiye geçebilmeleri bence sistem olarak imkansızdır. Bunun bilincinde değimliyiz.

Niçin hedef seçilmektedir.

 Sevgi Atalay üzerinden “farklı hedefe” bir yıpratma politikası uygulanmak isteniyor ve yanlış yoldasınız.

Bence dişi değil, bir erkek arayınız! O zaman havuz problemini çözmüş olabilirsiniz.

        *                              *                          *

1,2 yıllık taşeron kadroların mevcut müdürlerinden şikayet etmelerini ise anlamakta zorluk çekiyorum, Müdür göndererek kadro boşalacağını sanmıyorum.

Sarıyer belediyesine eklenen Ayazağa, Maslak, Huzur mahallesi ve köyler yeni kadro ihtiyacı doğuracaktır, Bu bir şans, normal zamanda yapılacak olan Yerel Seçim tarihine kadar bazı kadro gelişmeleri olacaktır.

Umudunuzu kaybetmeyin!

Ahde vefayı da unutmayınız,

Kahve köşelerinden alınıp ekmek sahibi yapılan bazı dostlarımız, iş siyasete gelince, elindeki imkan dedikodu üretmek ve isyan etmek olmamalıdır.

El İnsaf…

Mustafa Balcı

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)