Son Dakika Haberler
“width=“1293

Turyapı Boğaziçi Evlerinde Kazanan Müteahhit Oldu.

Turyapı Boğaziçi Evlerinde Kazanan Müteahhit Oldu.
Okunma : 1.313 views Yorum Yap

Mustafa BALCI
Mustafa BALCI

Turyapı site sakinleri için hayal kırıklığı oldu.
Manevralar arasında devam eden ve siyasi olarak kullanılmaya çalışılan, Sarıyer Belediyesinin büyük sorunu olarak gösterilen, taraflar arası uyuşmazlıkları, site sakinlerinin problemi olmasına rağmen ulusal basına taşınan ve yerel basın tarafından kullanılan,” Sarıyer belediyesine yapılan mahkeme tehditlerine, İBB ye, Millet vekillerine, TBMM tüm geneline, Başbakana ve Cumhurbaşkanına kadar şikayet yapılarak,” Site sakinleri arasında anlaşmalı bir şekilde halledilmesi gereken Turyapı Boğaziçi Evleri problemi, maalesef site sakinlerinin menfaatine olmadığı gözlemlendi.
Haberin ince detayı gözlerden yine kaçtı…
Bazı aklı evvel, çok bilmişler tayfasının duayenleri, bahçe katını kurtarma derdinde olanlar ve kullanım hakkı isteyenler arasında devam eden sürüncemede “kazanan müteahhit “oldu.
Sözü edilen işgalli otopark alanlarının “yeşil alanlarla değiştirilmesi “ ( normal olarak arsa, tehditte yeşil alan olarak kullanılıyor) ile ilgili yapılacak olan” imar plan tadilatı  Sarıyer Belediye meclisinde oy birliği ile reddedildi.”
Kooparatifin ve müteahhit’in imara aykırılıklar ( Burada Sarıyer Belediyesi görmedi deniliyor) otopark alanlarının bir kısmının “Arsa ile değiştirilmesi” için önerge verilmiş ve “site sakinleri kendi aralarında anlaşamadığı için, plan tadilatına tüm siyasi partiler sıcak bakmadı ve oy birliği ile reddettiler.
ÇOK ENTERESAN. “ Oy Birliği”
Site sakinleri her iki gurup olayı siyasete taşımış ve siyasi malzeme yapılarak gündem oluşturmak istemiş. Her partinin “İlçe Başkanlarını” CHP’den İlçe Başkanı Mehmet Deniz‘i site yönetim binasına çağırmış ve iki parti gitmiş. Ama tüm partiler kulislerde görüşmüş ve Turyapı problemlerini dinlemiş,  taraflar arasında kim kimseyi anlaştıramamış.
Meclis toplantısından 10 gün önce Belediye başkan yardımcısı Adnan Ayber, Abi pozisyonunda bu işin problemsiz çözülmesi için, her iki guruptan kavga yapmayacak ikişer kişi ile görüşmek istemiş ve yine gereken uzlaşma sağlanamamıştı.”
Yine ” 9 ay önce Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay belediyenin teknik kadrosu sitenin “Kaçak Havuz” kenarında tüm site sakinlerinin katıldığı ve her iki gurubun iştirak ettiği toplantıda dahi tüm görsel ve plan olarak sunum yapılmış ve site sakinleri yine anlaşamamıştı. “
İşte o toplantıda öğrendiğimiz asıl konu. Mahkemeler.
Şikayet dilekçeleri ve Cumhurbaşkanına yazılan yardım edin şikayetlerini basın olarak öğrenmiş olduk. Bir tek şey kayıtlarımızda dikkatimizi çeken.  Belediye sunumu sonunda edindiğimiz tek kelime “ Kendi aranızda halletmeniz gereken sebeplerden dolayı neden bizi şikayet ediyorsunuz”
KİM HAKLI…
“Kendi bahçelerini kurtarıcam” derken HAVUZLARI KAPATILACAK OLAN SİTE SAKİNLERİ ŞİMDİ NE YAPACAK…
Mahkeme tehditleri ve şikayetleri geri almaları mümkün değil. Ve açılmış olan duyumlara göre mahkeme tebliği olduğu bilinmekte.
Bu karar ve iyi niyetin farklı nedenlerden ötürü siyasi tehdide ve şantaja kadar gitmesi nasıl karşılığını bulacak.
SORUYORUZ VE FARKLI BİR GELİŞME DAHA BEKLİYORUZ.
Akit ile haber yapmıyoruz. Merak işte…
HAVUZLAR NE ZAMAN KAPATILACAK
ŞİMDİ NE OLACAK.!!
Mütahhit yapacak olduğu tesisler ve yatırımları şimdi yapmayacak.
“6 Milyon tutacağı bilinen yatırımların artık müteahhit tarafından yapılmayacak olması, mütahhitin zararına mı olmuştur. Yoksa karışıklıktan beslenen mütahhit 6 Milyon kazanmışmıdır.”
Karşılıksız olarak yapması gereken tesisleri şimdi plan tadilatı olmadığı için yapmayacaktır.
Plan tadilatının çıkmaması için uğraşan taraflar, sadece kendi menfaatleri doğrultusunda düşündükleri gelişmeleri ve bu uğurda yapılan şikayetleri neticesinde kazanan taraf kim olmuştur.
Merak etmekteyiz.
Yapılması planlanan “SOSYAL TESİS”in artık yapılamayacak olması ve “KAÇAK HAVUZLAR KAPATILACAK” olması vesile ile Turyapı Boğaziçi Evleri maddi değerlerinin yarı fiyatına düşecek olması daha vahimdir.
Yazık oldu…
Benjamin Franklin Airlines yolcusu Çağanoz Hamdi “Kar Yağdı Sucuk Vakti”……
Mustafa BALCI

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)