Son Dakika Haberler
“width=“1293

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ
Okunma : 1.113 views Yorum Yap

nihal-kaal-yesilbasEmekçi Kadın Günü”  olarak ilan edilen 8 Mart tarihi ne yazık ki trajedik bir olay neticesinde dünya kadınlarına ithaf edilmiş acı bir gün olarak tarihe yazıldı.
Bugün bir kutlama günü değil, anma ve kadına toplum üzerinde verilen değerin ölçülmesi yada tartışılması denilebilir. Son yıllarda ülke olarak da kadına uygulanan şiddet ve kadın cinayetlerinin had safhada olması ve bu konuyla ilgili koruyucu bir politika geliştirilmemiş olması, ülkemizde ki kadına verilen değer ölçüsünü açık ve net gösteriyor.
Stk’ lar, kadın dernekleri, siyasi parti olarak da sadece CHP’ nin kadına yönelik şiddete karsı yapmış oldukları mücadelelerin en kısa zamanda olumlu sonuç vermesini diliyorum.
Doksan yıl önce ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün de dediği gibi, ” Dünyada ki herşey kadının eseridir.”
Kadın yoksa hayat yok  demektir., kadın yoksa dünya durmuş demektir.  Ve biz kadınlar var olduğumuzu ve toplum üzerinde ki yerimizi korumak adına, öyle görünüyor ki yine biz kendi kendimize sahip çıkacağız.  Kadına şiddet ve cinayetlerinin korkunç şekilde arttığı su dönemde   hep birlikte dayanışma içinde olmalıyız.
Sesimizi duyurana dek ne gerekiyorsa yapmalıyız. “Özgecan” yasasını meclisten geçirene kadar da bu mücadelemize devam etmeliyiz.
“Kadın anadır, bağrında vatan ve evlat yetiştirilen en kutsal topraktır kadın.”
Dileriz bundan sonra da adımız “kadın cinayetleriyle,  şiddetle değil de, bir Halide Edip, bir Sabiha Gökçen veya Türkan Saylan gibi takdir edilerek, hürmetle anılır.
” DÜNYA EMEKCI KADINLAR GÜNÜ” kutlu olsun.
 
Nihal Yeşilbaş
CHP Sarıyer Kadın Kolu Başkanı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)