Son Dakika Haberler

SON ÇIRPINIŞLAR ! Nihal Yeşilbaş

SON ÇIRPINIŞLAR ! Nihal Yeşilbaş
Okunma : 833 views Yorum Yap

nihalyesilbasBu Gemi Batar !!

İdam mahkumuna bile; ”son arzun nedir” diye sorarlar.

İmam gelir ve son nefesini vermek üzere olan mahkuma dualarını okur.Mahkum dua ile rahatlar mı bilinmez ama,ölümden kurtuluş yoktur.
Bu sadece bir örnek ve ”insan” için geçerli olan bir şeydir. peki,.

Son çırpınışlarını yaşayan koca bir devlet için,ne ”son arzun nedir” diye soran biri vardır,ne de onun için dualar eden bir imam fayda sağlar artık!

İşimiz dualara kalmış ise zaten ”vay halimize bizim”..

Artık ne bir kahraman gelir devleti kurtarmaya bundan sonra,ne de bir mucize gerçekleşir.İhtiyacımız olan tek şey şu anda yepyeni bir ”DEVRİM”!! Fakat; Evet fakatımız var malesef ki..

Devrimler birleşme ile,ve devrimci çoğulculuk anlayışı ile oluşan bir kavramdır.Mücadeleyi,örgütlenmeyi ve belki ölmeyi gerektiren.. belki de şu anda yaşamak zorunda bırakıldığımız şartlar bundan yoksun oluşumuzdandır,niye olmasın ki? tekilci yaklaşımlar,ben-cilikler,kitle-leşememe,ve daha saymaya çekindiğim bir çok eksikliler..

Biz neredeyiz?,Ne yapıyoruz? Ne yapmıyoruz? Neden yapamıyoruz?
Bu soruların cevapları var mı ? neden çözülmüyor ?

zaten ölüm yok mu? kavga yok mu? masumlar ezilmiyor mu? yolunda giden ne var?

Çırpınıyoruz!, azalıyoruz!,eriyoruz günden güne.. memleket meselesi artık ezilenler,ölenler,dövülenler,baskılar çerçevesi kapsamında oluşuyor! demokratik yönetim anlayışı yerini ”diktatör” ”teokratik” ve ”baskıcı” anlayışa bıraktı.Halkımızın geneline yakın kesimi bu anlayışın adeta ”köleleştirilmiş” kısmında yer alıyorlar. İçimiz acıyor,yüreğimiz kan ağlıyor,..

Ve bu durum gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hale alıyor,.Toplum olarak,daha doğrusu Türk toplumu olarak,Batılı vizyonumuzu kaybediyoruz.İleriye ve gelişmeye doğru gitmesi gereken ülkemiz tam tersi gerici yönetim yüzünden karanlıklara sürükleniyor!

Dedim ya,son çırpınışları güzel ülkemin.Bir taraftan yaşanan kötü durumları kalemiyle anlatmaya çalışanlar mahkum ediliyorlar,( klavye tuşları ile) diğer taraftan tepki göstermek için sokağa dökülen vatandaşlar kör kurşunlara hedef olup can veriyorlar!

İhmaller, eksiklikler yüzünden madenlerde yok yere can veren yüzlerce insan, v.b

Yok kardeşim,ya bu ülke de adam akıllı biri çıkar ve bu gidişata bir son verir,ya da bu gemi BATAR !

”Söylenecek çok şey var lakin,anlatmaya cümleler yetersiz kalıyor bu konuda” bu kadar.. Nihal YEŞİLBAŞ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)