Son Dakika Haberler

Sarıyer Belediyesinde İSPİYONCU VAR!!

Sarıyer Belediyesinde İSPİYONCU VAR!!
Okunma : 653 views Yorum Yap

sukru_basbakan

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in 6 yıl boyunca yapmış olduğu çalışmaları birebir aynısını açıklayarak YENİ TÜRKİYE programı olarak açıkladı.

ŞÜKRÜ GENÇ’İN 299 PRORAMINDAN 6’SINI DAVUTOĞLU AÇIKLADI, 293 PROGRAMI NE ZAMAN SAHİPLENECEK

Şükrü Genç’in 2009 yılından itibaren uyguladığı projelerini “ YENİ TÜRKİYE” projesi olarak açıklayan Davutoğlu, yapmış olduğu açıklamada sadece SARIYER BELEDİYESİ BUNLARI YAPIYOR BİZDE UYGULAYACAĞIZ DİYEMEDİ.

Başbakan Ahmet Davutoğlu yapmış olduğu basın toplantısında Aile ve Nüfus planlaması ile ilgili yaptığı açıklamada. Yerel belediyelere görevler vereceğiz dedi.

           BAŞBAKAN DİYOR Kİ…

  • Yerel Belediyelere Kreş ve Gündüz Bakım’evi zorunluluğu getireceğiz dedi.

 

  • “SARIYER BELEDİYESİ 2009 yılından itibaren uygulamış olduğu Sarıyer Kalkınma Eylem Planında (SKEP) kreş ve gündüz bakım evi uygulamasını uzun yıllardır yapmakta ve devam etmektedir.

 

  • BAŞBAKAN DİYOR Kİ…

 

  • Uyuşturucu ile mücadelede ise bakım evleri ve acil müdahale üniteleri, Çağrı merkezleri kuracağız, gençlerin suç işlemesini engelleyeceğiz dedi.

 

SARIYER BELEDİYE MECLİSİ UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Cumhuriyet Tarihimizde Türkiye’de uyuşturucu ile mücadelede kamuoyu yaratarak ve kullanımı ölüm ile sonuçlanan ve yasalarda en hafif cezalar ile adledilen Uyuşturucuları yeni yasalara ilave olarak koyduran ve en ağır ceza olarak kabul ettiren ve yasalaştıran Sarıyer Belediyesi Şükrü Genç başkanlığında raporu İBB ve TBMM’sine sunmuş ve Başbakan Davutoğlu, uyuşturucu komisyon raporunu birebir okumuştu.

             BAŞBAKAN DİYOR Kİ…

  • Evlilik öncesi eğitim programları yaygınlaştıracağız.

 

Yine Sarıyer Belediyesi psikoloğları evlilik öncesi seminerler ve programlarla eğitim lerini sürdürmektedir.  SADEM (Sarıyer Belediyesi Aile Danışma Merkezi) hizmetleri örnek olarak gösterilebilir.

BAŞBAKAN DİYOR Kİ…

  • Engelliler ve yaşlıların genel koşullarını geliştireceğiz. Sosyal yardımlar ile bunları iyileştireceğiz..

 

  • Sarıyer Belediyesi en aktif birimi olan Engeliler Koordinasyon Merkezi açarak bir engelli olan Mahmut Kement sorumluluğunda yıllardır çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye’de belediyeler arasında “engeliler ile dayanışmada” en fazla hizmet veren belediye olduğu bilinmektedir. Engeliler Derneği Başkanı Hayrettin Dereli Meclis Üyesi olarak yapmış olduğu çalışmada başarıları Türkiye’de ses getirmektedir.Sarıyer Belediyesi, Koç Üniversitersi, İstanbul kalkınma Ajansı ile “EÇADEM” Engelli Çocuk Ailelerine Destek Merkezi’ni İstinye’de açmıştır.

 

  • BAŞBAKAN DİYOR Kİ…

 

  • Yaşlılarımız için “hizmet merkezi” oluşturacağız, yaşlılarımıza sahip çıkacağız.

 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Sarıyer’de her mahalleye YAŞAM EVİ hedefimiz diyerek başlatmış olduğu çalışmada 5 YAŞAM EVİ kurmuş ve Darüşşafaka, 2 Temmuz, Cumhuriyet,Yeniköy-Bağlar, Maden-Şifa yaşam evleri hergün hizmete devam etmektedir.

YAŞAM EVLERİ’NDE “yaşlı ve emekli vatandaşlarımıza hizmet veriliyor, onların yaşadıkları sorunların tespitini yapılıyor, yaşlılarımızın sosyal ve kültürel paylaşımlarının sağlanması ile ilgili, beceri ve yeteneklerine göre gündelik aktivitelerde bulunabiliyorlar,  film izliyorlar, oyun oynuyorlar,  kitap, günlük gazetelerini okuyorlar, çeşitli etkinliklerden ücretsiz yararlanabileceği, sosyal hayatta kalmalarını sağlamak amacıyla ( SKEP) programı doğrultusunda YAŞAM EVLERİ açılmıştır. Yaşam Evlerinde “Yaşlılar Haftası” etkinliği her sene yapılmaktadır.

             BAŞBAKAN DİYOR Kİ…

  • Kadına karşı aile içi şiddet’e karşı seferberlik başlatacağız.

 

Şükrü Genç’in projesi olan “Sarıyer Belediyesi Kadın Çalışmaları Koordinasyon Merkezi (SAKEM), İlçemizde şiddete maruz kalan kadınlara yönelik belediye çalışanlarının nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine dair bilgilendirme çalışması yapılmış ve SAKEM kurulmuş. Şiddet ve şiddetin çeşitlerinin anlatıldığı atölye çalışmasında, izlenen hukuki mücadelenin yanı sıra, 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” başlıklı yasa hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Sarıyerli kadınların güçlendirilmesi ve bilinçlendirilmesi konusunda oldukça etkin görevler üstlenen Kadın Çalışmaları Koordinasyon Merkezi’nin çalışmalarını çeşitli kurumlar takdirle karşıladıklarını belirtmişlerdir.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)