Son Dakika Haberler

150 yıldır “Eğitimde Fırsat Eşitliği” Darüşşafaka'da yeni dönem başladı

150 yıldır  “Eğitimde Fırsat Eşitliği” Darüşşafaka'da yeni dönem başladı
Okunma : 586 views Yorum Yap

Darulsafaka 150 yıldır “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla çalışan ve annesi ya da babasını kaybetmiş, maddi olanakları yetersiz olan çocuklara kaliteli bir eğitim fırsatı sunarak, onların yaşamlarını değiştiren Darüşşafaka Eğitim Kurumları 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu için kapılarını açtı.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları, yeni eğitim yılını açmadan önce okul kampüsünde düzenlediği geleneksel “Yuvaya Dönüş Partisi”nde Daçkalı’ları bir araya getirdi. Açılış günü ise dönemin ilk dersini uzun yıllar Darüşşafaka’da öğretmenlik yapmış olan ve aynı zamanda Darüşşafaka Cemiyeti Yüksek Danışma Kurulu Üyesi, Maltepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Betül Çotuksöken verdi.
ÖSYS Başarısı %98.2
DarulsafakasalonYeni döneme ilişkin değerlendirmede bulunan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, 4+4+4 eğitim sistemiyle nedeni ile geçtiğimiz yıl 4. sınıftan başlayan eğitime bu yıl orta birinci sınıftan başlandığının bilgisini verdi. Çamaş, “Bu yıl 75 çocuğumuz yeşil-siyah kapıdan ilk kez geçerken, 10 yıl önce bu kapıdan içeri girmiş 57 kardeşimizi de diplomalarıyla üniversiteye uğurladık. Üniversite sınavına giren 57 mezunumuzdan 55’i 4 yıllık lisans programlarına yerleşti. Darüşşafaka Lisesi’nin 2013 yılı ÖSYS başarısı yüzde 98.2 olarak gerçekleşti” dedi.
BİLGİ NOTU:
Darüşşafaka, 150 yıldır yaşamları eğitimle değiştiriyor
Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve yetenekli çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.
Bugün Türkiye’nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000’e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka’da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor.
Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dahil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)