Son Dakika Haberler

2022 Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yılı İlan Edildi

2022 Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yılı İlan Edildi
Okunma : 5.054 views Yorum Yap

Sarıyer Belediyesi Su Ürünleri Sorumlusu İrem Köse Reis, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından 2022 yılı Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yılı ilan edildiğini bildirdi. 

Sarıyer Belediyesi Balıkçılık ve Su Ürünleri Birimi” ile 2020 Altın Karınca Ödülüne de layık görüldü.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün açıkladığı verilere göre dünyada 40 milyon insan direkt olarak balık avcılığı ile uğraşmaktadır. Bunlara balıkçılıkla indirekt olarak uğraşan kişilerde eklendiğinde ise bu rakam 120 milyona ulaşmaktadır.

Dünyada balıkçılıkla uğraşan kişilerin %90’ını küçük ölçekli balıkçılar oluşturmaktadır ve bunların %50’sini kadın balıkçılar oluşturmaktadır.

Dünya çapında 20 milyon insan doğrudan su ürünleri yetiştiriciliği ile uğraşmaktadır. Bunlara dolaylı olarak uğraşan kişiler de eklendiğinde ise bu sayı 50 milyona kadar çıkmaktadır.

Dünya su ürünleri yetiştiricilik üretiminin yüzde 80’i gelişmekte olan ülkelerden gelmektedir.

FAO; karar vericiler, kalkınma ortakları, akademi, özel sektör, küçük ölçekli balıkçılık ve su ürünleri kuruluşları ile genel halkla ilişki kurarak küçük ölçekli balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinin potansiyelini sergilemek ve bu küçük ölçekli sektörlerin güçlendirilmesinden elde edilebilecek faydalara işaret etmek için 2022 yılını Birleşmiş milletler Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği yılı ilan etmiştir.

Küçük ölçekli balıkçılara, balık çiftçilerine ve balık işçilerine hak ettikleri ilgiyi gösterelim!

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)