Son Dakika Haberler

SARIYER’DE İMAR BARIŞINA DAHİL EDİLEN MAHALLELER

SARIYER’DE İMAR BARIŞINA DAHİL EDİLEN MAHALLELER
Okunma : 2.924 views Yorum Yap

24 Haziran seçimlerini kaybetme korkusu Sarıyer’e “imar affı” getirdi.

HALKI MI DÜŞÜNDÜLER, PARAYI MI DÜŞÜNDÜLER

Devletin özelleştirme projesiyle satacak birşey kalmadığından vatandaşa oturduğu arsayı satıyorlar. 24 Haziran seçimlerini kaybetme korkusu nedeniyle 15 milyon bina için imar affı çıkarıldı.

Bölgesel olarak daha sonra açıklanacak olan arsa birim fiyatı  açıklanmadı, “cüzi bedel” olarak not düşülsede 15 milyon konutun değerine paha biçilemiyor. 

AYAZAĞA DA SAMİMİ OLMADILAR

Ayazağa mahallesinin imar ıslah planları çıkmış tı.

Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi Meclis oturumlarında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in büyük mücadelesi ile Ayazağa mahallesi imar islah planları çıkmış, İBB de onaylanmış ve yürürlüğe girdiği halde, Ayazağa Halkı istediklerine kavuşamamıştır.

Sarıyer de 10 mahallede çıkarılan imar affı yasasında samimi olacaklar mı? 

 

ÖNCE DEVRE DIŞI KALDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin İmar affı açıklamasında Sarıyer “Boğaz Kanunu” nedeni ile devre dışı bırakılmıştı.

ŞÜKRÜ GENÇ FARKI

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in, Mehmet Özhaseki’yle görüşmesinden sonuç elde edildi ve öngörünüm hattında yapılan yeni düzenlemeye göre imar affı yeniden düzenlendi.

Sarıyer’de Emirgan, Baltalimanı, İstinye, Tarabya, Cumhuriyet ve Kireçburnu af dışında kaldı.

TEPELERİN ARKASINI BARIŞA DAHİL ETTİK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, “Boğaz Kanunu’nda denizi gören öngörünümde olan tepelerin arka taraflarını, yamaçlarını barışa dahil ettik” dedi.

Devletle ihtilaflı yaklaşık 15 milyon bina için “cüzi bir bedel” karşılığı “imar barışı” getiren düzenleme Meclis’ten genişletilerek geçmişti.

TBMM Genel Kurulu’nda önergelerle değiştirilerek yasalaşan “imar affı”nda, “ekli kroki, listede sınır ve koordinatları gösterilen yerler” denilerek Boğaziçi sahil şeridindeki bazı alanlar yeniden af kapsamına alındı. Buna göre İstanbul Boğazı’ndaki dokuz mahalle imar barışı kapsamında yer aldı.

40 BİN DÖNÜM

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu’nun öngörünüme dahil bölümünün yararlanamaması hükmü getirilmişti. Ancak genel kurulda yapılan değişiklikle barıştan yararlanamayacak alan miktarı 8 bin 500 hektardan 4 bin 564 hektara indirildi.

Böylece Rumelikavağı, Yeni Mahalle, Merkez, Kocataş, Maden, Büyükdere, Çayırbaşı, İstinye ve Yeniköy’ün bazı bölümleri barışa dahil edildi.

Konuyla ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, “Bgoğaz Kanun’unda denizi gören öngörünümde olan tepelerinin arka taraflarını, yamaçlarını barışa dahil ettik. Cumhuriyet, Kireçburnu, Tarabya barışa dahil değilken; arkasında kalan Rumelifeneri, Rumelikavağı’nın bir kısmı dahil oldu. Maden’in tamamıyla, Sarıyer ve Yeni Mahalle’nin sahil şeridi hariç olmak üzere büyük kısmıyla barışıyoruz. Ortaköy Camisi’nden İstinye’ye kadar Emirgan, Bebek hiçbiriyle barışmıyoruz. Büyükdere’de sahil yok, barışıyoruz. Yeniköy’ün arka tarafıyla barışıyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)