Son Dakika Haberler
“width=“1293

Osmanlı Dönemi’nden günümüze Osmanlı nostaljisi: Görsel kültür ve tarihin tahayyülü

Osmanlı Dönemi’nden günümüze Osmanlı nostaljisi: Görsel kültür ve tarihin tahayyülü
Okunma : 723 views Yorum Yap

Tarih Vakfı’nın düzenlediği Perşembe Konuşmaları 22 Kasım tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Ahmet Ersoy’u ağırlıyor.

 Ersoy, konuşması kapsamında modern tarih algısının geç Osmanlı döneminde ortaya çıkışını ele alacak ve bu dönemden itibaren geçmişle kurulan yeni ilişki türleri ve temsil şekilleri üzerinde duracak.

 Tanzimat döneminden itibaren ortaya çıkan hızlı siyasal ve kültürel değişimler ile Osmanlı toplumu kendini geçmişten ve onun devamlılıklarından hiçbir zaman olmadığı kadar kopuk hissetmeye başlamıştı. Bu zamansal ‘yırtılma’nın telafisi amacıyla da tarihsel roman, tiyatro, resim, sergi, müze ve akademik tarih yazımı gibi modern temsil şekilleri devreye girdi. Osmanlı okur-yazarları için bu yeni temsil formları geçmişle kopan bağların yeniden inşa edildiği, Osmanlı ve İslam geçmişinin egzotik bir iştah nesnesi olarak tekrar şekillendirildiği alanlar oldu.

 Görsel kültür üzerine yoğunlaşarak modern Osmanlı toplumunun yitik
geçmişini ve kültürünü nasıl yeniden canlandırıp üretmeye çalıştığını inceleme amacıyla düzenlenen “köklere dönüş” temasındaki etkinliğimizde siz değerli konuğumuzu da aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

 Tarih: 22 Kasım 2012

Saat: 18:30 – 20:30

Yer: AynalıGeçit, Meşrutiyet Caddesi, Avrupa Pasajı, No:8, Kat:2, Galatasaray/Beyoğlu

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)