Son Dakika Haberler
“width=“1293

1563 ‘darbeci asker’ tutuklandı

1563 ‘darbeci asker’ tutuklandı
Okunma : 644 views Yorum Yap

KANLIDARBE
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,  “Darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ/PYD terör örgütü ile irtibatı olan Yargıtay, Danıştay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay Daire Başkanı ve üyeleri ile HSYK’da görev yapan FETÖ/PYD örgütü mensubu üyeler ile Sözde Yurtta Sulh Komitesi mensubu general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar hakkında gözaltı kararı” verdi. 29 albayın ve 5 generalin İçişleri Bakanı tarafından görevinden alındığı açıklandı. Bu açıklamanın ardından basının karşısına çıkan Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar tutuklanan asker sayısını 1563 olarak açıkladı.
İKİ TUĞGENERAL GÖZALTINDA
Hatay’da 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat ve 6 askeri personel gözaltına alındı. 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Çağlar, Erzincan’da gözaltına alındı. Darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltılar sürüyor. Bu kapsamda, 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar’ın Erzincan’da gözaltına alındığı öğrenildi.
MARDİN’DE TUĞGENERAL GÖZALTINDA
Mardin’de 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan gözaltına alındı.  Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde, hakkında yakalama kararı çıkarılan 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, gözaltına alındı. Kırhan, ifadesi alınmak üzere, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
TÜRK-ABD Ortak Savunma Tesisi olan Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ndeki 10’uncu Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van gözaltına alındı.
SÖZCÜ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)