Son Dakika Haberler
“width=“1293

"2017 BARIŞ YILI OLSUN"

"2017 BARIŞ YILI OLSUN"
Okunma : 933 views Yorum Yap

img_9002barisyili
İlki 2011 yılında yapılan ve ikili ilişkilerin geliştirilmesini, dostane iş birliğinin devamını sağlamayı amaçlayan yemeğe ilgi büyük oldu. Katılımcılar, 2017’nin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.
Başkan Genç: Barış, dostluk, kardeşlik ilkeleri için seferber olmalıyız
Tarabya Oteli’nde gerçekleşen geleneksel Yeni Yıl Yemeği’nin açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Burada sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyerek aslında “Mutluluk” kelimesinin, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada pek anlam ifade etmediğini söyledi. “Yurtta Barış Dünyada Barış” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü vurgulayan Başkan Genç; yerelden genele, ulusaldan uluslararası ilişkilere kadar her yurttaştan en üst yöneticisine kadar herkesin sorumlulukları bilincinde barış, dostluk, kardeşlik ilkelerini hayata geçirmek için seferber olmaları gerekmektedir. Yaklaşan yeni yılın, hepimize daha fazla barış, sevgi, huzur, birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum” diye konuştu.
Livaneli; “Böyle bir barış yemeği Sarıyer’e yakışırdı zaten…”
Konuşmasına, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür ederek başlayan dünyaca ünlü yazar, ozan ve edebiyatçı Zülfü Livaneli, Şükrü Genç’in sadece alt yapı hizmetleriyle değil; sanata, edebiyata ve dolayısıyla barışa çok büyük katkılar yapan bir yönetici olduğunu söyledi. Livaneli şöyle konuştu; “Hiç bir politikacı için söylemediğim bir terim var ki onu sadece Şükrü Genç için söylüyorum: O benim dostumdur. O Sarıyer’i bir edebiyat kenti yapmıştır. Böyle bir barış yemeğini düzenlemek de ona ve Sarıyer’e yakışırdı zaten…”
Bartolomeos’un vekili Sahag Maşalyan ve Polonya Başkonsolosu Michalski’nin barış, kardeşlik ve umut temalı konuşmalarının ardından kürsüye gelen Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de bir konuşma yaptı. Kaymakam Bilgin, yemeğe katılan yabancı ülke temsilcilerinden Türkiye’nin geçmişten beri gelen dostluğunu unutmamalarını, içinden geçtiği bu zor şartlarda kendilerini yalnız bırakmamalarını istedi.
Program, Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi Mektebi Vakfı tarafından hazırlanan Yeni Yıl pastasının kesilmesiyle son buldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)