Son Dakika Haberler

Şükrü Genç’ten Bilinçli Toplum Sertifikalarını Aldılar

Şükrü Genç’ten Bilinçli Toplum Sertifikalarını Aldılar
Okunma : 720 views Yorum Yap

imageSAGEM’ler Sarıyer Belediyesi bünyesinde en önemli eğitim görevini yerine getiriyor, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlanması Vakfı‘nın dğzenlemiş olduğu Kadın Sağlığı Eğitimi  sonuçlarını verdi ve eğitime katılanlara Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Katılımcılara sertifikalarını verdi.

Sarıyer Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı işbirliğinde düzenlenen Kadın Sağlığı Eğitim Programı’na katılan kadınlar sertifikalarını aldılar. Kireçburnu Çamlık Parkı’nda düzenlenen ve Sarıyer’in çeşitli mahallelerinden katılımın sağlandığı sertifika törenine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve birim müdürleri katıldılar. Sertifikalarını alan kadınlar, böyle bir eğitimin verilmesinden dolayı Başkan Genç’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiler.

SORUMLULUK DUYANLAR TOPLUMDA AZALIYOR

Sarıyer Belediyesi’ne ait semt evleri ile SAGEM’lerde düzenlenen ve 13 hafta süren Kadın Sağlığı Eğitimi’ne katılan 18-49 yaş arası kadınlar, kendi bedenlerinin tanırlarken; temizlik, beslenme, cinsellik ve aile içi iletişim konularında ki bilinçlendirme programında eğitim aldılar. Kendine güvenen, bilinçli, sosyal ve güçlü kadınlar oluşturmak için verilen eğitim sonrasında düzenlenen sertifika töreninde konuşan Başkan Genç, bir insanın kendisini tanıdığı zaman çevresi ile daha iyi iletişim kurabildiğini belirtirken, “Sorumluluk duyanlar giderek toplumda azalıyorlar. Azaldıkça da sorunlar artıyor. Önemli olan olabildiğince sorunlarına sahip çıkmasıdır. Bu da tabii ki eğitim çerçevesi içinde olursa çok daha verimli olur. Eğitim programlarının amacı kadının kendini tanımasının ötesinde, tanımayanlara da öğrendiklerini anlatmak şeklinde olması gerektiğine inanıyorum. İnsanın toplumda yer bulabilmesi için önce kendini tanıması lazım. Kendisini tanıdığında çevresi ile iletişimini kurabilir. Bir insan çevresine ne kadar çok katkı sunabiliyorsa, çevresi ile ne kadar barışık iseinsan olmanın sorumluluğunu o kadar yerine getiriyor demektir. İnsanın bildiklerini kendisine saklamasının faydası yoktur. İsterim ki hanımefendiler bu işin içine daha çok dâhil edilsin” dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kadın Sağlığı Eğitimi’ne Reşitpaşa, İstinye, Derbent, Pınar, Kazım Karabekir, Kireçburnu’ndan katılan bayanlara sertifikalarını verirken, hatıra fotoğrafı çekti.
image

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)