Son Dakika Haberler
“width=“1293

DAVUTOĞLU KORKUYOR, YARGILANABİLİR

DAVUTOĞLU KORKUYOR, YARGILANABİLİR
Okunma : 1.630 views Yorum Yap

Kkdavut
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:
Sizlerle beraber Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak için verdiğiniz mücadeleye her ortamda destek veremeye çalışacağız.
1 MAYIS
Daha 1 Mayıs kutlaması için harekete geçilmedi ama 1 Mayıs Taksim’de kutlanmak isteniyor şimdiden bir sürü yasaklar ortaya çıkmaya başladı.
İlk kez 1923 yılında 1 Mayıs kutlanmaya başlandı. Dönem değişti 1 Mayıs’ı yasakladılar. Bütün dünyada 1 mayıs kutlanıyor. Avustralya’da da kutlanıyor Rusya’da da kutlanıyor.
Demokrasilerde engel çıkarılmaz buyurun 1 Mayısınızı kutlayın demesi lazım. İşçilerimiz diyor ki Taksim’de kutlamak istiyoruz. Siyasal açıdan da Taksim’in ayrı bir anlamı var. 1977’de 34 vatandaşımız burada hayatını kaybetti. Biz hem bayram kutlamak istiyoruz hem de orada ölen kardeşlerimizi anmak istiyoruz diyorlar. Hayır yasak diyor. AİHM kararı var ama biz yasak getirdik diyorlar.
2015’de 21. Asliye Ceza Mahkemesi kararında diyor ki somut gerekçelerle yasaklama kararı demokrasiyle bağdaşmaz deniyor. Bu kararı veren mahkemeyi de yürekten kutluyorum. Diyorlar ya anayasa demokrasi, demokrasi… Anayasa’nın 34. maddesi ortada. Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.
2016’da işçilerin geldiği duruma bir bakalım. 1 milyonu aşkın taşeron işçi kamuda çalışıyor. Ömür boyu asgari ücrete mahkum. Göreve gelip gitmesi bir kişinin dudakları arasındaki iki kelimeye kalmış.
Onların bir eli yağda bir eli balda, taşeron işçisi eve ekmeği nasıl götüreceğinin derdinde. Kıdem tazminatına el atmak istiyorlar. Kıdem tazminatı uzun yıllar sonrasınde el edilen bir hak. Eğer bu hakkınızı elinizden almak isterlerse sizlerle meydana ineceğim. Hangi şartlarda işçiler 1 Mayıs’ı kutluyor. Avrupa’da iş kazalarında birinciyiz. Dünyada üçüncüyüz.!
“YASAKLAYAMAZSIN”
Kardeşim sen 1 Mayıs’ı yasaklayamazsın dünya nasıl kutluyorsa bizim işçimiz de o şekilde kutlayacak.
MİLLETVEKİLİ NEDEN BEDEL ÖDEMESİN
İşçinin bedel ödediği yerde milletvekili neden bedel ödemesin. Bu ülkede insan dramları yaşanıyor. Yeteri kadar anlatılmıyor.
SİZE BİR YÜZBAŞININ HİKAYESİNİ ANLATACAĞIM
Size bir yüzbaşının hikayesini anlatacağım. 6 yıl önce emniyete bir ihbar geliyor. İhbarın konusu şu TSK ile bağlantılı bir çete fuhuş ve casusluk suçu işliyor. Casusluk o ara revaçta olan bir suç. 2 yıl soruşturma yapılıyor 9’u muvazzaf 51 kişi gözaltına alınıyor. Dava açılana kadar 350 kişi gözaltına alınıyor. 2 yıldan sonra savcı iddianamesini hazırlıyor. Saniklar hakkında 2 yılla ömür boyu hapis arasında cezalar istiyor. Tek delil var dijital veriler. Hukuka göre zaten delil değil ama olsun mahkeme benim emrimde diyor. HAvuz medyası çarşaf çarşaf yayınladı. Bu davada yargılananlardan birisi de Ersel Ezel. Yüzbaşı Ersel Erel.
O yüzbaşı geçtiğimiz haftalarda Güneydoğu’da mücadele ederken ağır yaralanıyor. Ambulans uçakla Ankara’ya sevk edilirken eşi ve çocuğunun da ambulans uçakla Ankara’ya getirilmesini istiyor ama izin vermiyorlar. Davutoğlu da çıkmış ben şehit yakınlarına kurayla iş vereceğim diyor.
Şimdi kalkmış 23 Nisan’ı kutlamayalım diyorlar. Hani bu Meclis kurucu Meclis’ti. Yolsuzluk dosyalarını kapatanlar terfi ettirildi, davaları açanlar görevden alındı.
DAVUTOĞLU’NA AÇIK ÇAĞRI
Bu Avrupa’nın kabul ettiği Türkiye ilerleme raporunda var.
Demokrasi için mücadele ediyoruz sürekli özgürlüklerin kısıtlandığı bir ülke haline geliyoruz.
Sayın Davutoğlu sana açık çağrım, gelin yasaları birlikte yapalım. Artık ulusüstü kuruluşlar bizi eleştirmesin. Medya özgürlüğü yok demesinler. Açık çek veriyorum Davutoğlu! Hukukun üstünlüğünü savunuyorsan kapımız açık gel sonuna kadar yapacağım.
AZ ÖNCE HABER GELDİ, ARAŞTIRDIK DOĞRU ÇIKTI
Az önce bir haber geldi. 3. köprü ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı bunlara ayrıca ikramiye ver demişti. Patron da merak etmeyin dedi. Ama şimdi işçiler paramızı alamıyoruz diyor. Kim söz verdiyse git ondan al demiş. Çok kolay Erdoğan Bilal oğlana diyecek o da anlamadım babacığım diyecek. Sonra oğlum istiflediğin paradan al ver diyecek.
SEN VALİ DEĞİL MİSİN?
Karaman’da yaşanan olaylardan dolayı en büyük üzüntüyü Karaman’da yaşayan insanlar. Siz anlınız dik yaşayın. Bu ülke Karaman’ı da üniversiteyi de çok iyi biliyor. Karaman bu ülkenin gururudur. Bizim şikayetimiz Karamanlı çocuklara yaptığı zulümdür.
Aile Bakanı çocukları aileleri savunmuyor Ensar’ı savunuyor ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyor. Vali benim o yurtlardan haberim yok diyor. Hürriyet’ten İsmail Saymaz isimli gazeteci çok önemli bir belgeyi ortaya çıkardı. Öğrenci ihtiyaçları için kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan malzemeler için para verin bize diyor. Karar şöyle: Vakfın yurtlarında fakir fukara çocukları barındığı için 25 bin TL para veriliyor. Vali diyordu ki benim haberim yok. Sen Vali değil misin, değilsen niye o koltukta oturuyorsun.
ENSAR Vakfı’nın başkanı diyor ki bizim zaten böyle bir yurdumuz yok diyor. İl genel meclisi kararında vakıf diyor. Nasıl misafirhane ki yılalrca kalıyorlar. İmam Hatip Okulu Müdürü Yardımcısı açıklama yapıyor çocuklarımız Ensar’ın ve Kayimder’in yurtlarında kalıyor.
O çocuklar emanettir. Emanet çocuklardır. Bunları din adına yapıyorlar. Sevgili peygamberimizin ünvanlarından birisi de Emin İnsan’dır. Düşmanları bile onu emin olarak kabul etmiştir. Size bir şey emanet edilince ona hıyanet etmeyin diyor.
O annelerin emanetlerine siz hangi ahlakla ihanet edersiniz?
CHP PARTİ KURULTAYINDAKİ DOKUNULMAZLIK İFADELERİ
Hırsızların TBMM’de yeri yoktur diyoruz. Bu kadar açık bu kadar net. Bize teklif getirdiler biz de 3 tekliftem bulunduk. Gelin 83. maddeyi yeniden yazalım dedik. Buna hayır dediler. Kirli diyenlerin bize evet demeleri mümkün değil. Geçici madde yapalım diyorlar. Sadece bu döneme ait olan dosyalar olabilir, onların dokunulmazlığı mı devam edecek? Asıl yolsuzluğu bakanlar yapıyor ya. Gel onların da dokunulmazlığını kaldıralım dedik olmaz dediler.
Bütün vatandaşlarım gayet iyi bilsin Ahmet Davutoğlu’nun dokunulmazlığı devam edecek, sen namuslu adamsan niye kendi dokunulmazlığımı kaldırmıyorsun? Senin niye dokunulmazlığın kalkmıyor? Çık ben de dokunulmazlığımı kaldırıyorum de.
Binali Yıdırım, havuz medyasının kasasını yöneten adam. Milyon Ali’nin dokunulmazlığı aynen devam edecek. Rıza Sarraf’ın önüne yatan diyen adam Muammer Güler’in de dokunulmazlığı aynen devam edecek. 10 seferde 10 milyon dolar rüşvet almıştı. Kul hakkı yiyenlerden hesap soracaksan gel kardeşim. Sen gidip de Rıza Sarraf’ın önüne yatmış adamı koruma! 700 milyarlık saat vardı; Zafer Çağlayan 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet aldı. 52 milyon dolar rüşvet alan adamın önüne yatacak mısın yatmayacak mısın?
Bakara makara deyip Kur’an’la dalga geçen ayakkabı kutusunda milyonları götüren adamın önüne yatacak mısın yaptmayacak mısın?
Davutoğlu neden korkuyor; o da biliyor ki dokunulmazlığı kalkarsa terör örgütlerine yardım ve yataklıktan o d yargılanabilir. Davutoğlu da abisi de terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmışlardır. Başkalarına gelince kaldırlaım beyefendi siz? Benim görevim hırsızların önüne yatmaktır efendim diyor.
DEMOKRASİ MÜCADELESİ VEREN HER CHP’Lİ HAPSE GİRMEYİ GÖZE ALMALI
Her şeye rağmen kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlığın kaldırılmasını istiyoruz. Akademisyenler hapse giriyorsa, gazeteciler hapse giriyorsa, genelkurmay başkanı hapse giriyorsa demokrais mücadelesi veren her CHP’li hapse girmeye hazır olmalı. Ben oturacağım Meclis’te gazeteciler hapse girecek ee ben ziyarete gideceim. Yetmez arkadaşlar. Bu mücadele ekmek kavgasıdır ekmek. Türkiye bir darbe dönemi yaşıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)