Son Dakika Haberler

YASAYI PAŞA PAŞA GERİ ÇEKECEKLER

YASAYI PAŞA PAŞA GERİ ÇEKECEKLER
Okunma : 650 views Yorum Yap

img_8816-Leventgokchp938x380
BU MADDE REDDEDİLMİŞ BİR ÖNERGEDİR”
Bu düzenleme genel ve özel nitelikli şarta bağlı bir af niteliğindedir. Dolayısıyla af niteliğindeki bir önergenin oylanması ve kabulü Anayasamızın 87., Meclis İçtüzüğümüzün 92. Maddesine göre ancak üye tamsayısının 5’te 3 çoğunluğu ile mümkündür. Af niteliğinde olan bir önergenin Meclis’te kabulü için nitelikli çoğunluk gerekmektedir. Yani 330 kişinin oyu gerekmektedir. Dolayısıyla Meclis’te yapılan oylamada bu sayı aranmadığından bu madde reddedilmiş bir önergedir. Bu önerge reddedilmiş bir önergedir. 330 sayısı aranmamıştır.
İKTİDAR PARTİSİNİN YASAYI GERİ ÇEKMEKTEN BAŞKA ALTERNATİFİ YOKTUR”
İktidar partisini uyarıyoruz. Reddedildiği çok açık olan bir önergenin hukuken varlık kazanmadığı ortada iken Salı günü yani yarın yapılacak birleşimde bu madde reddedilmiş sayıldığı için iktidar partisinin yasayı geri çekmekten başka alternatifi yoktur, tümünü, neden, eğer yasanın tümünün oylanmasına giderlerse biz bunu derhal şekil yönünden Anayasa Mahkemesine götürürüz.

İktidar partisi bir tercih yapacak. Varacakları sonuç ‘biz bu önergeyi değiştiriyoruz’ şeklinde bir tekriri müzakere olamaz. Çünkü son konuşmalar yapılmıştır. Son konuşma yapılmadan önce tekriri müzakere verilebilir. Son konuşmalar yapıldığı için hukuki işlemler tamamlanmış ama bir maddenin önergenin reddedildiği ortadadır. Dolayısıyla iktidar partisinin bu yasanın tümünü geri çekmekten başka elinde alternatif yoktur. Geçmiş olan 45 maddenin de tümünün de geri çekilmesini gerektiren bir sonuçla karşı karşıyalar. Tercih onların. Biz çocuğun istismarına dönük bir düzenlemede ortak olmayız.
Başka ellerinde şans kalmamıştır. Ellerine yüzlerine bulaştırmışlardır.”
Gök, “FETÖ’nün siyasi ayağı, nerede bu siyasi ayak, niçin araştırılmıyor” diye de sordu.

DİYET BORCU YÜZÜNDEN”
Cinsel istismar düzenlenmesine ilişkin soruya Gök, “Belki de diyet borcu yüzünden birilerine ödemek zorunda oldukları diyet borcu yüzünden bunu getirdiklerini düşünüyoruz. CHP böyle bir yanlışa ortak olmaz” yanıtını verdi.
BAŞKANLIK TARTIŞMALARININ BİR PARÇASI OLMAZ CHP”
MHP ve AKP arasındaki yeni anayasa görüşmelerine ve CHP’ye bu konuda bir mesaj gelip gelmediğine ilişkin soruya Gök, “Başkanlık tartışmalarının bir parçası olmaz CHP. Bu başkanlık tartışmaları içerisinde kesinlikle yer almayız” dedi.
AKP’NİN YAPACAĞI TEK ŞEY, PAŞA PAŞA GERİ ÇEKMEKTİR”
AK Parti önergeyi çekip yeni bir önerge verirse, bu noktada görüşmeye açık mısınız?” sorusuna da Gök, “AKP’nin tüm tasarıyı çekmekten başka şansı yok” derken, “AKP’nin yapacağı tek şey, Meclis’ten uzlaşma ile geçen o 45 maddeyi de paşa paşa geri çekmektir” dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)