Son Dakika Haberler
“width=“1293

KENDİNİ KURTARMAK İÇİN ARKADAŞINI İHBAR EDİYORLAR

KENDİNİ KURTARMAK İÇİN ARKADAŞINI İHBAR EDİYORLAR
Okunma : 1.713 views Yorum Yap

img_8961-veli-938x380
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “İnsanlar dünyanın en onursuz işine yani ihbarcılığa, muhbirliğe başladılar, zorlandılar. Son günlerde “3 isim ver, kurtul; 3 isim ver, tutuksuz yargılan.” diyorlar, 3+1 kuralı geldi yani 3 ver, 1 kurtul.”dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada suçun şahsiliği ilkesinin fakir fukara memurları ve çocukları için uygulanmadığını, bu ilkeden sadece AKP’lilerin yararlandığını söyledi.

KENDİNİ KURTARMAK İÇİN ARKADAŞINI İHBAR EDİYORLAR

Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada; “15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle kamuda çalışanların birçoğu ihraç edildi. Önceleri bu ihraçlarda, bu tutuklamalarda çeşitli kriterler olduğu söyleniyordu, byLock gibi, Bank Asya gibi, para yatırma gibi, çeşitli sendikalara üye olma gibi ama daha sonra bunların farklı olduğu anlaşılmaya başladı. AKP önce bunları böyle iddia ediyordu ama bir müddet sonra bunun böyle olmadığını yaşadığımız örneklerden görmeye başladık.
Birçok kurumda insanların ihbar mektuplarıyla, ihbar telefonlarıyla hayatları karartıldı. Âdeta her yerden, bazen kendisi gizlemek isteyen bazı memurlar, bazen kendisine böyle bir suçlama yapılmasın diyen insanlar dünyanın en onursuz işine yani ihbarcılığa, muhbirliğe başladılar, zorlandılar.Son günlerde ise “3 isim ver, kurtul; 3 isim ver, tutuksuz yargılan.” diyorlar, 3+1 kuralı geldi yani 3 ver, 1 kurtul.” ifadelerini kullandı.

SUÇUN ŞAHSİLİĞİ İLKESİ BİR TEK AKP’LİLERE UYGULANIYOR

Yaşamı Fetullah’la hiç kesişmemiş insanların meslekten atılmaya başlandığını belirten Ağbaba, “Bazı insanların kardeşleri Fetullah okulunda okudu diye, bazı memurların kaynanası Bank Asya’ya hesap açtı diye, kimi memur çocukları Fetullah okuluna gönderildi diye, faizi düşük diye kredi aldığı için insanlar işinden edildi.İnsanlar Fetullah okullarına kurban verdikleri için, sadece çocukları için burs aldıkları için, Fetullah yurtlarında çocukları kaldıkları için, bazen çocuklar, bazen analar, bazen babalar, bazen kadınlar işten atıldı, hayatları zindana çevrildi. Hani suçun şahsiliği ilkesi vardı ya değerli arkadaşlar, hep övündüğümüz, herkesin övündüğü suçun şahsiliği ilkesi… Bakın, AKP’li belediye başkanının damadı Fetullah soruşturmasında finans sağladığı için tutuklandı, belediye başkanı büyükşehirde görevine devam ediyor. Bir genel başkan yardımcısının kardeşi darbeci iddiasıyla tutuklu, genel başkan yardımcısı görevini yapmaya devam ediyor.
Doğrusu da bu sayın milletvekilleri, doğrusu da, suçun şahsiliği ilkesi var, herkes görevine devam etmeli. Ama suçun şahsiliği ilkesi sadece AKP’liler için var. Suçun şahsiliği ilkesi fakir fukara memur çocukları için, memurlar için yok.”şeklinde konuştu.

KULİS İMAMI KİM? LAF ATMA İMAMI KİM?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi; “Her yerde Fetullahçı var.” diyorsunuz, öğretmende var, doktorda var, poliste var, işçide var, mimarda var, mühendiste var. Nerede yok? Sadece siyasette yok, sadece AKP grubunda yok Fakir memurda var, yoksulda var ama sizde yok. Her yerde imam var; abi imam, abla imam, askerlerin imamı var, polisin imamı var, yargının imamı var.
Peki, milletvekillerinin imamı yok mu? Ben size söyleyeyim, örneğin, emekli askerlerin imamı -ben bir şey demiyorum- emekli askerlerin imamı siz olabilir misiniz bilmiyorum. Peki, kulisin imamı kim? Kulis imamı var. Peki, grup imamı kim? 17-25 Aralık milatsa 24’üncü Dönemde grup imamı kim ben merak ediyorum.Şiddet imamı kim, laf atma imamı kim?”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)