Son Dakika Haberler

Gökan Zeybek İTÜ’de İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PANELİNDE

Gökan Zeybek İTÜ’de İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PANELİNDE
Okunma : 1.443 views Yorum Yap

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek 2. İTÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Panelinde konuşmacı olarak katıldı.

Prof.Dr. Gülçin Çivi Moderatörlüğünde Sarıyer, Kadıköy vcew Esenler Belediye Başkanlığından yetkililerin katıldığı panelde Sarıyer Belediyesini Başkan Şükrü Genç’in yerine Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek katıldı.

1981 İTÜ Taşkışla Üniversitesinde Mimar olarak mezun olan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek Mezun olduğu okulda panele katıldı. İTÜ Sarıyer – Ayazağa Kampusü’nde düzenlenen panelde Eğitim gördüğüm kendi okulumda bulunmaktan büyük onur duyuyorum dedi.

YILLAR ÖNCE UYGULANAN YANLIŞ KENT PLANLAMASI ZARAR VERİYOR

Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Sarıyer Belediyesi olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. İstanbul kent olarak tasarlanırken araç öncelikleri kullanıldığını, yürüme yollarının engellilerin kullanabilmeleri için düzenlenemediğini, Planlanmanın yanlış olduğunun kenti tasarlarken yayaların geçiş önceliğini düşünerek planlamanın yapılmasını gerektiğini belirtti.

SARIYER’İN YOLLARINI YENİDEN YAPILANDIRIYORUZ

Gökan Zeybek panelde Sarıyer’de yapılan uygulamaları anlattı.

“Bir kere mekansal planlamada çevrede engelliler açısından söylemiyorum bir kenti tasarlarken önce yayalar açısından planlamak gerekir yaya yollarının kesintisiz akabildiği ulaşım sistemini oturta bilirsek, bunun içinde görme engelli yada bedensel engelli yada diğer tekerlekli sandalye kullananlarla ilgili bir düzenleme yapabiliriz.

SEKEREK ULAŞILABİLEN DÜZENLEMEDEN MODERN PLANLAMAYA

Bizim kentlerimizin bugünde kadar maalesef yaya önceliği taşıt öncelikli olarak planlama anlayışını getirmiş.

10, 15, 20 metrelik yollarda 80 cm, 1 metrelik yaya kaldırımları sağlı solu ikişer sıra park üzerinde bir düzenleme ve yayaların araçların arasından atlayarak sekerek ulaşabildiği bir düzenleme.

Sarıyer Belediyesi 6331 sayılı yasa ile ilgili olarak getirdiği bir düzenleme ile önce yayalar, yaya öncelikli bir ulaşım sistemini kesin olarak uyguladık.

2014 yılında bağlanan Maslak ve çevresinde çok ciddi biçimi ile taşıt yollarını daraltarak çok geniş yer uygulamaları oluşturduk, bunların içinde görme ve diğer engellilerin durumunu kolaylaştırmayı sağladık.

YAŞLARI 40 VE 65 ARASI 325 MEMURUMUZ VAR.

Gökan Zeybek panele katılan iki belediyeyi örnek göstererek, İstanbul’un büyük ilçelerinden Esenler ve Kadıköy Belediyesine baktığımızda daha geniş alan hizmet ediyoruz. Buna rağmen kadrolu işçilerin yaşlılığının sıkıntılı durumundan bahsetti.

Sarıyer Belediyesi Esenler ve Kadıköy Belediyesine nazaran çok daha geniş bir coğrafi alanı kontrol etmemize rağmen nüfus olarak yoğunluk bu iki ilçemizden çok daha düşük yoğunlukta bir ilçedeyiz onlardan yüzde bir daha az bir nüfusumuz var.

Sarıyer Belediyesinde yaşları 45’in üzerinde kadrolu işçimiz var, yaşları 40 ile 65 arasında 325 adet memurumuz var ve 1980’li yıllardan sonra ne için getirildiğini halen daha anlayamadığımız örgütlü toplumsal yapıyı da belki alaşağı etmek için oluşturulmuş 1500 üzerinde taşeron işçimiz var. Türkiye’de taşeron işçi sorununun artık çözülmesi gerektiğini belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)