Son Dakika Haberler

Polis Beşiktaşta Mahmut Tanal’ı Sürükledi

Polis Beşiktaşta Mahmut Tanal’ı Sürükledi
Okunma : 2.756 views Yorum Yap

mahmuttanalPolis CHP Mv Mahmut Tanal’ı yerde sürükleyerek basindan yaralandi gözlüğü kırıldı!

Beşiktaş’ta müdahale başladı. TOMA’nın önüne oturan CHP Milletvekili Mahmut Tanal polis tarafından darp edildi.

Beşiktaş’ta polis müdahalesi başladı. TOMA ile müdahale ediliyor.

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal polislerin 1 Mayıs Bayramı’nı kutladı. Daha sonra, polisleri müdahale etmemesi ve gaz kullanmaması konusunda uyaran Tanal “AİHM kararlarına göre işçiler gösteri ve yürüyüş hakkına sahiptir” dedi. Tanal ve bazı göstericiler polis barikatı önünde oturma eylemi yaptı. “Berkin elvan ölümsüzdür”, “Onbeşinde bir fidan Berkin Elvan” sloganları atıldı.

Barbaros Bulvarı girişinde bulunan CHP otobüsü polis tarafından çektirilmek istendi. Ancak oturma eylemi yapanlar buna engel olmak istedi. Polisin otobüsü çektirdiği halat koptu.

CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde toplanan grup ile polis karşı karşıya geldi. Polis toplanan gruba dağılma çağrısı yapıyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Taksim’e çıkmak isteyen gruplar CHP Beşiktaş İlçe binası önünde toplandı. Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis, ilçe binası önünde duran CHP’ye ait iki otobüsü kaldırmak istedi. Otobüslerin kaldırılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait vinç getirildi. Bu sırada ilçe binası önüne gelen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve parti yetkilileri, otobüslerin kaldırılmasına izin vermeyerek, vincin önüne oturdu. Bu sırada CHP’liler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis kalkanlarıyla CHP’lileri uzaklaştırmaya çalıştı. Oğuz Kaan Salıcı ve parti yetkilileri ise kalkanlara vurarak tepki gösterdi. Arbede sonrası polis CHP’lileri vincin önünden uzaklaştırdı. Bu sırada partililerden bazıları gözaltına alındı.

Canlı yayın araçları Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinden bölgeye ulaştı. Bu arada gruptakilerin ellerindeki “Emek barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs”, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Direnin işçiler kazanacak” gibi pankartlar dikkati çekti. DİSK Genel Merkezi binasına da büyük ebatta ve “1 Mayıs ve DİSK” yazılı afişler asıldı, binanı bulunduğu sokak da bayrak ve flamalarla donatıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)