Son Dakika Haberler

33 YILLIK HAYAL GERÇEKLEŞTİ

33 YILLIK HAYAL GERÇEKLEŞTİ
Okunma : 1.524 views Yorum Yap

 

Sarıyer Belediyesi Yeni Başkanlık Hizmet Binası görkemli bir törenle Sarıyer halkına kapılarını açtı. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen açılışın kurdelesi Sarıyer halkı tarafından kesildi. Açılışta sahne alan Ferhat Göçer binlerce kişiyi coşturdu.

10 bin Sarıyerlinin katıldığı açılışa, Chp Genel Başkan Yardımcıları, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları Dermek ve Sivil Toplum Kuruluşu temsicileri Katıldı. CHP Meclis başkan Vekili Akif Hamza Çebi, CHP Millet Vekilleri Seyit Torun, Sezgin Tanrıkulu,  Aykur Erdoğdu, Müslim Sarı, Engiin Altay, Erdoğan Toprak,Didem Engin, Güldal Yedekçi, Ali Şeker,Tekin Bingöl, Sencer Ayata, Chp İl Başkanı Cemal Canpolat ve CHP Sarıyer ilçe Başkanı Mehmet Deniz, Chp İstanbul İlçe Başkanları, CHP İstanbul  Beledyeleri Başkanları ve Başkan Yardımcıları. Sarııyer Beledyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve  Türk  Sanayi ve İşAdamlarından birçok kişi katılarak görkemli şölene eşlik ettiler,

Halkın Sarayını Açıyoruz Halkın Sarayını

Alana gelen Vatandaşlardan bir anne 70 yaşın üzerinde bir annemiz gür sesi ile bağırıyordu “ halkın sarayını açıyoruz” İçinde yıllardır biriken bir isyanın sesi dalgalanıyordu, içten ve duygusal kelimeleri bir çok anlam ifade  ediyordu

PROJEYİ VE HAYALİ ANLATTIĞINDA KİMSE İNANMAMIŞTI

Kimsenin inanmadığı bir hayali gerçekleştiren Sarıyer Belediye Başkanı ŞükrüGenç, Temelini Kemal Kılıçdaroğlunun attığı Başkanlık Hizmet Binası açılışını yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptırdı.

Sarıyer halkı özlemiş olduğu başkanlık binasına kavuştu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kimsenin inanmadığı ve ürktüğü bir hayali gerçekleştirdi, Bu gurur Sarıyer’in sizlerin derken mesajında inancın, zaferin, doğruluğun ve iradenin hakkını veriyordu.

BİNLERCE İNSAN HAYKIRDI

Sarıyer Belediye Başkanlık Binası açılışında Belediye Başkanı Şükrü Genç bugünün tarihi bir gün olduğunu belirtti. “7 Ocak 2012 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte temelini attığımız yeni hizmet binamızın açılışı için toplandık. Sarıyer Belediyesi 1984 yılından bu yana ilk defa bir hizmet binasına kavuşuyor. Bizim bu heyecanımıza ortak olduğunuz için, böyle bir tesisin açılışını yapmış olduğumuz için gurur duyuyoruz. Bugün bizim ve tüm Sarıyer’in düğün günü. Bizler bu binayı açarak sadece ilçemizi ve ülkemizi modern bir binaya kavuşturmadık. Aynı zamanda verdiğimiz sözleri tutabilecek bir iradeye sahip olduğumuzu gösterdik” diye konuştu.

“ÇALIŞAN İNSAN KÖTÜLÜK DÜŞÜNMEZ”

Sarıyer halkı ile birlikte ortak akılla yürümeye devam edeceklerini belirten Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Bizim yolumuz sevgi yoludur. İnsanlığa hizmet yoludur. Bizim aşkımız sevdamız Sarıyer’dir. Çünkü biliyoruz ki ‘Çalışanlar kötülük düşünmeye vakit bulamaz. Çalışmayanlar ise kendilerini kötülükten kurtaramazlar.’ Hz. Ali’nin sözüdür bu.”

KAMU KAYNAKLARINI EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANDIK

“Bugün açılışını yaptığımız Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası sadece Türkiye’de değil dünyada da bir ilk. Bunu gururla, ısrarla, bir mühendis olmanın gururuyla söylüyorum. Bu binanın temelinde bu çocukların sevgisi, Sarıyerlinin emeği, alın teri, parası var. Kendi öz bütçemizle ve akılcı harcamalarla kamu kaynağını en verimli şekilde kullanmış olmaktan gurur duyuyoruz. Bu gurur hepimizin duyurusuyla açılışına davet ettiğimiz hizmet binamız 33 yıl sonra tüm birimleri tek çatı altında topluyoruz. Bu sayede belediye hizmetlerinde hız artacak, ayrıca belediyemiz için büyük tasarruf olacak.”

GURURLA SÖYLÜYORUM TEK İŞ KAZASI OLMADI

“Gururla söylemek istiyorum ki, binamızın yapımı sırasında hiçbir iş kazası olmadı. Bu bizim için çok önemli. Ayrıca hemen arkamızda yer alan bir kültür merkezi de iki ay sonra hizmete açılacak. Onun yanında İstanbul Boğazı’nın oluşum müzesini de halkımıza armağan ederek dünya uygarlık tarihinin eksik bir halkasını tamamlamış olacağız.”

KILIÇDAROĞLU: SANDIĞA GİDERKEN YALNIZ GİTMEYİN

Pınar Mahallesi’ndeki binanın açılış töreninde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuklara hitaben bir konuşma yaparak, binanın hangi koşullar altında yapıldığını ve özelliklerini anlattı. Genç’ten sonra kürsüye gelen Kılıçdaroğlu beş dakika zamanı olduğunu belirtip, temelini attığı binanın açılışını da yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, “16 Nisan’da demokrasi için, bayrağımız için, çocuklarımız için vatanımız için oy kullanacağız. Oyumuzu hayırlı bir şekilde kullanacağız. Demokrasiye sahip çıkacağız. Sandığa giderken de yalnız gitmeyeceğiz, komşumuzu, arkadaşımızı, akrabamızı da yanımıza alacağız. Tek adamın değil 80 milyonun arzusu geçsin diye sandığa gideceğiz. Hayırınız hayırlı olsun” dedi.

FERHAT GÖÇER KONSER VERDİ

Sarıyer sevdalısı Sanatçı Ferhat Göçer açılışın öncesi ve sonrasında açılışa gelen Sarıyerlilere muhteşem eserlerini sundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)