Son Dakika Haberler

CANPOLAT "DEVLET İÇİNDE ÇETELEŞEN GRUPLARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN AKP ÖNÜNE YÜRÜDÜK"

CANPOLAT "DEVLET İÇİNDE ÇETELEŞEN GRUPLARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN AKP ÖNÜNE YÜRÜDÜK"
Okunma : 2.855 views Yorum Yap

img_8959canpolat
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi atılması olayını protesto etmek amacıyla AKP İstanbul İl Başkanlığı’na gerçekleştirilen yürüyüşle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, Çağlayan Adliyesi’nde ifade verdi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Gamze Akkuş İlgezdi, Erdoğan Toprak, CHP YDK Üyesi Turan Aydoğan, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP eski milletvekilleri Umut Oran ve Süleyman Çelebi ile eski bakanlardan Mustafa Kul, CHP PM Üyesi Tuğba Ütebay ile Sera Kadıgil ile il başkan yardımcıları ve ilçe başkanları başta olmak üzere çok sayıda CHP’li, İl Başkanı Canpolat’a destek vermek için Çağlayan Adliyesi’nde bir araya geldi.
Canpolat, hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili adliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdikten sonra, adliyeye girerek savcıya ifade verdi.
KONUŞMASINA FİDEL CASTRO’NUN SÖZÜYLE BAŞLADI
İfadeye çağrılan Canpolat, burada açıklama yaptı.
Açıklamasına Adana’da yurtta çıkan yangında hayatını kaybeden 12 kız çocuğunun ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, getiğimiz günlerde hayatını kaybeden Küba’nın devrim lideri Fidel Castro’ya ait olduğu ifade edilen ‘Yenilirsek tekrar ayağa kalkarız ve mücadeleye devam ederiz. Ama diktatörler yenilirse bir daha ayağa kalma şansı yoktur’ sözünü dile getirdi.
“DEVLET İÇİNDE ÇETELEŞEN GRUPLARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN AKP ÖNÜNE YÜRÜDÜK”
Canpolat, “Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, Emniyet Genel Müdürü’nün gözü önünde Fatih Camii’nde adeta devlete meydan okurcasına genel başkanımızın önüne mermi atma mücadelesini vermek için buraya geldik. Devlet içinde çeteleşen gruplara dikkat çekmek için AKP önünde yapmış olduğumuz eylem, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” diye bugün bizi buraya çağırmışlar” dedi.
“ÜLKENİN TEK BAŞINA YÖNETİLMESİNE CHP OLARAK MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Canpolat, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve muhalifleri bastırarak, sindirerek, etkisiz hale getirerek Türkiye’de demokrasinin uygulanamayacağını bilmenizi istiyorum. Bugün yaşamın her alanında ilerici, aydın, demokrat ve solcu basını susturarak özellikle emek dünyasının, yoksulların ve ötekilerin, laiklikten yana olan bütün basını susturarak, hapislere atarak ülkenin tek başına yönetilmesine CHP olarak müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
Konuşmasının ardından CHP İl Başkanı Canpolat, partisinden milletvekilleri ve avukatlarıyla birlikte ifade vermek üzere soruşturmayı yürüten savcılığa çıktı.
NE OLMUŞTU?
Soruşturmaya konu olan protesto eylemi 9 Haziran 2016 tarihinde Sütlüce’de gerçekleştirildi. Şehit polisler için 8 Haziran 2016 tarihinde Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi atılmıştı.
CHP İstanbul İl Örgütü de CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi atılması olayını protesto etmek için 9 Haziran 2016’da AKP İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirme kararı aldı. Yürüyüşün polis tarafından engellenmesi nedeniyle Sütlüce’deki AKP İstanbul İl Başkanlığı’na yaklaşık 2 km mesafede yapılan basın açıklamasıyla eylem sona ermişti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)