Son Dakika Haberler
“width=“1293

1982 Anayasasına Hayır Diyeniniz Var mı? Zafer Savaşkan

1982 Anayasasına Hayır Diyeniniz Var mı? Zafer Savaşkan
Okunma : 772 views Yorum Yap

12 Eylül 1980 sola karşı yapılan faşist bir müdahaledir,650.000 kişi gözaltına alınmış,1 milyon 688 bin kişi fişlenmiş,230.000 kişi yargılanmış,30 kişi işten atılmış,300 kişi kuşkulu bir şekilde ölmüş, cezaevlerinde 299 kişi hayatını kaybetmiş,43 kişi intihar etmiş,171 kişi işkenceden ölmüş,3854 öğretmen,120 öğretim üyesi, 47 hakim işten atılmış,400 gazeteciye 3.315 yıl 6 ay hapis cezası istenmiştir.

9 Ekim 1980 tarihinde Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu ile sol görüşlü Necdet Adalı ilk idam edilenlerdir. Toplan 50 kişi idam edilmiş ( 26 siyasi, 23 Adi suçlu 1 asala militanı) en kötüsü idam kararı Yargıtay tarafından 2 kere iptal edilen yaşı büyütülüp asılan Erdal Erenlerdir.  Bu devrimci çocuk için “Kenan Evren, “asmayalımda besleyelim mi demiştir”

Emperyalist Amerika’nın faşist darbe isteğini yerine getirmek için Tahsin Şahinkaya Amerika ya gitmiştir.İhtilal sonrası ABD ulusal güvenlik konseyi  Türkiye Sorumlusu Paul Hanzei Jimmy Carter’e çocuklar işi bitirdi diyerek müjde vermiştir.

7 kasım 1982 de Evren yasası halk oylamasında  %91.37  Evet oyu ile kabul edildi, Hayır oyları fark edilsin diye renkliydi, ben bu renkli hayır oyunu oy sandığının başında gururla göstere, göstere koydum. Bir yaşamın haykırarak cevap verişiydi. Ve haykırdım.

12 Eylül 2010 günü sözde Evren’i yargılayacağım diye referandum günü ilan ederek halka evet dedirtenlerin asıl amacı “Kuvvetler Ayrılığı” (Yargı,Yasama,Yürütme) yok etmektir, Planlar yapan ve muvaffak olanlara sorun bakalım 1982 anayasasına hayır diyeniniz var mı? Şu anda darbe döneminde görev alan kimse varmı? Aranızda.

Şimdi 2 kişi yargılanacakmış, yaşları çok ilerledi yazık bunlara, lakin söz verdik hiç olmazsa göstermelik bir yargılama yapalım diye düşünüyorlardır. Biz kabul ederiz, her şeyi kabul ederiz. Nazım Hikmet’in 30 sene evvel söylediği gibi.

Dünyanın en tuhaf mahlukusun

Koyun gibisin kardeşim

Gocuklu celep kaldırınca sopasını

Sürüye katılı verirsin hemen

Kabahat senin demeye dilim varmıyor ama

Kabahatin çoğu senin canım kardeşim.

12 Eylül 1980 ihtilaline neden kızıyorsunuz, ılımlı İslam ve türbanı Türkiye Genç Hukukçular Topluluğu anayasa uzlaşma komisyonuna giderek, Saidi Nursi resmini kapak yaptıkları taslak metnini komisyona verirler,( Bülent Sağıroğlu – Hürriyet) Genç Hukukçular, Bilkent, Galatasaray ve Marmara Üniversiteleri Hukuk Fakültesi öğrencilerinden meydana gelen topluluktur. Birden düşünmeye başladım 4+4+4 e ne gerek var diye, iş bitmiştir.

Gocuklu celebin elindekiler Türkiye nerde, nereye gidiyor diye oturup düşünün, öz eleştirinizi yapın, benim ne kadar katkım oldu diye.

Zafer Savaşkan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)