Son Dakika Haberler

Gökan ZEYBEK İSTEDİ TRİBÜNLER DEĞİŞTİ

Gökan ZEYBEK İSTEDİ TRİBÜNLER DEĞİŞTİ
Okunma : 1.042 views Yorum Yap

Şampiyonluğa oynayan Sarıyer Spor Kulübü tarihte olduğu gibi eski güzel günlerine geri dönüyor, Lobicilik faaliyetleri ile birlikteliği ve başarıyı yakalıyor.

SARIYER SPOR KULÜBÜNÜNDE BİR VEKİLİ VAR

Sarıyer – Kastamonu Spor maçında çok seyircinin dışarda kalması nedeni ile deplasman tribününün yerinin değiştirilmesi istendi. CHP Millet Vekili Gökan Zeybek bu talebi TBMM dile gitirdi ve sorun çözüldü.   

Sarıyer Spor Kulübü eski As Başkanı, CHP Millet vekili Gökan ZEYBEK TBMM’de geçen hafta kürsüden yapmış olduğu konuşmasında : 1.2.lig kulüplerinin sorunlarını, 5.6 bin seyircisi olan kulüplerin gelirlerden yeteri kadar yararlanmadığını, Pasoliğ ve kombine haklları, vergi ve sigorta ile sporculara karşı olan transfer ücretlerinden kaynaklanan borçları konusunda müteselsil sorumlu olacakları yeni bir yasal düzenlemenin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. 

Gökan ZEYBEK Konuşmasında:  Ziraat Türkiye Kupası’na katılan takımların katılım bedelleri geçmişte yabancı para cinsinden ödeniyordu. Bu yıl bu bedeller ne kadar? Bunların açıklanmasını istiyorum.

2. ve 3. Lig’te yer alan spor kulüplerimizin Spor Toto’dan almış oldukları maç başı iddia rakamları hâlâ 35, 45, 55 ve 65 bin TL olarak devam etmektedir. Dört yıldır bu rakamlarda herhangi bir artış yapılmamıştır.

SARIYER SPOR KULÜBÜ TRİBÜNLERİNİ DEĞİŞTİRİLMESİNE İSTEDİ

Şampiyonluğa giden Sarıyer Spor Kulübü’nün tribün düzeninde , yanlış oturma düzeni olduğunu belirten Mv. Gökan ZEYBEK  kaçak büfenin”  yıkılarak “deplasman taraftarına” yer değişikliği ile yeni bir düzenleme yapılmasını istedi.

CHP Millet Veliki Gökan Zeybek TBMM’de talepte bulundu :   Sarıyer 2. Lig’te şampiyonluğa oynuyor. Yusuf Ziya Öniş Stadı’nın yan tarafındaki spor salonunun hemen yanında bulunan kaçak büfenin yıkılarak deplasman taraftarlarının giriş çıkışının sağlanmasını istiyorum.

Gökan Zeybek Sarıyer Spor Kulübünün talebini TBMM’de dile getirdi ve istekleri 1 hafta içinde gerçekleşti. 

Bugün Sarıyer – Samsun Spor karşılaşmasında tribünler değişti. Deplasman tribünü girişi Kapalı Spor Salonu tarafından giriş yapılacak ve bundan sonra deplasman tribünü halı saha tarafından olacak. 

 

CHP MİLLET VEKİLİ GÖKAN ZEYBEK’İN TBMM’DEKİ KONUŞMA METNİ

GÖKAN ZEYBEK (İstanbul) – Sayın Başkan, Sayın Bakan, değerli arkadaşlar; hepinize yeni bütçenin hayırlı olmasını dileyerek sözlerime başlıyorum.
     Uzun yıllar amatör spor kulüplerinde görev almış bir sporsever olarak öncelikle 2019 yılında bütçedeki sıkıntı ve spor kulüplerimizin de içinde yaşadığı problemleri dikkate alarak transfer ve lisans ücretlerinin mutlaka düşürülmesi gerektiğini söylüyorum. Amatör kulüplerin tamamı özellikle İstanbul’da haftada iki gün birer saat yarım sahada antrenman yapmaktadırlar. Şimdi, Türk Millî Takımı’na sporcu yetiştirecek olan altyapılarımız eğer haftada iki gün birer saat o da yarım sahayı kullanarak antrenman yapacaklarsa o zaman bizim sporcularımızın nasıl başarılı olacağını burada araştırmamız gerekir.
     Başka bir konu da amatör spor kulüplerimizin kullandıkları tesis, saha, idari hizmet binaları gibi yerlerin hazineye ya da ilgili kurumlara ödedikleri ecrimisillerin kesin olarak kaldırılması gerekir. Yani amatör spor yaptıran bir kulübün devlete spor yaptırdığı alanlarla ilgili ecrimisil ödemesinden daha mantıksız bir anlayış olamaz.
     Son yıllarda İŞKUR üzerinden çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarına personel alınmaktadır. Benim burada Gençlik ve Spor Bakanlığına bir önerim olacak. İŞKUR’un illerde alacağı personelin yüzde 5 oranındaki kısmının lisanslı amatör sporculardan seçilmesi konusunda bir yasal düzenlemenin yapılmasının çok iyi olacağını söylüyorum. Son bir yıl içinde Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne ait olan futbol sahalarının gerek normal çim gerekse suni çim kaplı olan sahalarda ciddi biçimiyle sorunlar vardır ve bu sorunların da hızla giderilmesini talep ediyorum. Amatör spor kulüplerinin başkan ve futbol şube sorumluları ile lisanslı sporcuların seyirci sayısı giderek düşmüş olan 1’inci ve 2’nci Lig’deki futbol müsabakalarında lisanslarını belge olarak kullanmaları durumunda Passolig’e ücretsiz olarak bölgelerindeki maçları izleyebilme hakkının yüklenmesi gerektiğini söylüyorum. Bugün 1. Lig’te ortalama 5-6 bin arasında seyirci sayısı var, 2. Lig’te bu sayılar çok daha düşük. Eskiden olduğu gibi amatör sporcuların ve amatör kulüp başkanlarının sahalarda Passolig’lerine yıllık kombine haklarının ücretsiz olarak yüklenilmesinin doğru olacağını düşünüyorum.
     Spor kulüplerinin başkan ve yöneticilerinin spor kulüplerinin devlete karşı olan vergi ve sigorta ile sporculara karşı olan transfer ücretlerinden kaynaklanan borçları konusunda müteselsil sorumlu olacakları yeni bir yasal düzenlemenin mutlaka hayata geçirilmesi gerekiyor. Bugün artık Türkiye’de borçlarını ödeyemediği için Amatör Lig’e düşmüş köklü kulüpleri ve o illerde belediye tarafından kurulmuş belediye spor kulüplerini görüyoruz; bu ciddi biçimiyle kurumsal yapılanmayı zedeleyen bir anlamı ifade etmektedir.
     Amatör spor kulüplerinin alt yapı antrenörlerinin sigorta kapsamına alınabilmesi için kesinlikle vergiden muaf tutulması ve bunların sigorta primleri konusunun da mutlaka Spor Genel Müdürlüğünün destek kampanyasına alınması gerekir.
     Okul spor kulüplerinin son derece önemli olduğunu düşünüyorum ama okul spor kulüplerinin mahalle spor kulüpleri gibi yarışmacı spor kulübü statüsünde mutlaka olmaması gerektiğini düşünüyorum.
     Ziraat Türkiye Kupası’na katılan takımların katılım bedelleri geçmişte yabancı para cinsinden ödeniyordu. Bu yıl bu bedeller ne kadar? Bunların açıklanmasını istiyorum.
     2. ve 3. Lig’te yer alan spor kulüplerimizin Spor Toto’dan almış oldukları maç başı iddia rakamları hâlâ 35, 45, 55 ve 65 bin TL olarak devam etmektedir. Dört yıldır bu rakamlarda herhangi bir artış yapılmamıştır.
     Sarıyer 2. Lig’te şampiyonluğa oynuyor. Yusuf Ziya Öniş Stadı’nın yan tarafındaki spor salonunun hemen yanında bulunan kaçak büfenin yıkılarak deplasman taraftarlarının giriş çıkışının sağlanmasını istiyorum.
     Olimpiyat yapma fikrine kesin olarak…
     (Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
     BAŞKAN – Sayın Zeybek, çok teşekkür ediyorum.
     GÖKAN ZEYBEK (İstanbul) – Sayın Başkan, cümlemi tamamlayayım.
     BAŞKAN – Değerli arkadaşlar, Komisyonumuzun almış olduğu karar gereği misafir milletvekillerimizin ilk iki saat içerisinde Komisyonumuza konuşma yapmak için başvurmaları gerekiyordu fakat gördüğüm kadarıyla, aşağıda Genel Kurul kapandı gibi görünüyor şöyle baktığımda. Kapanmadı ama…
     GÖKAN ZEYBEK (İstanbul) – Başkanım, cümlemi tamamlamama müsaade eder misiniz?
     BAŞKAN – Müsaade ederseniz…
     Sayın Tahsin Tarhan, Sayın Sibel Özdemir, Sayın Turan Aydoğan, Dersim Dağ, Ednan Arslan, İsmail Atakan Ünver, Utku Çakırözer, Saffet Sancaklı, Özcan Özel, Yaşar Karadağ, Ali Öztunç, Sayın Kerestecioğlu, Sayın Özalan, Sayın Erbaş; bunun dışında söz talebi olan arkadaşlarınız…
     Sayın Ağbaba, yazacağım ama bundan sonra gelen hiçbir talebi de karşılamayacağım yoksa bizim onun sonunu getirmemiz mümkün olmuyor.
     YILDIRIM KAYA (Ankara) – Sayın Başkan, “Yıldırım Kaya” da yazar mısınız.
     BAŞKAN – Evet, Yıldırım Kaya.
     Burada olup adı okunmayan, söz almak isteyen başka arkadaşımız var mı? Yok.
     Tamam, bunun dışında gelen söz taleplerini karşılamayacağım.
     GÖKAN ZEYBEK (İstanbul) – Başkanım, sözümü tamamlayabilir miyim?
     BAŞKAN – Sizin de son cümlenizi alayım Sayın Zeybek.
     GÖKAN ZEYBEK (İstanbul) – Sayın Bakanım, sporun içinden gelen biri olarak söylüyorum: Türkiye’nin kesinlikle olimpiyatları düzenlememesi gerekir. 2004 Atina Olimpiyatları’nın yapıldığı şehri gittim, inceledim; ülkeye nasıl ekonomik olarak ciddi sıkıntılar yarattığını ve olimpiyat için yapılmış olan tesislerin spor salonlarının sporcu olmadığı ve işlevini kaybettiği için nasıl söküldüğünü ve sonra da ülkede bunların sökümünün de ciddi maliyet oluşturduğunu düşünüyorum. O nedenle, olimpiyat fikrine henüz Türkiye’nin hazır olmadığı kanaatindeyim.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)