Son Dakika Haberler

Köy Okulları Yeniden Açılacak

Köy Okulları Yeniden Açılacak
Okunma : 2.128 views Yorum Yap

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Ecevit Keleş, Harmantepe Köyü’nü ziyaretinde köy okullarının yeniden açılacağını belirterek, “Köylümüz çocuğunu okutmak için köyünü terk etmek zorunda kalmayacak. Tarlasını ekecek, emeğinin de karşılığını alacak” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Ecevit Keleş, milletvekili adayı Kamil Özkan ve Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, ilçe yöneticileri ile birlikte Hendek Harmantepe Köyü’nü ziyaret etti. Keleş, iktidarlarında köylerin eski günlerine döneceğini belirterek, “Köyleri yaşanabilir mekânlar haline dönüştüreceğiz” dedi.

ÇİFTÇİ EKECEK, EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALACAK

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun köylülere verdiği sözü anımsatan Keleş, bütün köy okullarının CHP iktidarında yeniden açılacağını belirterek, şunları söyledi: “Köyde öğretmen de olacak, öğrenci de olacak. Köyde yaşayan yurttaşımız çocuğunu okutmak için köyünü terk etmek zorunda kalmayacak. Köyde ziraat teknisyeni veya ziraat mühendisi de olacak. Toprak analizlerini yapacak, hangi ürünün ekilmesi gerektiğini belirleyecek. Çiftçi ekecek, üretecek ve emeğinin karşılığını alacak. Hayvancılık yapılıyorsa veteriner hekim, sağlık teknisyeni olacak. Veteriner hekim, hayvancılık yapıyorsa onunla ilgili hangi kararların alınması gerekiyorsa, aşıların yapılması gerekiyorsa onu yapacak. Köyde öğretmen, ziraatçı, veteriner hekim ve imam olacak.”

KÖYLÜ DE HAKKINI ALACAK

Yaşanan gıda krizinin temel nedenlerinden birinin de üretimi azalması olduğunu vurgulayan Keleş, köylünün ürettiğinin karşılığını alamadığına işaret ederek, şöyle devam etti: “Kullanılan gübre ve tohum maliyetinin yüzde 50’sini geri vereceğiz. Tarımda indirimli elektrik tarifesi uygulayacağız. ÖTV’siz mazot vereceğiz. Tarımda çalışan kadın ve 30 yaş altındaki gençlere sosyal güvenlik prim desteği sağlayacağız. Tarım BAĞ-KUR primleri hasat sonrası ve faizsiz ödenecek. Banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullanılan kredilerin faizini silip, borçları yeniden yapılandıracağız. Et ve Süt Kurumu, ÇAYKUR, Süt Üreticileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği gibi tarımsal kooperatif ve birlikleri etkin hale getireceğiz. Taban fiyatlarını çiftçinin kârını garanti edecek şekilde belirleyeceğiz. Çiftçinin, tarım makinaları ve canlı hayvanlarının haczedilmesini engelleyeceğiz. Çiftçi bütçeden hak ettiği tarımsal desteği alacak. Her köye veteriner, ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni atayacağız. Ziraat Bankası’nı çiftçinin bankası yapacağız. Köyün entelektüel düzeyini yükselteceğiz ve köyde yaşayanların hepsi huzur içinde yaşayacaklar. Hepsi üretecek, hepsi kazanacaklar. Kazanan Türkiye olacak!”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)