Son Dakika Haberler

Efsane Başkan Ali Yılmaz’ı Anıyoruz

Efsane Başkan Ali Yılmaz’ı Anıyoruz
Okunma : Yorum Yap

Sarıyer’in efsanevi CHP İlçe Başkanı Ali Yılmaz, vefatının 17. yıl dönümünde Kilyos’taki mezarı başında anılacak. 5 Haziran 2007 tarihinde vefat eden Ali Yılmaz için 5 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 12’de 17. ölüm yıldönümü için Kilyos aile kabristanında anma töreni düzenlenecek.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu anma töreninde, yoldaşları ve dostları Efsane Başkan Ali Yılmaz’ı anmak için bir araya gelecekler. Ali Yılmaz, siyasal yozlaşmaya karşı dik duruşu ve onurlu siyaseti ile tanınan, Sarıyer ilçesinde büyük mücadeleler veren bir lider olarak hatırlanıyor.

Mücadelenin Simgesi: Başkan Ali Yılmaz

Ali Yılmaz, siyasal yozlaşmanın hüküm sürdüğü yıllarda dik duruşu ile bilinen bir figür olarak, onurlu siyasetin omurgasını oluşturan insanlardan biri olmuştur. Sarıyer ilçesinde birçok genç insan yetiştiren Yılmaz, bu gençlerin ulusal siyasette önemli görevler almasına öncülük etmiştir.

Görev yaptığı dönemde CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı binasının kendine ait tapulu binasına sahip olmasını sağlayarak, gelecek nesilleri ve ilçe başkanlarını büyük bir sorumluluktan kurtarmıştır. Bu sayede CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, bugün bile kendi binasında faaliyet göstermektedir.

Ali Yılmaz Kimdir?

Ali Yılmaz, sosyal ve siyasi yaşamda Sarıyer için önemli çalışmalar yapmış, mücadele adamı ve 1980 öncesi CHP’de çeşitli görevlerde bulunmuş bir isimdir. 1970’li yıllarda bir dönem DİSK Genel İş Sekreterliği görevinde de bulunan Yılmaz, DİSK davasından yargılanmış ve 42 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Onurlu hayatına birçok mücadeleyi sığdıran Yılmaz, 1991 yılında SHP Sarıyer İlçe Başkanlığı ve daha sonra İl Yöneticiliği görevlerinde de bulunmuştur.

Anma Töreni Programı

Tarih: 5 Haziran 2024 Çarşamba
Saat: 12.00
Yer: Kilyos Aile Kabristanı

Bu anma töreni, Ali Yılmaz’ın mücadelesini ve onurlu duruşunu hatırlamak ve anısını yaşatmak için bir fırsat olacak. Tüm dostları ve yoldaşları, bu anlamlı etkinlikte bir araya gelecekler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)