Son Dakika Haberler

“El Kaide liderleri, Türkiye’de pahalı otellerde kalıyor”

“El Kaide liderleri, Türkiye’de pahalı otellerde kalıyor”
Okunma : 1.097 views Yorum Yap

Türkiye dünyanın en kanlı terör örgütünü El Kaide’yi destekliyormu. Türkiyede islamcı hükümet olmasından kaynaklanan ve Ortadoğu siyaseti için Türkiye El Kaideyi kullanıyormu.

Dünyanın en kanlı aşırı dinci terör örgütü sayılan ve Suriye’de rejime karşı savaşan El Kaide’ye bağlı örgütlerin liderlerinin Türkiye’deki pahalı otellerde yaşadığı iddia edildi. Aşırı dincilerin büyük çatışmalara sahne olan Resulayn’a Türkiye sınırından girdikleri ileri sürüldü.

Rusya’nın Sesi Radyosu, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin hemen karşısında bulunan Resulayn’da Suriye ordusu ile çatışmaya girenlerin El Kaide’nin Suriye kolu olan El Nusra Cephesi ile aşırı dinci bir diğer örgüt olan Gureba el Şam örgütü olduğunu yazdı. 

Rusya’nın Sesi’nin haberine göre; Selefi örgütleri olan El Nusra ile Gureba El Şam’a bağlı militanlar, Resulayn’a (Sere Kaniye) Türkiye üzerinden girdi. Bu örgütlerin liderleri Türkiye’deki pahalı otellerde yaşıyor.

Suriye ordusunun çekilmesinin ardından Resulayn kasabasını ele geçiren aşırı dincilerle Kürtler arasında başlayan çatışmaların durduğu belirtilirken, PKK’nın Suriye kolu olan Kürdistan Demokratik Partisi’nin (PYD) Genel Sekreteri, Suriye Yüksek Kürt Komitesi üyesi Nasreddin İbrahim de Rusya’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, söz konusu aşırı dinci militanların Resulyan’a Türkiye üzerinden geldiklerini söyledi.

“HAVAN TOPLARIYLA SINIRI GECE GEÇTİLER”

İbrahim şöyle konuştu:

“Elimizdeki bilgilere göre bunlar Al-Kaide’ye yakın birlikler, uzun zamandır bölgedeki Arap gruplarının katılımı ile bu operasyonu planlamışlardı. Söz konusu olan yerel klanlar değil, bunlar 70’li yıllarda o zamanlar Suriye’de yürütülen Kürt bölgelerinin araplaştırılması uygulaması sonucu buraya yerleştirilen klanlardır. Türkiye bunlara aktif destek vermiştir. Gece geç vakitte Türkiye’den geldiler, sınırı havanlar dahil silahları ile aştılar. Bundan sonra hemen hemen hiçbir engel ile karşılaşmadan masum şehre girdiler. Şehir sakinleri böyle bir şey beklemiyorlardı.”

İbrahim, Suriyeli isyancılar ile yapılan görüşmeler sonunda Resulayn’daki çatışmaların durduğunu belirterek, aşırı dinci Selefi grupların Resulayn’ı terkettiklerini söyledi. İbrahim,“Gerginliği azaltmak ve kenti normale döndürmek için Suriye’de bulunan Kürt Ulusal Meclisi’nin, bölgedeki Arap halkı temsilcileri ve Suriye muhalefet organları yöneticilerinin katılımı ile yoğun görüşmeler yapılıyor. Tüm silahlı insanların şehrin sokaklarını terk etmesi, mültecilerin ise evlerine sakin bir şekilde dönmesi için barışın muhafaza edilmesi garantisini istiyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)