Son Dakika Haberler
“width=“1293

Kürtlerle aşırı dinci isyancılar arasında savaş: 29 ölü

Kürtlerle aşırı dinci isyancılar arasında savaş: 29 ölü
Okunma : 1.043 views Yorum Yap

Suriye’de Kürt bölgesinde aşırı dinci isyancılar ile PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin silahlı güçleri arasında çıkan çatışmalarda 29 kişinin öldüğü bildirildi. Kürtler, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) iki komutanını öldürdüğünü ileri sürdü.

Kuzey Irak’tan yayın yapan Rudaw haber sitesinin haberine göre; çatışmalar, PKK’nın Suriye kolu olan Kürdistan Demokratik Birliği’nin (PYD), Kürdistan Savunma Komiteleri (YPG) adıyla kurduğu ordunun Sere Kaniye’deki kontrol noktasına yapılan saldırı sonucu başladı.

El Kaide’nin Suriye kolu olan Selefi aşırı dinci el Nusra Cephesi ve Guraba el Sham (Gureba el Şam) adlı örgütlerin saldırısı sonucu YPG’nin Resulayn’daki komitesinin lideri olan 39 yaşındaki gazeteci Abdil Halil’i öldürdü.

Suriye Demokrasi ve Sivil Toplum Merkezi’nden Mesud Perik, Kürtler’e saldıran grupların ÖSO’ya sızan aşırı dinci gruplar olduğunu belirterek, “Bunlar, bölgelerinde yaşayan Kürtleri aşağılayarak, kiliselere, alkol satan işyerlerine barbarca saldırarak mülklerine el koymaya çalışıyorlar” dedi.

ÖSO’nun bünyesinde yer alan iki örgüt ile YPG arasında Halil’in öldürülmesiyle başlayan çatışmalar halen sürerken, Suriye Devrimi Koordinasyon Birliği, çatışmalarda, Macid Abdullah (Ebu Esad) ve Waek Hac Rahim adlı iki Arap isyancı liderin öldürüldüğünü bildirdi. Ahrar Tugayı ise Gureba el Şam’ın lideri Ali Aksüt’ün öldürüldüğünü ileri sürdü.

Macid Abdullah’ın barış görüşmesi için giden silahsız heyetin başında olduğu ve YPG tarafından Halil’e misilleme olarak öldürüldüğü belirtilirken, ÖSO da Resulayn’da 4 YPG’liyi öldürdü. 

Rudaw’ın haberinde çatışmalardaki ölü sayısının 12 olduğu ve 16 kişinin da yaralandığı kaydedilirken, NTV’nin haberine göre; bir haftadır süren çatışmalarda 29 kişinin öldürüldüğü, bunların büyük bölümünün muhalifler olduğu belirtildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)