Son Dakika Haberler

Susuzluk Yolcuları. Mustafa Balcı.

Susuzluk Yolcuları. Mustafa Balcı.
Okunma : 726 views Yorum Yap

Yolculuk yapmıyoruz. Sadece hazırlık aşamasındayız, yavaş, yavaş. Seyahate çıkmadan önce son olarak biletler yanmasın, saatlerde bir değişiklik olmasın diye biletleri kontrol etmeye başladım. Uzun bir yolculuk söz konusu. Derin düşünceler içerisinde tarihi içimde hissederek yol alacağım, beklide fazla geriye dönüp bakmaya gerek kalmayacak. Giderken, yanımda pek fazla bir şey getirmeme gerek yok. Kağıt, kalem, birkaç paket sigara, yarı çalışır vaziyette bir laptop ve de düşüncelerim olacak.
Sarıyer den susurluğa gideceğim. Yoldaki tarihi eserleri not edeceğim, gözle görülür ve el değebilecek olduklarıma bir bakacağım. Kullanılabilinir alanlar neler, yozlaşma var mı? Dağınıklık nereye kadar, ele geçirilen yerler ve sanayi tesislerinin yerleşik düzende nasıl ihlaller yaşandıklarına bakacağım. kullanılan alanların kimler tarafından pay edildiklerini bulmaya çalışacağım. Satın almanın aşama aşama yaşanılan boyutunun hangi değerler üstüne pay biçildiğini bulmaya çalışacağım.
Tabiî ki kahramanlarım olacak. Kahramanlarımı sanayi casuslarından seçmek istiyorum, çünkü bugün kadın casusların cirit arttığı ve moda deyimle dünyanın en seçkin 10 casusu arasına girebilecek bir kahraman yaratacağım. Casusu iki taraflı oynayacak, hangi taraf diye sormanıza gerek kalmadan bizim taraf diyebilirim.
Şimdi şaşıracaksınız. Hem casusu yaratıp, hem de deşifre olasını sağlayarak ne elde etmek istiyorsunuz. Problem casus’un deşifre olmasında değil. Kahramanın sahibi kim. Baron kim. Kime bağlı çalışıyor. kimler bize çalıştığını sanıyor. Ekonomik geliri yönlendirirken paylaşma savaşında asıl hissedar kim. Nasıl bir yapılaşmadan bugün nasıl yetkilerle donatılarak hizmet sektöründe söz sahibi olabiliyor.
Alt kadrosunu kurarken. Oynanan derin sessizlik filminde geminin demirlenecek limanlarını tespit eden kılavuz kim? Kılavuz karga mı? Yoksa güvercin mi?
Hangi yapı içerisinde direnç gösteriyor. Casus’a ekipman sağlayan grup kimler.
Deşifre dosyalarında neler var. Susurluk kaç senelik bir hikaye. Denetlenen kurumda asıl dosya sahipleri bugün hangi yerlerde görev yapmaktadırlar. Siyasetten elini ayağını çekenler aslında bu hikaye nin bir parçası mı olacak. Aynı kanaldan beslenen ve herkesi idare edebilecek gücü elinde tutan kim?
Onlarca yetkilinin ardından aynı odada sessiz ve sakin memurun yetkilendirilmesi nasıl sağlandı. Masonik örgütlenmede nasıl yemin ettiler. Söz verildikten sonra edilen yeni rakı duası yemini bozar mı?
Birkaç villa yıkarak, yapılacak olan villaların biri benim beş yüz bin de payıma alırım denilerek, hücre evi için dip operasyon toplantısından kaçan ve bir süre kimliğini saklayarak denize karşı derin nefes çekmek zorunda kalan, milyoner erkek casus hangi operasyonun parçası olarak hizmet edecek.
Gemi limandan demir aldı. Susurluğa gemi ile gidilmeyeceğine göre. Gemide kalan kim?
Benjamin Franklin Airlines 7 sefer sayılı yolculuğunda Zekeriyaköy semalarında düşmüştü. Bu sefer karadan seyahat edeceğimiz full konforlu otobüs son yolcularını ne zaman alacak.
Rezervasyon kimler yapacak. kaptan şöför ve hostesler kimler. Yolcular kimler. terminale geçmek için metro yu kullanmaya gerek var mı? Metro yu kimler tercih edecek!
Derelerdeki sorun! HES projesi ile mi ilgiliydi. Proje, derelerin kuruması ve doğal çevre felaketi yaratacağından Ulusal HES projesine destek verenler ve bununla mücadele eden kimler. çöp arabalarından akan pis sular dereleri kirletiyor mu?
Susurluk. Aslında susuzluk mu?
Dere yataklarının kuruması, suları ile ünlü Sarıyer’in su zenginliğinin bitmesi ve çaresiz olarak su ihtiyacını pet su ile karşılayan halkın sorunları nasıl giderilecek diye düşünülürken, yol hazırlıkları yapılan otobüste Kana kana su içerken, birden pet suyun içinden rulo halinde dolarlar nasıl çıkar. Derelerdeki sorun, Dolum tesislerinden mi kaynaklanıyor.
Rezervasyonlar başlamıştır. Susuzluk yolcuları kalmasın…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)