Son Dakika Haberler

Suriye muhalefetinde bir çatlak daha

Suriye muhalefetinde bir çatlak daha
Okunma : 1.007 views Yorum Yap

Suriye’de Kürt bölgelerini denetiminde tutan “Demokratik Birlik Partisi” PYD, muhaliflerin çatı kuruluşu Suriye Ulusal Koalisyonu’nu tanımadığını duyurdu. 

Demokratik Birlik Partisi lideri Salih Müslim, İngiliz haber ajansı Reuters’a yaptığı açıklamda Suriye muhalefetini tek çatı altında toplayan Ulusal Koalisyonu’nun Doha’daki görüşmelerine çağrılmadıklarını söyledi. 

Koalisyonun Suriye Ulusal Konseyi ile aynı hatalarını yaptığını kaydetti. Koalisyonun Türkiye ve Katar’ı temsil ettiğini söyleyen Müslim, “Kürt gruplar Suriye’nin Kürtlerini temsil etmiyor. Koalisyondaki Kürtler, Türkiye’nin isteği doğrultusunda seçildi” ifadelerini kullandı.
 
Önceki gün PYD üyeleriyle, Özgür Suriye Ordusu arasında Türkiye sınırı yakınlarında çatışmalar yaşanmış, 6 kişi hayatını kaybetmişti.
 
Müslim, “Bölücülük istemiyoruz ya da yeni sınır çizme isteğinde değiliz. İsteğimiz, anayasal olarak Kürt varlığının tanınması” dedi.
 
Suriye konusunda partisinin PKK ile herhangi bir koordinasyonu olmadığını ifade eden, Kürt sorunu çözülmeden Suriye’ye demokrasi gelmeyeceğini söyledi.(Yurt Gazetesi)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)