Son Dakika Haberler

Türkiye, ABD, Fransa, İngiltere ve İtalya; Suriye’ye müdahale etmek için askeri hazırlıklara yavaş yavaş başladı

Türkiye, ABD, Fransa, İngiltere ve İtalya; Suriye’ye müdahale etmek için askeri hazırlıklara yavaş yavaş başladı
Okunma : 958 views Yorum Yap

ABD öncülüğünde Türkiye, ABD, Fransa, İngiltere ve İtalya’nın Suriye’ye sessiz sedasız askeri müdahaleye hazırlandığı iddia edildi. Müdahaleye hazırlanan ülkelerin ABD’nın kararını beklediği savunuldu.

İddia, İsrail istihbaratına yakınlığı ile bilinen Debka File, sitesinde ortaya atıldı. Sitenin Sitenin Washington’a yakın kaynaklara dayanarak verdiğini belirttiği haberine göre; yalanlamalara karşın Türkiye, ABD, Fransa, İngiltere ve İtalya; Suriye’ye müdahale etmek için askeri hazırlıklara yavaş yavaş başladı.

Söz konusu ülkeler, müdahale için ABD Başkanı Barak Obama’nın kararını bekliyor. Obama, Pentagon’un Suriyeli isyancıları korumak için planını sunduktan sonra son kararını verecek.

Müdahale, Rusya’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki Suriye aleyhine kararları veto etmesi nedeniyle daha dar bir çerçevde gerçekleştirilecek. Müdahale büyük bir olasılıkla ABD’nin 24 Şubat’ta Tunus’ta düzenlediği, 80 ülkenin katılacağı “Suriye’nin Dostları” konferansında alınacak karara dayandırılacak.

Haberde, Obama’nın, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Tunus’taki konferansa ilişkin vereceği raporunu beklediği; özellikle Suudi Arabistan, Mısır ve Katar’ın hem siyasal hem de finansal yönden ABD liderliğindeki batılı müdahaleyi destekleyip desteklemeyeceğini bilmek istediğini öne sürüldü.

Haberde, İngilit Dışişleri Bakanı William Hauge’ın dün yaptığı, Esad rejiminin terör kampanyasını dünyanın durdurması gerektiği yolundaki açıklaması da müdahale hazırlığına kanıt olarak gösterildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)