Son Dakika Haberler

SARIYER ANSİKLOPEDİSİ-57

SARIYER ANSİKLOPEDİSİ-57
Okunma : 1.089 views Yorum Yap

KARADENİZ MAHALLESİ PARKI: Bahçeköy’dedir. 245,00 m²’lik bir alanı kapsar, 70.00 m²’lik yeşil alanı, 75,00 m²’lik çocuk olun alanı vardır. 

KARADENİZLİLER VAKFI: Poligon’daki mükemmel tesisleri ile üyelerine her türlü sosyal hizmeti vermektedir.

KARADUMAN, Bilge (Bandırma,     ): Eğitimci-Yazar. İlköğretimini takiben Şehit Mehmet Gören Lisesinde okudu. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsünde Türkçe okudu. Anadolu Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Lisans tamamlama eğitimi gördü. Gültepe Teknik ve Endüstri Lisesinde görev yaptı. “Aşktan da Üstün”  (2016) ismini taşıyan bir romanı var. 

KARAGÖZ, Burhan (İst. 1929): İlk ve orta öğretimini Sarıyer’de tamamladı. 1951’de İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulundan mezun oldu. Türkiye İş Bankasındaki memuriyetine 1953’de müfettiş yardımcısı olarak başladı. Müfettiş olduktan sonra Mevduat Müdürlüğünde Müdür, Teftiş Kurulu Başkanlığında Başkan ve Krediler Müdürlüğünde Müdür olarak görev yaptı. 1972’de Genel Müdür Yardımcılığına, 1982’de Genel Müdürlüğe atandı ve 1988’de emekli oldu ve Türkiye İş Bankası Yönetim Kuruluna seçildi. 1996-2002 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Pek çok kuruluşta Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

KARAHAN, Vural (Sarıyer, 1952): Sarıyer Pertevniyal İlkokulu, Sarıyer Ortaokulu ve Sarıyer Lisesini bitirdi, Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Fakültesinden 1981’de mimar olarak mezun oldu. Çeşitli devlet kurum ve kuruluşlarında mimar, şef, genel koordinatör olarak görev yaptı. Hacettepe Üniversitesinde uzman mimarlık, Sarıyer Belediyesinde Teknik Başkan Yardımcılığı, Sarıyer Belediyesi Alt Yapı Planlama ve Koardinasyon Müdürlüğü yaptı. A1 Yapı Denetim Limited Şirketinin Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. TMMOB Mimarlar Odası, Sarıyerli Sporcular Derneği, Sarıyer Spor Kulübü, Çocuk Böbrek Vakfı, Kalecikliler Derneği, Sarıyer lisesi Mezunları Derneği üyesi olup, Liseliler derneğinde bir dönem başkan olarak görev yaptı. Sarıyer voleybol takımında iki sezon oynadı. Ayrıca ADDMA takımında voleybol ve futbol oynadı. Siyasete AKP saflarında başladı 2004’te AK Parti Ankara İl Yönetim kuruluna seçildi. 6. Dönem Siyaset Akademisi ve I. Dönem Yerel Yönetimler Akademisini bitirdi. Bala, Kalecik, Elmadağ ilçelerinde İl Koordinatörü olarak görev yaptı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Kalecik Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday oldu. Kalecik’te 1920 yılında inşa edilen tarihi konağı satın aldı ve müze haline getirdi. Karahan Müzesi adı ile halkın görüşüne sunuldu. Müzede, Kalecik tarihini yansıtan pek çok alet edevat, fotoğraf, giysi, Kalecik karası omcalarından meydana getirilen hayvan figürleri, beşik, enstrüman, kilimler, eski dönemlere ait cam eşya, panjur, antik eşyalar ve bizzat kendisinin yaptığı resimler sergilenmektedir.

KARAKAŞ, Aygün (Çaykara, 1960): Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Bölümünden mezun oldu. ABD’de Sistem Mühendisliği öğrenimi gördü. Uluslararası İşletmecilik ve Ekonomi dalında iki mastır yaptı. Fatih İmar ve Çevre Vakfı kurucu üyesidir. Sarıyer Spor Kulübü’nde bir dönem yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

KARAKAŞ, Ercan (Çanakkale, 1945): Almanya’da Fachhocshule des Lcandres Rheinland Pfalz okulunu bitirdi. ATUR Yönetim Kurulu Başkanlığı, gazetecilik, yazarlık, CHP den 19 ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili ve Kültür Bakanı olarak görev yaptı. Sarıyer/Zekeriyaköy’da ikamet etmektedir.

KARAKAŞ MESCİDİ: Rumelikavak meydanındaki Kavak Hisarı içindeki bu mescit IV. Murat döneminde (1623-1640) Karakaş Mustafa Çelebi tarafından yaptırıldı. Mescit büyük Sarıyer selinde yıkıldı ve yerine yenisi yapılmadı.

KARAKAŞ, Yücel (Zonguldak, 1945): Kütahya Şekerspor’dan transfer edildi ve beş sezon (1964-1969) Sarıyer’de tescilli kaldı. Bu süre içinde 54 lig, 14 kupa ve 1 turnuva maçı olmak üzere 69 resmi ve 4 özel maçla birlikte toplam olarak 73 maçta Sarıyer forması giydi. Lig maçlarında 4, kupa maçlarında 2 ve özel maçlarda da 2 gol kaydetti. Karabükspor’a transfer ederek Sarıyer’den ayrıldı.

KARAKAYA, Özgür (Samsun, 1978): Sarıyer altyapısından yetişti. Yaş gruplarında oynadıktan sonra profesyonel takım kadrosuna alındı. Dört sezon (1996-2000) tescilli kaldı. Bu süre içinde 23 lig, 3 kupa, 2 turnuva, 14 amatör lig ve 16 PAF-Ümit takım lig maçı olmak üzere 58 resmi ve 39 özel maçla birlikte toplam olarak 97 maçta Sarıyer forması giydi. PAF-Ümit maçlarında 6 ve özel maçlarda 2 gol kaydetti. Batman Petrolspor’a transfer ederek Sarıyer’den ayrıldı.

KARAKOL BİNASI: Büyükdere caddesi üzerindeki ağaçlıklar arasındadır. Uzun bir süre Jandarma Karakol binası olarak terk edildi. Halen harabe halindedir.

KARAKOL SOKAK: Merkez Sarıyer’de değişik sokaklarda karakol binası oldu. Ancak Karakol Sokak ismi bir sokağa verildi. Sarıdağ’a girişte soldaki ilk binada eski yıllarda karakol binası bulunduğundan sokağa bu isim verildi.

KARAKOLÜSTÜ SOKAK PARKI: Fatih Sultan Mehmet (Armutlu) Mahallesindedir. 229,34 m²’lik bir alanı kapsamaktadır. 89,38 m²’lik lik yeşil alana sahiptir, 51.35 m²’lik çocuk oyun alanı vardır.

KARAKUŞ, Tahsin (Bursa, 1892-1959): Bestekârdır ve uzun yıllar Rumelihisarı’nda ikamet etti. İlk ve ortaöğrenimini Mustafa Kemal Paşa’da bitirdi. İstanbul’da medrese eğitimi gördü. Askerlikten sonra ses sanatçısı olarak çalıştı. Büyük gazinolarda sahne aldı. Pek çok beste yaptı. Derdimi anlatırdım ıssız geceler aya, O yardan haber yok unuttu bizi, Şu İzmir’in dağlarında bülbüller öter bağlarında, Bir gizli nigahımla senin gölgeni sarsam, Ey nuri başar vuslatı düşlerde bestelerinden bir kısmıdır.

KARAKÜTÜK CADDESİ: Yenimahalle Caddesinin bittiği yerden başlar, meydanı da geçerek Telli Baba’ya kadar uzanır. İsmini Pazarbaşı Dalyanına getirilen kütüklerden aldığı söylenir. Kalın, uzun ağaç direkler her yıl getirilir ve bu direkler üzerinde dalyan kurulurdu. Bir diğer söylem de İğneadalı Haydar Doğ’un Pazarbaşı’ndaki köşkünü yaptırırken İğneada’dan getirilen kütükler nedeni ile caddeye “Karakütük Caddesi” isminin verildiğidir.

KARAMAN, Ömer (İspir, 1959): Sarıyer kaymakamı. Erzurum’un İspir ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Halitpaşa İlkokulu, ortaöğrenimini Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokulunda tamamladı. Erzurum Lisesini bitirdi. Erzurum Eğitim Fakültesinden sonra, 1984 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1985’de Mülki İdareler Amirliği mesleğine intisap etti. İki yıl Trabzon İli Akçaabat İlçesi vekil kaymakamlık görevinde bulundu. 73. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu başarıyla bitirip, 1989 yılında Babadağ (Denizli) ilçesinde kaymakamlık görevine başladı. Daha sonraYazıhan (Malatya) ilçesinde kurucu Kaymakamlık yaptı. Bu görev sırasında bir yıllığına A.B.D.’ye dil eğitimi için gitti. 1993-1995 yılları arasında Eskipazar (Çankırı) Kaymakamlığı, 1995-1998 yılları arasında Sarıkamış (Kars) kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 1998’de Şahinbey (Gaziantep) ilçesi kaymakamlığına atandı. 2004’de 8 ay süre ile Giresun Vali vekili olarak görev yaptıktan sonra, 16.4.2004’de İzmir Vali Yardımcılığına atandı. 17.9.2009 tarihinde de Sarıyer Kaymakamlığına atandı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)