Son Dakika Haberler

SARIYER Mİ LİDERE TAKILDI? LİDER Mİ SARIYER’E TAKILDI?

SARIYER Mİ LİDERE TAKILDI? LİDER Mİ SARIYER’E TAKILDI?
Okunma : 665 views Yorum Yap

ib_99Sarıyer mi Lider’e takıldı? Lider mi Sarıyer’e takıldı? Maç sonu ancak böyle bir soru sorulabilir durumu anlamak için! Nazilli Belediye Lider, şampiyonlukta iddialı, Sarıyer ilk sıralara tırmanmak için iddialı.

İddialı iki takım karşılaştı ve müsabaka (0-0) beraberlikle sona erdi. Sonuç değişik olamaz mıydı? Olurdu! O halde üç puan daha çok kime yakışırdı? Buna kesinlikle Sarıyer’e diyebiliriz.

Hafta arası YZÖ Stadında oynanan maç mükemmel bir havada oynandı. Müsabaka maç boyu centilmence devam etti. Maçın hakem dörtlüsü önce ürkütücü gibi algılandı.  Zira Orta hakem Yavuz Çetin Batman, yan hakemlerden Engin Gökçe Diyarbakır, Atilla Ünlü Şırnak ve 4. Hakem Lütfullah Hasan Diyarbakır’lıydı.  Korku, hakemlerle birlikte olayların da geleceği korkusuydu, malum PKK-IŞID, KHC, HİZBULLAH vesaire, ama beklenen olmadı. Adam gibi müsabaka yönettiler, takdir aldılar. Hata yapmadılar mı? Elbette ki insandır hata yapar ama sonuca etki yapacak hataları olmadı.

Maçı iki bölüm olarak değerlendirmek gerekir. İlk devre iki takım fazla açılmadan, yüklenmeden, adeta birbirlerini orta sahada hapsetmek için uğraş verir göründüler. Rakip orta sahada yoğun pres uygularken, defanstan uzun toplarla çıktı ama Sarıyer kalesine yeteri kadar gelme ve tehlikeli olma başarısını gösteremediler. Sarıyer de hemen hemen benzer bir oyunla ilk yarıyı tamamladı. Bu devrede oynanan futbola alkış tutulamaz ama ikinci devre! Bu devreye doyasıya alkış gerekli! İkinci devre Sarıyer çok üstündü. Geliştirdiği ataklarla rakip kale önünde hayli tehlike yarattı ama bunları değerlendiremedi. 53. Dk. da Gürkan’ın şutunda kale içinde rakibe çarpan top geri geldi bu kez Güney vurdu rakip kaleci mükemmel bir müdahale ile kornere çıkardı topu. 86’ci Dk. da yine bunaltıcı bir Sarıyer atağı, Ferdi’nin şutu direkten döndü, dönen topa Mert vurdu direği yalayarak auta çıktı. 90’ci Dk. da Mert mükemmel bir pozisyonu kafa ile değerlendiremedi ve maç 0-0 sona erdi.

Maçın ilk yarısı durgun, ikinci yarısı hareketli geçti. Her iki devrede de rakibin etkili bir atağı ve gol pozisyonu yoktu. Rakip oyunu beraberlik üzerine kurgulamış, fazla açılmadan oyunu götürmek istiyordu. Öylede oldu. Ne var ki ikinci yarıda ezildi. Çünkü rakip takım teknik direktörü sahanın en iyilerinden 99. No. lu Caner ve 80 No.lu Umut’u oyundan alınca Sarıyer savunması rahatladı ve oyunu hâkimiyeti altına aldı. Taktik savaşından galip çıkan Sarıyer teknik direktörü oldu. Çünkü Yaşar’ı oyuna alınca, rakip defansın hava toplarına olan üstünlüğünü kırdı. Bu da Sarıyer’in baskısı getirdi.

Sarıyer her geçen gün iyi doğru gidiyor. Osman yerini yadırgamıyor, ancak, yedek kaleci konusunda zaman zaman değişim yapılmalı ki Burak da kaybedilmesin. Sarıyer savunmasında bek sıkıntısı var ama Eray ile önünde Eser iyi anlaşıyor, Serhat ligin en iyi adamlarından biri, Gökhan Serhat’ın yanında daha başarılı, sol bekte Sami genç, daha iyi olabilir ama zaman gerekli. Takımın orta alanda da bazı elemanlara ihtiyacı var. Hakan tamam, Eser sağ dışta çok iyi işler yapıyor ama diğerleri. Gürhan’ın çok şeyler yapması gerekir, bu meziyetleri de var ama ürkek hareket ediyor, Soner bir muamma ne yapacağı belli olmuyor? Bir ara harika işler yapıyor ama az sonra dağılıyor. Pıt pıt paslarla iş olmaz, geri dönüp top atmakla da olmaz. Orta saha elemanı adam eksiltmeli, araya top atarak forvet arkadaşlarını koşturmalı, duvar paslarla rakip defansı açmaza düşürebilmelidir. Günay Şakar’da futbol için her şey var ama devamlılığı yok… Biraz daha kilo atması ve devamlılık kazanması gerekir. İleri uçta iki adam var. Mert ve Yaşar… Mert bildiğimiz Mert. Beş yıl önce neyse yine aynı. Gözler çok daha iyisini arıyor. İlk yarıda uzun rakip savunma arasında bir varlık gösteremedi ama oyuna Yaşar alındıktan sonra, Yaşar’ın aşırdığı toplarla buluştu ve tehlikeler yarattı… Şampiyonluk için mücadele edilecekse çok daha iyi bir uç adamı gerekir… Genç Ferdi sadece 10 dakika görev yapabildi. Etkili de oldu, şutunun direkten dönmesi hem kendisinin ve hem de takımının şanssızlığı idi.

Sarıyer yenilgisiz gidiyor, haftaya Gölbaşı deplasmanı var, buradan kayıpsız dönerse, ilk sıralardan kopmaz ve iddiasını devam ettirir. Henüz çok erken çok şeyler olabilir yeter ki ahenk bozulmaz, birlik dağılmasın, amaç aynı olsun…

Sarıyer seyircisi bu maçta da çok başarılıydı, maç boyu susmadılar, takıma destek verdiler. İyi de ettiler. En azından TFF görevlilerine aleyhte rapor yazma şansı vermediler. Adamlar sanki ilahi görev almışlar gibi, taraftar “İha” diye bağırsa İ..e   hakem anlıyor ve basıyor raporu arkadan geliyor binlerce ceza. Sarıyer seyircisine nefes almak yok. Olacak iş mi?

Yöneticilerin maça biraz daha fazla ilgi göstermesi gerekir gibi düşünüyorum. Çünkü birlikten kuvvet doğar derler ya, bu doğrudur.  En azından birbirlerini motive ederler. Şeref tribünü misafir odası… Misafirler ağırlanır bu oda da, bir de yıllarca kulübe hizmet edenler dinlenir. Çay iyi de kuru simitle de iş olmuyor be! Yerim kilo ince kesilmiş taze kaşar peyniri için özel izin mi gerekli?

Şeref tribününe ücretle giriliyor. 90 kişilik tribün. Yönetim karar almış girenler para verecek. Misafir takım 15 kişi, 10 polis memuru tamam, geri kalıyor 65 kişilik yer… Ama anlaşılıyor ki bazı dostlar maça girerken para vermekten kaçınıyor. Zamanında binlerce lira verenler, bugün 30 lira vermekten kaçınmamalı bence… Bana kalırsa biraz ayıp oluyor gibi!

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)