Son Dakika Haberler

657 ‘ye Tabiyiz. Bize Kızarlar! Mustafa Balcı

657 ‘ye Tabiyiz. Bize Kızarlar! Mustafa Balcı
Okunma : 1.168 views Yorum Yap

mmurAileyi yapanlar bireyleridir. Kurumu güçlendirenler ise içindeki personel ve adına devlet memurları denilen 657’ye tabi görevlilerdir.

2014 yılında “ islamcı faşist” iktidarın baskılarına boyun eğmek zorunda kalan, yaşam tercihleri, meslek edinme hakları,bugüne kadar görevlerinde devlete hizmeti vatan hizmeti sayarak görevlerini yerine getirmeye çalışanlar.

İçimizde, yanı başımızda bulunmaktadır.

****

Devletin hangi kademesinde olursa olsun, hizmetlerini yerine getiren insanlara değinmek istiyorum.

Devletin Siyasi baskısı, proje üreten insanları esir almış durumda.

Bugün bir çok 657 ile beraberdim, makamları ve mevkileri ne olursa olsun hizmet ediyorlardı. Elbette hepsinin siyasi düşünceleri vardı, aileleri, yaşamları, hizmetleri yanında her şeyden önce idealleri vardı.

Sürekli proje üretiyorlar, gerçekleştiriyorlar, yükselme ve beklentileri yok denecek kadar azdı.

Sıradan insan olmanın dışında her biri yüksek okul mezunu, tecrübeli, işinin ehli insanlardı.

657, yaşamın gerçekleri ile yüzleşmiş, toplumun ihtiyacını bilen, iyi analiz eden, kurum içinde imkanları en iyi şekilde kullanan ve toplum açısından değerlendiren hayatlarının bir artı değer daha yükselme şansına ancak %10’unun ulaşabildiği fedakar insanlardı.

****

Görevim ve işim gereği Sarıyer Belediyesine gittim.

Sarıyer halkını gerçekten temel ihtiyacı olan projeleri gördüm, sonuçlanan projelerdi, pek sürpriz olmadı. Her şey bir çay içme esnasında başladı.

Düşünün.

Birkaç tesis yapıyorsunuz, düşünce aşamasından, yapım aşamasına geçiyorsunuz, uygulamaya esnasında yeni ve yeniden, her yıl denenmemiş bir şeyler daha bulmak, yeni projeler üretmek için çalışmalar yanında genel anlamda gerçekleştirilen tüm eserlere katkı olsa da uzaktan seyirci kalmanın temel sorumluluğu vardı.

Yeni bir dönem değildi onlar için.

Onlar için yeni dönem ancak emekli olduktan sonraki yaşamları olabilirdi.

****

Röportaj yapmak istedim, biz iyi veya kötü açıklama yapmamız mümkün değil, yapılan çalışmalar sadece halka hizmet için daha iyisini nasıl yapabiliriz mantığı ile yapılan çalışmalardır.

Sarıyer belediyesinde onlarca proje yapılıyor ve yüzlerce proje bekliyor, her hafta için hazırlanan tam detaylı projelerin nasıl hazırlandığını gördüm, bir kısmını hayata geçtiğini, devam ettiğini, yeni projeleri inceledim, bir ilçe için sürpriz olacak projelerin nasıl emekle hayata geçirilmek istendiğini merakla izledim.

Bizim açıklama yapmamız mümkün değil, biz 657 tabiyiz kızarlar, ancak izin almamız gerekir, bunun içinde buna gerek duymuyoruz, ihtiyaçta duymuyoruz. Sadece vazifemizi yapıyoruz..

****

Öncelikle bilinmesini isterim ki..

Şükrü Genç Belediyesi yönetimi anlayışında, “Birlikte yönetiyoruz, İnsanca yaşam kurmak istiyoruz, yaşamı ortak paylaşıyoruz, Bugün Sarıyer’deki tüm eserler, yapılanlar ve yapılacak olanlar birlikte çalıştığım arkadaşlarımızın eseridir, Beraber yürüdüğümüz, bizi yarı yolda bırakmayan, emek sarfeden, Sarıyer’e gönül vermiş tüm çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” açıklamasında olduğu gibi,  Sarıyer’e hizmetin ancak birlik ve beraberlik içinde olabileceğini  belirtmiş ve bunu şiar edinmiştir.

Kızmazlar. Kırmazlar.

Eserlerinizi anlatın, Gerçekleşen ve gerçekleşecek olan projelerinizi çekinmeden anlatın, Hizmetlerinizi, halka nasıl ulaştığınızı, yönetim başarınızı, halk ile bütünleşmenizi, her kapıya, her aileye nasıl ulaşıldığını, temel ihtiyaçların nasıl karşılandığını, 30 yıllık Sarıyer belediyesinde görmüş olduğunuz değişiklileri çekinmeden anlatın.

Sizler bu davanın, daha iyi neler yapabiliriz diyen belediyenin görünmeyen kahramanlarısınız

Sarıyer’de Belediyeciliğin artık sadece çöp toplamak ve asfalt dökmek, imar izni vermek, geri dönüşüm toplamak, vergi toplamak, ruhsat vermek, yol yapmak  olmadığını, Sarıyer’de belediyeciliğin farklı vizyonunu, bir insanın hayatı boyunca karşılaşabileceği her türlü mücadelede halkın sorunları ile ilgi olabilecek tüm gereksinimlerin, Uyuşturucudan, sağlığa, fakirinden zengine, Balıkçısından şöför’üne kadar, gecekonduda oturan ile villalarda oturanların tüm yaşam alanlarının nasıl birlikte paylaşıldığı, Ailevi sorunlardan, çocukların gelişimine kadar sadece insanca ortak yaşam paydalarının kurulduğunu anlatın..

Değişimi anlatın.

Susmayın!!

Sizler susarsanız, Sarıyer susar, Sarıyer sağır olur.

Mustafa Balcı

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)