Son Dakika Haberler

Siyaset Bu Hatayı Affetmez. Mustafa Balcı

Siyaset Bu Hatayı Affetmez. Mustafa Balcı
Okunma : 843 views Yorum Yap

 

Mustafa BALCI
Mustafa BALCI

Birileri Kuzey hareketini kendilerine veya partiye karşı yapılmış hareket olarak görüyor.
Kuzey sizlerden önce vardı.
CHP toplumu şunu biliyor, CHP kitle örgütlenmelerinde farklı yollar izliyor, geleneksel kadrolar, partinin seçimleri kazanması ve başarılı olması için küskünler denilen gurupları bir araya getirmek için toplanıyor.
Toplantılar organize ediyorlar ve başarılı oluyorlar.
Parti dışında kitleleri harekete geçirmek için yapılan toplantılardan biride “Yaşasın “Cumhuriyet Halk Partisi Paltformu’dur.”
“Cumhuriyet Halk Partisi Platformu açık olarak Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Samsun Millet Vekili Haluk Koç’u İstanbul Büyükşehir aday adaylığı için desteklemekte ve eski Belediye Başkanı ve Millet Vekili Şinasi Öktem önderliğinde tüm ilçelerde çalışmalar yapmaktadır.”
Aynı şekilde, Kuzey Platformu “Kuzey mahalleleri” adı altında toplanmış ve ekip oluşturmuş daha önce Yerel Seçimler, sonra Genel Seçimler, Referandum. Şimdi ise yeniden Anayasa Referandum’u, Yerel Seçimler ve Genel Seçimler olarak sıra ile çalışmalar yapmaktadır.
Kuzey Platformu, her hafta Vardiya Bizde ve Silivri toplama kampları eylemleri ile ve aynı zamanda da,  Sarıyer de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları olan, “ADD” Atatürkçü Düşünce Derneği, “SADER” Sarıyerliler Derneği, Sarıyerin gözdesi “Sarı Platform Derneği” ile ortak düşüncelerde hareket ederek, Sarıyer’in başarılı yöneticilerine ve Sarıyer’in adil ve dengeli, geleceğe ışık saçan projeler üreten, güzide Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak çalışmalar yapmakta, etkili olmakta ve daha güzel bir Sarıyer için tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte hareket etmektedir.
Sivil Toplum Kuruluşları olmadan hiçbir siyasi partinin başarılı olması mümkün değildir.   
Kuzey Platform’lu bir insan. Hem Sader’ li, hem Add’li, Hem de Sarı Platformlu olabilir. Önemli olan nitelikli yöneticilerin Sarıyer’i yönetmesi ve sahip çıkmasıdır.
*                  *                   *
Yukarıda bahsettiğim. Sarıyer de siyasi olarak yaşayan insanların birey olduğudur. Herkes bireydir.
Kendi kararlarını kendileri verebilecek olgunlukta, İşadamı, Yönetici, her şeyden önce Sarıyerlilik kavramını anlamış, bu semtte yaşamış ve hizmet için görev bekleyen insanlar topluluğudur.
Bu insanlar bu güne kadar herhangi bir karşılık beklemeden bu hizmetleri zaten yapmaktadırlar.
*                     *                          *
Sarıyer de bugün siyasi çalkantıların yaşanması, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını ilgilendirmektedir.
Mevcutlarla, seçilecek olanların ve hizmet etmesi gerekenlerin kimler olacağının kararlarını vermektedirler. Sabırla o günü  beklemektedirler…
*                        *                        *
Yerel gazetelerde okuduğumuz gibi bu hafta pazartesi günü, Sarıyer Belediyesi Meclisinde yaşanılan siyasi durum, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarında değerlendirilmiştir. Her kurum kendi bünyesinde çalışmalar ve gelecek seçimler için değerlendirmeler yapmaktadırlar..
*                     *                        *
Yerel gazetelerde ve siyasetle biraz haşır neşir olan kişileri uyarmak adına Sarıyer Belediye Meclisinin Cuma Günü yapılacak olan meclis toplantısında beklenilen ve yaşanılacak olan durumun siyasi olarak çözümlemesini yapmak istiyorum.
*                      *                          *
Bilindiği gibi, yerel haber sitelerinin pazartesi günü yapılan Meclis “Encümen Üyesi” seçimleri Yerel seçimlerdeki iktidar partisi olan CHP’nin 5 firesi ile sonuçlanmıştır. Detay haberler tüm yerel yayın organlarında vardır.
Aynı durum Sarıyer Belediyesi Cuma Meclisinde gerçekleşirse ne olacaktır?
Meclis “Faaliyet Raporu” oylamasında mevcut Meclis Üyeleri aynı siyasi tavrı gösterdiklerinde, yani açık oylamada “19 Red” oyu bulunursa MECLİS DÜŞECEKTİR”.
Meclis aritmetiğine göre CHP 20, AKP 14, MHP 3 meclis üyesinden ibarettir.
“CHP içinden farklı tepkisel oylar yine aynı şekilde verilirse, her partinin Meclis Üyeliği düşmüş olacak ve Sarıyer ilçesinde  “Meclis Üyeliği” Seçimi yapılacaktır.”
Yerel seçimlerde Belediye Başkanları ayrı olarak seçilir, Meclis Üyeleri ayrı olarak seçilmektedir. Bu Vesile ile “Belediye Başkanlığı seçimi sadece yerel seçim tarihinde yapılacaktır.”
Kısa dönem için yapılacak olan “Meclis Üyeliği” seçimi ise Yerel seçim tarihine kadar geçerlidir.
Bu durumda Mecliste bulunan partilerin Meclis Üyeleri, “Red oyu kullandığında”, Yapılması gereken Meclis Üyesi seçimini göze alabilecekler mi?
Ancak….
Yerel Seçim tarihine “6” Altı ay kalmış olsa idi, o zaman “Yüksek Seçim Kurulu” insiyatif kullanacak ve Mevcut Belediye Başkanı kendi tayin ettiği veya atadığı kurumunda bulunan “Memur Kadrosundan Başkan Yardımcıları” , “Müdürleri “ yani “Belediye kadrosu” ile Sarıyer Belediyesini Yerel Seçimlere kadar yönetmekle mükellef olacaktır..
Ne yazık ki…
Siyasetin içinde bulunan tüm partiler, CHP,AKP,MHP dahil, tecrübesiz bir ilçe başkanının hatalarına kurban olmuş durumdadır.
Sarıyer siyaseti bu hatayı hiçbir şekilde, hangi partiden olursa olsun affetmez…
Mustafa Balcı
 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)